Zorgboerderij zoeken

Zoeken

Filteren:

Filter V

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
5 km (dichtbij)
10 km (niet zover)
15 km (wat verder)

Soort boerderij:

Meerlust

Zorgboerderij Meerlust word gerund door Jaap en Renate en is gelegen in het groene hart van Grootschermer. Deze rustige maar gezellige zorgboerderij ligt midden in de Noordeindermeer en is geheel omringd door de prachtige Eilandspolder.

Door middel van dieren, natuur en gezelligheid proberen wij de deelnemers veiligheid, ruimte, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.
Op de boerderij willen we graag verder optimaliseren in dierenwelzijn en arbeidsgemak.

Grootschermer

Moestuin van Jagtlust

De Moestuin van Jagtlust is een historische tuinderij op een prachtige en beschutte locatie op een van de buitenplaatsen van 's-Graveland waar deelnemers, begeleiders en vrijwilligers met elkaar en naast elkaar werken in de tuin, in de keuken of met de dieren. Iedereen draait hier gelijkwaardig en afgestemd op eigen mogelijkheden mee.
's-Graveland

Noorderend

Wie zijn wij?
Wij zijn Zorgboerderij Noorderend, wij bieden 5 dagen in de week mensen met een zorgvraag een ontspannen, gezellige en sociale dagbesteding. Hiernaast hebben wij een Streekwinkel.

Wat is er te doen
Naast de koeien zijn er vele verschillende soorten dieren op de zorgboerderij o.a. konijnen, cavia’s, kippen, vogeltjes, varkentjes, poes en hond Saar.
Ook is er een moestuin en kas te vinden waar vroeg in het voorjaar al verschillende bloemen en groenten geplant en gezaaid worden. In de klushut die op het erf staat wordt veel geklust. Er worden onder andere hokken gerepareerd en in de winter worden er de mooiste decoratieartikelen gemaakt. Elke week zijn de deelnemers die daar behoeft aan hebben lekker creatief bezig in de keet.
In onze kantine worden de heerlijkste gerechten bereid en lunchen we tussen de middag gezellig samen in de kantine of in het huis. Tevens is er een rustruimte voor degene die dit nodig hebben.


Verveel je geen moment bij Zorgboerderij Noorderend
Er heerst op de boerderij een rustige, huiselijke “keukentafelsfeer”. Dus als u een zorgindicatie heeft, boven de 14 jaar bent, deze omgeving u aanspreekt dan bent u van harte welkom!! Omdat we veel gevarieerde activiteiten kunnen bieden, is er altijd wel een passend programma. Ieder gaat in zijn eigen tempo aan het werk en wat belangrijk is: “Niks moet!”, gezelligheid staat voorop.

Heerhugowaard

Ons Boetje

Wij zijn Lia Buskermolen en Remco Vink, sinds dec 2018 zijn wij de trotse eigenaren van een boerderij in Landsmeer, gegrensd aan Purmerend.

Wij willen graag het gevoel van rust, vrijheid en natuur delen met mensen van buitenaf. Op het bedrijf zijn 15 koeien aanwezig en 60 fokschapen.
De boerderij is omheind door 13 hectaren land, waarvan 7,5 hectaren weidevogel/nestenbeheer is.

Omdat wij jonge ondernemers zijn, is er nog genoeg ruimte voor ontwikkeling en uitbreiding op het bedrijf.
Landsmeer

Ons Verlangen

Op zorgboerderij 'Ons Verlangen' zijn vele mogelijkheden. Hier zijn op 4 dagen in de week zorgvragers geplaatst. Onder begeleiding van een sociaal pedagogische hulpverlener kunt u diverse werkzaamheden oppakken.

Er is veel te doen en Suzanne en Jeroen Kat bieden u zowel werk als ontspanning. Er zijn veel dieren aanwezig waarmee u spoedig kunt werken. Maar...er zijn ook nog tal van andere klussen op deze grote boerderij.
Zo leert u weer uw ritme op te pakken in het dagelijks leven.

Zunderdorp

Oostwijk

De koning te rijk, op Oostwijk! Onze boerderij bevindt zich in het landelijke gebied van de Schermerpolder aan de Oostdijk. De huidige gebouwen zijn vrij modern, echter het karakter van vroeger is bewaard gebleven. Een oase van rust aan het einde van een lange oprijlaan, ver van de openbare weg.
Het fokken van Texelse schapen, paarden en pony's is de hoofdactiviteit van ons milieuvriendelijke bedrijf.
Oostwijk is een ONDERWIJS ZORGBOERDERIJ waar ook les wordt gegeven aan kinderen die tijdelijk zijn uitgevallen in het speciaal en reguliere basisonderwijs.
Onze missie is het bevorderen van een natuurlijk evenwicht bij mens en dier. Zorgzaamheid is daarbij een belangrijke waarden.
Zuidschermer

Pensionstal Molenaar

Aan de rand van de natuurgebieden 't Twiske en het Ilperveld runnen wij een paarden- en zoogkoeienbedrijf. Wij kunnen u plaats bieden voor diverse werkzaamheden. Er is geen werkdruk dus u kunt uw eigen tempo bepalen.
Den Ilp

