Waar ben je naar opzoek?

Zorgboerderij zoeken

Zoeken

Filteren:

Filter V

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
5 km (dichtbij)
10 km (niet zover)
15 km (wat verder)

't Dekkerskwartiertje

Wij zijn de Dekkers uit Ursem. Rob, Linda, Kim Cindy en Robin. Sinds 2020 zijn wij samen een zorgboerderij gestart.

Samen met Tess (werkneemster) en Karla (vrijwilligster) vormen wij een hecht en veelzijdig team. Wij hebben kennis op verschillende vlakken waardoor we elkaar mooi aanvullen. Hiermee hopen wij een leuke en betekenisvolle dag aan de deelnemers te kunnen geven.
Ursem

Terra Kids

Terra Kids biedt een onderwijs-zorg arrangement voor leerlingen in de basisschool leeftijd die (tijdelijk) uitvallen op onderwijs.


Middelie

Tesselaar

Tussen dijk en duinen, nabij het strand, vindt u in de polder van Huisduinen:

'Zorgboerderij Tesselaar'.

Op ruim 30 hectare land bevindt zich een pensionstal met 50 paarden en pony's, een handels/trainings stal, melkkoeien en een kinderboerderij waar door professionele activiteitenbegeleiders op ontspannen en leerzame manier activiteiten worden aangeboden.

Huisduinen

V.O.F. LAAN

De drijfveren achter Zorgboerderij Laan zijn Edwin, Laura, Demi & Naomi Laan. Ons bedrijf ligt op 15 hectare grond, waarop kleinschalige veeteelt (15 koeien en ca. 50 schapen) en sierteelt bedreven wordt op 4000m2 buitenteelt.
Op de boerderij verzorgen we de zoogkoeien, kalveren, kippen, schapen, geiten en konijnen.
Op de onze kwekerij hebben wij ook een moestuin waar wij groente verbouwen en doneren aan de voedselbank.
Daarnaast doen we aan weidevogel- en natuurbeheer op onze weilanden.


Middelie

Van Blaaderen

Melkveehouderij circa 115 melkkoeien en 50 stuks jongvee, circa 10 schapen met in het voorjaar lammeren, hond en kat aanwezig.
Moestuin en schuur om te klussen.
Amstelveen

Van Tienhovenhoeve

Gelegen aan de rand van Castricum vindt u het biologisch melkveebedrijf van Michiel en zijn familie. Er zijn ca. 56 melkkoeien en 40 stuks jongvee. Verder zijn er 10 pensionpaarden, 22 schapen en 50 kippen. Bij het bedrijf hoort 50 ha. grasland waarvan een deel in het Noordhollands Duinreservaat ligt. Ook wordt ruim 1100 ha. natuurgebied begraasd met Schotse Hooglanders en Exmoor pony's. Het afwisselende werk zal u zeker aanspreken. Het is hier echt genieten van de verschillende seizoenen.
Castricum

Vredesbest

Wij hebben een kleinschalige zorgboerderij met maximaal 5 cliënten per dag, wij hebben schapen , melkvee , kalveren en pinken en daarnaast nog een paar paarden en pony's en kippen, de moestuin en de siertuin hebben wij voor de cliënten die daar graag willen werken.
Assendelft

White Ranch

Wij zijn de familie de Wit en wij willen graag anderen laten meegenieten van de ruimte en het buitenleven. Op onze biologische boerderij de "White Ranch" is daarvoor volop mogelijkheid. We zijn landelijk gelegen, maar toch dicht bij stedelijk gebied. Op ons bedrijf is ruimte en aandacht voor mens en dier, met (boeren)hart en ziel.
Assendelft

Wij telen met zorg in de Kas

De kas is een bedrijfsonderdeel van het bedrijf Wij Telen Groente.
In de Haarlemmer Kweektuin kas wordt sinds 2013 biologische groente geteeld voor een vaste consumentgroep volgens het CSA principe (community Supported Agriculture) . Er wordt met vrijwilligers gewerkt en dagbesteding aangeboden door ervaren begeleiders en de zorgboer.
Haarlem

Willemshof

Zorgboerderij Willemshof biedt dagbesteding aan ouderen, en mensen met een beperking, die ondersteuning kunnen gebruiken om hun dag in te vullen. Door de landelijke omgeving en gemoedelijke sfeer zullen zij zich snel bij ons thuis voelen.
Een deel van onze koeienstal welke niet meer in gebruik is, hebben wij verbouwd naar een leefruimte als dagbesteding.

