Zorgboerderij zoeken

Zoeken

Filteren:

Filter V

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
5 km (dichtbij)
10 km (niet zover)
15 km (wat verder)

Soort boerderij:

Noorderend

Wij zijn Zorgboerderij Noorderend, wij bieden 5 dagen in de week mensen met een zorgvraag een ontspannen, gezellige en sociale dagbesteding. Hiernaast hebben wij een Streekwinkel.

Naast de koeien zijn er vele verschillende soorten dieren op de zorgboerderij o.a. konijnen, cavia’s, kippen, vogeltjes, varkentjes, poes en hond Saar.
Ook is er een moestuin en kas te vinden waar vroeg in het voorjaar al verschillende bloemen en groenten geplant en gezaaid worden. 


Heerhugowaard

Ons Boetje

Wij zijn Lia Buskermolen en Remco Vink, sinds dec 2018 zijn wij de trotse eigenaren van een boerderij in Landsmeer, gegrensd aan Purmerend.

Wij willen graag het gevoel van rust, vrijheid en natuur delen met mensen van buitenaf. Op het bedrijf zijn 15 koeien aanwezig en 60 fokschapen.
De boerderij is omheind door 13 hectaren land, waarvan 7,5 hectaren weidevogel/nestenbeheer is.

Omdat wij jonge ondernemers zijn, is er nog genoeg ruimte voor ontwikkeling en uitbreiding op het bedrijf.

Landsmeer

Ons Verlangen

Op zorgboerderij 'Ons Verlangen' zijn vele mogelijkheden. Hier zijn op 4 dagen in de week zorgvragers geplaatst. Onder begeleiding van een sociaal pedagogische hulpverlener kunt u diverse werkzaamheden oppakken.

Er is veel te doen en Suzanne en Jeroen Kat bieden u zowel werk als ontspanning. Er zijn veel dieren aanwezig waarmee u spoedig kunt werken. Maar...er zijn ook nog tal van andere klussen op deze grote boerderij.
Zo leert u weer uw ritme op te pakken in het dagelijks leven.

Zunderdorp

Oostwijk

De koning te rijk, op Oostwijk! Onze boerderij bevindt zich in het landelijke gebied van de Schermerpolder aan de Oostdijk. De huidige gebouwen zijn vrij modern, echter het karakter van vroeger is bewaard gebleven. Een oase van rust aan het einde van een lange oprijlaan, ver van de openbare weg.
Het fokken van Texelse schapen, paarden en pony's is de hoofdactiviteit van ons milieuvriendelijke bedrijf.

Oostwijk is een onderwijs zorgboerderij waar ook les wordt gegeven aan kinderen die tijdelijk zijn uitgevallen in het speciaal en reguliere basisonderwijs.
Onze missie is het bevorderen van een natuurlijk evenwicht bij mens en dier. Zorgzaamheid is daarbij een belangrijke waarden.

Zuidschermer

Pensionstal Molenaar

Aan de rand van de natuurgebieden 't Twiske en het Ilperveld runnen wij een paarden- en zoogkoeienbedrijf. Wij kunnen u plaats bieden voor diverse werkzaamheden. Er is geen werkdruk dus u kunt uw eigen tempo bepalen.

Den Ilp

Polderpracht

Zorgboerderij Polderpracht is een kleinschalig agrarisch bedrijf met melkkoeien. Er zijn verschillende dieren op de boerderij in de gemeente Schermer te vinden. Voor mensen met een verstandelijke beperking biedt Polderpracht een rustige en uitdagende omgeving.

Een boerderij waar zorg en begeleiding plaats vindt op een agrarisch bedrijf. Dagbesteding in een ruime, groene omgeving waar mens, dier en natuur dicht bij elkaar staan. Op de zorgboerderij is er volop individuele en persoonlijke aandacht voor de cliënt

Oterleek

Purmerweide

Hallo, wij zijn Muriël, Joke, Jolanda en Piet Visser. In 2019 hebben wij de koeien ingeruild voor schapen en in 2020 zijn de eerste hulpboeren bij ons aan de slag gegaan. Momenteel hebben we 700 moederdieren, 2 honden, 5 poezen, paarden, 10 kippen en 2 konijnen. Ow ja en niet te vergeten we hebben een mooi aqcarium in het Praathuis! We werken en leven op onze boerderij met de volgende kernwaarden. Vrijheid, Veiligheid, Samen, Ontwikkeling en Genieten.