Ons Doel:
De dagopvang is bedoeld om de mantelzorgers te ontlasten en deelnemers hun eigen welbevinden te vergroten. Waardoor een definitieve opname in een instelling voorkomen, dan wel uitgesteld kan worden.
Deelname aan activiteiten is op basis van persoonlijke voorkeur. Sommige deelnemers vinden het alleen al prettig om rond te lopen op de boerderij, te genieten van de dieren, tuin en landelijke omgeving, terwijl andere deelnemers graag helpen met het bereiden van de warme maaltijd. Niets moet, alles is bespreekbaar!
Het is het belangrijkste dat de deelnemer zich prettig voelt en een leuke dag heeft.
Amstelveen

X Stables

Wijdewormer

Zorgboerderij Aymara

Welkom op Zorgboerderij Aymara

De zorgboerderij is gelegen in Sassenheim vlak bij de A44 en is zowel met openbaar- als autovervoer makkelijk te bereiken.

Op deze zorgboerderij wonen en grazen Alpacas, deze worden gehouden voor de wol en de lol. Ook worden er regelmatig activiteiten met deze dieren gehouden zoals wandelingen, het voeren van de dieren etc. Ook zijn er schapen, kippen, konijnen, een kat en een hond. Er is een moestuin en verder zijn er mogelijkheden om activiteiten te ondernemen aangepast aan de wensen van de cliënten. Hiervoor is een prachtige ruimte beschikbaar.

Onze doelgroep is gericht op mensen met een beginnende dementie en op mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Voorlopig zijn wij 2 dagen in de week open, met name op dinsdag en donderdag, maar we hopen gaandeweg uit te gaan breiden.

De zorgboerderij wordt gerund door Rick de Mooij waarbij hij wordt geassisteerd door Wilma van Riel, die ooit als vrijwilligster op de boerderij kwam om te helpen met de activiteiten van alpacas.

Rick heeft ervaring in het werken met specifieke doelgroepen en Wilma met ziekenverzorging, als dokterassistente en begeleiding van jongeren in een hospice.
Samen hebben ze diverse cursussen gevolgd waaronder de cursus “het coachen met dieren”.

Rick en Wilma zijn twee enthousiaste mensen die een ontspannen dagbesteding in een ongedwongen sfeer willen gaan verzorgen zoals tuinwerkzaamheden, dierverzorging of creatieve activiteiten met alpacawol etc.. Wij houden daarbij rekening met de wensen van de cliënten waarbij deze centraal staan. In de middag kan er gekozen worden voor een rust moment in de daarvoor bestemde ruimten.

De dag start om 10 uur en eindigt om 16:00 uur.

www.alpacaexperience.nl
Tot ziens op Zorgboerderij Aymara
Sassenheim

Zorgboerderij Boom-Van de Nes

Wij hebben een gezellige boerderij waar kinderen tussen de 8 en 17 jaar van harte welkom zijn. Wij hebben paarden pony''s , geiten , kippen , konijnen 2 honden en katten. Wij doen de zorg bij ons in de boerderij waar we een thuis situatie creëren.
Door de ruimte die wij bieden vermaken de kinderen zich heerlijk in het buitenleven van de Beesmter . kom gerust een keer kijken!
Middenbeemster

Zorgboerderij De Marsen

De Marsen ligt in natuur- en recreatiegebied Het Twiske en draagt zorg voor 17 ha weiland.
Wij voorzien in biologische groenten, vlees en eieren voor onze klanten.
Onze deelnemers dragen dagelijks bij in deze werkgebieden.
Landsmeer

Zorgboerderij de Schermer

Wij zijn Michel en Julia Broersen samen met onze kinderen wonen wij op deze boerderij. Sinds 1998 zijn wij in werking als
zorgboerderij, in combinatie met ons gemengd agrarische bedrijf.
Schermerhorn

Zorgboerderij de Steurhoeve

Wij zijn Stefan Steur en Anne Vollebregt en wij bieden sinds 2019 zorg voor kinderen/jongeren met een zorgvraag die aangesloten zijn bij Landzijde.

De zorgboerderij is gelegen in Spanbroek op een modern melkveebedrijf met 290 koeien, 110 stuks jongvee. Ook zijn er geiten, schapen, paarden, kippen, konijnen, katten, varkens en een hele lieve hond.
Spanbroek

Zorgboerderij De Tulp

Wij zijn Piet & Anneke, Marcel & Yvonne, en zijn sinds september 2009 begonnen met onze zorgboerderij.
De zorgboerderij staat in het teken van landelijk leven voor een ontspannen en gezellige dagbesteding.
Andijk

Zorgboerderij Den Haring

Er zijn vele zorgboerderijen, er is maar een Den Haring! Op de zorgboerderij staat de oudere mens centraal Met name ouderen die ondersteuning kunnen gebruiken om hun dag in te vullen, begeleiden wij hierbij. De plek waar wij boeren, de dieren, de planten en persoonlijke aandacht zorgen ervoor dat mensen weer opbloeien en hun welbevinden wordt vergroot. Wij zijn gedreven om onze hulpbehoevende ouderen te ondersteunen, hen bij het leven van alledag te betrekken, een zinvolle dagbesteding te geven en hen met liefde en aandacht te omringen.
Melkveebedrijf, vleesvarkens en 20 schapen, sinds 1 mei zorgboerderij; dagbesteding voor ouderen.
Baambrugge

Zorgboerderij Egmondermeer

Bij deze authentieke boerderij “Egmondermeer “uit de 18e eeuw zijn de koeien gehuisvest in een ligboxenstal, die plaats biedt aan 50 melkkoeien. Natuurlijk lopen de koeien in het voorjaar, zomer en najaar buiten in de wei.
Egmond aan den Hoef

Zorgboerderij Het Gooi

Zorgboerderij het Gooi is gelegen aan de rand van Hilversum omringd door natuurgebieden. De boerderij is een veehouderij, daarnaast zijn er paarden, schapen, kippen en konijnen.
Hilversum

Zorgboerderij Hoogerlust

Zorglandgoed "Hoogerlust" biedt (jong)volwassenen met een tijdelijke en/of blijvende zorgvraag reële, doeltreffende en doelmatige arbeidsmatige activiteiten aan op het gebied van landbouw, veeteelt en recreatie.
Op zaterdag biedt “Hoogerlust” kinderen met een zorgvraag recreatieve activiteiten aan in groepsverband, waarbij het accent ligt op spelen met andere kinderen, het trainen van sociale vaardigheden en het bevorderen van hun welzijn.
Muiden

Zorgboerderij Konijn

Kleinschalige paardenhouderij, uitgebreid met kleinvee. Daarnaast is er ook een hobby werkplaats voor diverse technische werkzaamheden.
Het leuke van Zorgboerderij Konijn is vooral de rust en ruimte, het werken met en genieten van de dieren en de natuur.
Het is geen productiebedrijf daarom is er voor de deelnemers ook geen productiedrang. Alles kan gebeuren in het eigen tempo van de deelnemers.
Hierdoor kunnen zij makkelijk een zinvolle dagbesteding ervaren, een beter zelfbeeld ontwikkelen en in het algemeen zich zelf verder ontplooien.
Zuidoostbeemster

Zorgboerderij Landje van Tingeling

Op onze zorgboerderij bieden wij dagbesteding in deze landelijke, natuurlijke omgeving.
Samen verzorgen wij de bloementuin, groentetuin, de schapen, kippen en katten.
In de ruime broeikas zijn we bezig met zaaien en stekken van onder andere kruiden en bloemen en in de zomer plukken we daar tomaten en druiven.
In de kantine is er plaats genoeg om bezig te zijn met bijvoorbeeld houtbranden en kleien.
Met onze ruime ervaring in de zorg willen we anderen graag laten meehelpen en meegenieten.
Castricum

Zorgboerderij Lekker buiten

Deze zorgboerderij is opgericht door Roselinde en Casper Moseman samen met Marijn Bakkenhoven, zij vinden en weten uit ervaring dat buiten met dieren bezig zijn de beste therapie is om lekker in je vel te blijven. Dit wilde ze graag delen en stimuleren bij kinderen. Hierdoor is stichting zorgboerderij lekker buiten ontstaan.
Wij beschikken over een leuke woonboerderij gevestigd in Naarden. Mooi gelegen aan het Naardermeer natuurgebied. We hebben een groot assortiment aan dieren op de boerderij. We bieden de mogelijkheid voor kinderen om lekker veel buiten te spelen met elkaar en de dieren. Zo willen we graag het sociaal contact stimuleren tussen leeftijd genoten en verantwoordelijkheidsgevoel voor het zorgen van dieren. Samen spelen samen delen.
Naarden

Zorgboerderij Meerlust

Grootschermer

Zorgboerderij Polderpracht

Zorgboerderij Polderpracht is een kleinschalig agrarisch bedrijf met melkkoeien. Er zijn verschillende dieren op de boerderij in de gemeente Schermer te vinden. Voor mensen met een verstandelijke beperking biedt Polderpracht een rustige en uitdagende omgeving. Een boerderij waar zorg en begeleiding plaats vindt op een agrarisch bedrijf. Dagbesteding in een ruime, groene omgeving waar mens, dier en natuur dicht bij elkaar staan. Op de zorgboerderij is er volop individuele en persoonlijke aandacht voor de cliënt
Oterleek