Purmer

Saens Groen

Welkom bij Boerderij Saens Groen. Wij zijn gelegen in de kleine Engewormer polder de natuurpolder tussen Zaandam en Purmerend. Wij houden paarden en schapen op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Natuurlijk hebben we ook de nodige huisdieren zoals honden en katten.
We zijn een jong en actieve zorgboerderij en veel enthousiasme en oog voor een mooie samenhang tussen deelnemers en onze natuur en dieren.

De zorgboer Ayham Bayzid en zorgboerin Irna Floore zijn tevens de eigenaaren van de boerderij. Ayham heeft jarenlange werkervaring bij Artsen Zonder Grenzen.
De zorgboerin Irna en de groepenbegeleidster zijn alle dagen aanwezig zijn om de deelnemers te begeleiden bij de dagelijkse werkzaamheden. 

Wormer

Schimmelpenninck Hoeve

U bent van harte welkom op deze prachtige zorgboerderij de Schimmelpenninckhoeve in Abcoude waar de familie Verhoef hun melkveebedrijf runt. Op de boerderij, die is gebouwd in 1939, wordt al enkele generaties lang hard gewerkt.

Baambrugge

Sinneveld

Een kleinschalig familiebedrijf moet zoogkoeien, schapen en paardenpension. Wij genieten volop van het boerenleven en alle activiteiten die daar bij horen.

Santpoort-Zuid

Stal Liza

Wij zijn Aafke Praat en Bastiaan Houtenbos en we hebben een pensionstal en manege met 30 paarden en pony's. Wij geven heel veel om het welzijn van mens en dier. Daarom zijn wij ook gestart met de zorgboerderij. Er is veel tijd voor elkaar, en iedereen is welkom. Lekker gezellig samen buiten zijn en een leuke dag hebben tussen de paarden, andere dieren en in de natuur!

Berkhout

Stal van der Weijden

Op de dinsdag en vrijdag is er op ons paardenrusthuis een ruim aanbod aan leuke en zinvolle dagbesteding.

Op het paardenrusthuis vindt u naast de paarden ook vele andere dieren en glastuinbouw.

Nieuw-Vennep

Stille Pieter

Stille Pieter is een authentieke stolpboerderij, prachtig gelegen aan de Westfriese Omringdijk. Het bedrijf beslaat zo'n 26 hectare bestaande uit weides, bosperceel met sneeuwklokjes, een bloemen-, moes- en kruidentuin en fruit- en notenbomen.
Zorgboer Willem melkt tussen de 20 en 30 koeien. Verder wonen er kalfjes, verschillend soorten schapen, paarden, kippen, eendjes, bijen, poezen, en 2 honden (Brenda en Wendy) op de boerderij. Naast de zorgboer helpen Riet (zorgboerin en vrouw van Willem), Marit en Petra (dochters van Willem en Riet) ook allemaal mee op de boerderij. In de lente zijn Jan en Dorus (zonen van Willem en Riet) ook vaak op de boerderij te vinden.

Scharwoude

Tesselaar

Tussen dijk en duinen, nabij het strand, vindt u in de polder van Huisduinen: Zorgboerderij Tesselaar.

Op ruim 30 hectare land bevindt zich een pensionstal met 50 paarden en pony's, een handels/trainingsstal, melkkoeien en een kinderboerderij waar door professionele activiteitenbegeleiders op ontspannen en leerzame manier activiteiten worden aangeboden.

Huisduinen

Van Blaaderen

We hebben een melkveehouderij met circa 115 melkkoeien en 50 stuks jongvee, circa 10 schapen met in het voorjaar lammeren. Verder zijn er een hond en kat aanwezig.

Amstelveen

Van Tienhovenhoeve

Gelegen aan de rand van Castricum vindt u het biologisch melkveebedrijf van Michiel en zijn familie. Er zijn ca. 56 melkkoeien en 40 stuks jongvee. Verder zijn er 10 pensionpaarden, 22 schapen en 50 kippen.

Bij het bedrijf hoort 50 ha. grasland waarvan een deel in het Noordhollands Duinreservaat ligt. Ook wordt ruim 1100 ha. natuurgebied begraasd met Schotse Hooglanders en Exmoor pony's. Het afwisselende werk zal u zeker aanspreken. Het is hier echt genieten van de verschillende seizoenen.

Castricum

Vredesbest

Wij hebben een kleinschalige zorgboerderij met maximaal 5 cliënten per dag. Wij hebben schapen, melkvee, kalveren en pinken en daarnaast nog een paar paarden en pony's en kippen.

De moestuin en de siertuin hebben wij voor de cliënten die daar graag willen werken.

Assendelft

Watervliet

Helemaal vrij in het groene veenweidelandschap van de Zaanse Engewormer ligt 'Watervliet', een bijzondere biologische boerderij. Het is een oase van groen en rust. Er zijn zoogkoeien, schapen, pony's, kippen, geiten en konijnen.


Wormer

Welkom Thuis

Wij zijn een zorgbedrijf met hobbydieren en hobbykas.
Wij bieden op onze zorgboerderij met het aanbod van diensten of activiteiten aan onze deelnemers diverse werkzaamheden, hobbymatige bezigheden, ondersteunende bezigheden (wat kun je nog en dit samen onderhouden, of juist weer oppakken!), voorgaande gericht op de behoeften, persoonskenmerken en mogelijkheden van de deelnemers.

Benningbroek

White Ranch

Wij zijn de familie de Wit en wij willen graag anderen laten meegenieten van de ruimte en het buitenleven. Op onze biologische boerderij de "White Ranch" is daarvoor volop mogelijkheid. We zijn landelijk gelegen, maar toch dicht bij stedelijk gebied. Op ons bedrijf is ruimte en aandacht voor mens en dier, met (boeren)hart en ziel.

Ons bedrijf telt 40 melkkoeien en ongeveer 15 stuks jongvee. We boeren op 32 hectare grasland. We hebben ook nog 3 schapen. Deze zijn van onze zoon die er met veel plezier elk jaar lammetjes mee fokt. We houden veel van onze dieren en hebben ook nog geiten, konijnen, kippen, eenden, katten en een hond.

Assendelft

Wij telen met zorg

De kas is een onderdeel van het biologische groenteteeltbedrijf Wij Telen Groente.
Bij Wij telen met zorg wordt sinds 2013 biologische groente geteeld voor een vaste consumentengroep volgens het CSA principe (Community Supported Agriculture).

Er wordt met vrijwilligers gewerkt en dagbesteding aangeboden door ervaren begeleiders en de zorgboer.

Haarlem

Willemshof

Zorgboerderij Willemshof biedt dagbesteding aan ouderen, en mensen met een beperking, die ondersteuning kunnen gebruiken om hun dag in te vullen. Door de landelijke omgeving en gemoedelijke sfeer zullen zij zich snel bij ons thuis voelen.
Een deel van onze koeienstal welke niet meer in gebruik is, hebben wij verbouwd naar een leefruimte als dagbesteding.

Ons Doel:
De dagopvang is bedoeld om de mantelzorgers te ontlasten en deelnemers hun eigen welbevinden te vergroten. Waardoor een definitieve opname in een instelling voorkomen, dan wel uitgesteld kan worden.
Deelname aan activiteiten is op basis van persoonlijke voorkeur. Sommige deelnemers vinden het alleen al prettig om rond te lopen op de boerderij, te genieten van de dieren, tuin en landelijke omgeving, terwijl andere deelnemers graag helpen met het bereiden van de warme maaltijd. Niets moet, alles is bespreekbaar!
Het is het belangrijkste dat de deelnemer zich prettig voelt en een leuke dag heeft.

Amstelveen

Zeemanslust

Wij zijn Jackie en Margriet, dochter en moeder, en samen werken wij op onze zorgboerderij met onze deelnemers.
Wij willen graag ons buitenleven delen met mensen die iets anders, iets zinvols met hun tijd willen doen. Het buiten zijn, in de tuin of in het land, het bezig zijn met de dieren geeft ons veel voldoening, en wij hopen dat we andere mensen kunnen laten mee genieten van al het moois dat de natuur heeft.

Spijkerboor

Zorgkwekerij Groen

Zorgkwekerij Groen is een familiebedrijf, de begeleiding wordt geboden door Clemens, Rianne en Jessica.
Clemens (vader) is meer op afstand aanwezig en heeft de kennis en kunde van de agrarische kant in huis.
Rianne (dochter)is sinds kort aangesloten op de vrijdag, een echte sfeer maker en komt uit de kinderdagopvang.
Jessica (dochter) heeft de zorgkwekerij opgericht samen met Clemens. Jessica is van beroep ergotherapeut en heeft voornamelijk haar kennis in de GGZ opgedaan in het begeleiden van volwassenen en ouderen.

Zorgkwekerij Groen is een groentenkwekerij waar zowel binnen als buiten verschillende groenten geteeld worden. Daarnaast lopen er verschillende dieren rond, kippen, honden en katten die alle hun zorg nodig hebben.
Zodra de mogelijkheid er is om lekker naar buiten te gaan doen wij dit.

Amsterdam