Zorgboerderij Sinneveld

Een kleinschalig familiebedrijf moet zoogkoeien, schapen en paardenpension. Wij genieten volop van het boerenleven en alle activiteiten die daar bij horen.
Santpoort-Zuid

Zorgboerderij Vlinder

Onze zorgboerderij, gelegen onder de rook van Schiphol, is een kleinschalig bedrijf, waardoor er tijd, ruimte en aandacht is voor iedere zorgvrager.
Hoofddorp

Zorgboerderij Waterland

Zorgboerderij Waterland is een werkervaringsbedrijf en biedt dagbesteding en arbeidsreïntegratie op de boerderij aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
Voor dagbesteding richten wij ons op mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), mensen met dementie, mensen met een psychiatrische beperking, mensen met een burn-out of mensen met chronische pijn.
Belangrijkste doel bij dagbesteding is zorgen voor een 'gouden randje' aan de dag voor mensen die dat zelf niet (meer) kunnen regelen.
Voor arbeidsreïntegratie richten wij ons op de doelgroep NAH, burn-out en chronische pijn.
Belangrijkste doel bij reïntegratie is maatschappelijke en sociale activering. Er vindt nauwe samenwerking plaats met de opdrachtgever.
Broek in Waterland

Zorgboerderij Welkom Thuis

Wij zijn een zorgbedrijf met hobbydieren en hobbykas.
Wij bieden op onze zorgboerderij met het aanbod van diensten of activiteiten aan onze deelnemers diverse werkzaamheden, hobbymatige bezigheden, ondersteunende bezigheden (wat kun je nog en dit samen onderhouden, of juist weer oppakken!), voorgaande gericht op de behoeften, persoonskenmerken en mogelijkheden van de deelnemers.
Benningbroek

Zorgboergondisch

Welkom! Wij zijn Otto & Manon en we hebben een melkveebedrijf gecombineerd met een zorgboerderij 'ZorgBoergondisch' en een kaaswinkel 'Smit Streekwinkel'. Samen met ons gezin wonen we in het mooie Wervershoof, tussen de weilanden en naast een natuurgebied.
Otto runt samen met zijn vader het melkveebedrijf en Manon heeft jaren in de zorg gewerkt. Samen met een team van gezellige dames, zorgen we voor een gezellige en leuke dag op de boerderij.
Wij bieden dagbesteding aan volwassenen en ouderen met een hulpvraag. Ontspanning, structuur en gezelligheid vinden we belangrijk. Lijkt het u/je leuk om een keer te komen kijken, neem gerust contact op, dan maken we een afspraak.
Wervershoof

Zorgerf Boerengeluk

Zorgerf Boerengeluk biedt ouderen met een zorgvraag een zinvolle dagbesteding. Door de gemoedelijke sfeer in een landelijke omgeving zult u zich snel bij ons thuisvoelen
Nieuw Vennep

Zorghoeve Nieuw Geluk

Voor iedereen is er werk of een passende activiteit op onze Hoeve.
Wij geloven dat genieten van de dingen om je heen en werk samen gaan. Wij bieden de deelnemers en veilige en rustige plek, op een ruime omgeving. We zorgen met elkaar voor de dieren, het erf, de gebouwen, de planten en de inwendige mens.
Kleinschalig gelegen in een prachtig landelijk dorp . Bij ons mag en kan je jezelf zijn en wordt er gekeken naar mogelijkheden van de deelnemers en door hierbij aan te sluiten worden zij in hun kracht gezet ,om waar mogelijk door te groeien naar bv werk.
Westerland

Zorgkwekerij Groen

Zorgkwekerij Groen is een groente kwekerij waar zowel binnen als buiten verschillende groente geteeld worden. Daarnaast lopen er verschillende dieren rond, kippen, honden en katten die alle hun zorg nodig hebben.
Zodra de mogelijkheid er is om lekker naar buiten te gaan doen wij dit.
Bij ons zorgkwekerij draait het om de ‘gewone dag’ door bezig te zijn met herkenbare dagelijkse bezigheden en doen wat je kunt en wilt, met persoonlijke aandacht en steun waar nodig. ”
Amsterdam

Zorgtuin De Duinkant

De zorgboerderij ligt aan de bosrand in het mooie Heemskerkerduin.
Rustige kleinschalige zorgboerderij.
In eigen tempo kan er meegewerkt worden in de groententuin en in de grote kas.
Heemskerk