Polderpracht

Zorgboerderij Polderpracht is een kleinschalig agrarisch bedrijf met melkkoeien. Er zijn verschillende dieren op de boerderij in de gemeente Schermer te vinden. Voor mensen met een verstandelijke beperking biedt Polderpracht een rustige en uitdagende omgeving. Een boerderij waar zorg en begeleiding plaats vindt op een agrarisch bedrijf. Dagbesteding in een ruime, groene omgeving waar mens, dier en natuur dicht bij elkaar staan. Op de zorgboerderij is er volop individuele en persoonlijke aandacht voor de cliënt

Oterleek

Purmerweide

Purmer

Saens Groen

Welkom bij Boerderij Saens Groen. Wij zijn gelegen in de kleine Engewormer polder de natuurpolder tussen Zaandam en Purmerend. Wij houden paarden en schapen op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Natuurlijk hebben we ook de nodige huisdieren zoals honden en katten.
We zijn een jong en actieve zorgboerderij en veel enthousiasme en oog voor een mooie samenhang tussen deelnemers en onze natuur en dieren.

Wormer

Schimmelpenninck Hoeve

U bent van harte welkom op deze prachtige zorgboerderij de Schimmelpenninckhoeve in Abcoude waar de familie Verhoef hun melkveebedrijf runnen. Op de boerderij, die is gebouwd in 1939, wordt al enkele generaties lang hard gewerkt.
Baambrugge

Sinneveld

Een kleinschalig familiebedrijf moet zoogkoeien, schapen en paardenpension. Wij genieten volop van het boerenleven en alle activiteiten die daar bij horen.

Santpoort-Zuid

Stal Liza

Wij zijn Aafke Praat en Bastiaan Houtenbos en we hebben een pensionstal en manege met 30 paarden en pony's. Wij geven heel veel om het welzijn van mens en dier. Daarom zijn wij ook gestart met de zorgboerderij. Er is veel tijd voor elkaar, en iedereen is welkom. Lekker gezellig samen buiten zijn en een leuke dag hebben tussen de paarden, andere dieren en in de natuur!
Berkhout

Stal van der Weijden

Nieuw-Vennep

Stille Pieter

Stille Pieter is een authentieke stolpboerderij, prachtig gelegen aan de Westfriese Omringdijk. Het bedrijf beslaat zo'n 26 hectare bestaande uit weides, bosperceel met sneeuwklokjes, een bloemen-, moes- en kruidentuin en fruit- en notenbomen.
Zorgboer Willem melkt tussen de 20 en 30 koeien. Verder wonen er kalfjes, verschillend soorten schapen, paarden, kippen, eendjes, bijen, poezen, en 2 honden (Brenda en Wendy) op de boerderij. Naast de zorgboer helpen Riet (zorgboerin en vrouw van Willem), Marit en Petra (dochters van Willem en Riet) ook allemaal mee op de boerderij. In de lente zijn Jan en Dorus (zonen van Willem en Riet) ook vaak op de boerderij te vinden.

Scharwoude

Tesselaar

Tussen dijk en duinen, nabij het strand, vindt u in de polder van Huisduinen:

'Zorgboerderij Tesselaar'.

Op ruim 30 hectare land bevindt zich een pensionstal met 50 paarden en pony's, een handels/trainings stal, melkkoeien en een kinderboerderij waar door professionele activiteitenbegeleiders op ontspannen en leerzame manier activiteiten worden aangeboden.

Huisduinen

Van Blaaderen

Melkveehouderij circa 115 melkkoeien en 50 stuks jongvee, circa 10 schapen met in het voorjaar lammeren, hond en kat aanwezig.
Moestuin en schuur om te klussen.
Amstelveen

Van Tienhovenhoeve

Gelegen aan de rand van Castricum vindt u het biologisch melkveebedrijf van Michiel en zijn familie. Er zijn ca. 56 melkkoeien en 40 stuks jongvee. Verder zijn er 10 pensionpaarden, 22 schapen en 50 kippen. Bij het bedrijf hoort 50 ha. grasland waarvan een deel in het Noordhollands Duinreservaat ligt. Ook wordt ruim 1100 ha. natuurgebied begraasd met Schotse Hooglanders en Exmoor pony's. Het afwisselende werk zal u zeker aanspreken. Het is hier echt genieten van de verschillende seizoenen.
Castricum

Vredesbest

Wij hebben een kleinschalige zorgboerderij met maximaal 5 cliënten per dag, wij hebben schapen , melkvee , kalveren en pinken en daarnaast nog een paar paarden en pony's en kippen, de moestuin en de siertuin hebben wij voor de cliënten die daar graag willen werken.

Assendelft

Waterland

Zorgboerderij Waterland is een werkervaringsbedrijf en biedt dagbesteding en arbeidsreïntegratie op de boerderij aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
Voor dagbesteding richten wij ons op mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), mensen met dementie, mensen met een psychiatrische beperking, mensen met een burn-out of mensen met chronische pijn.
Belangrijkste doel bij dagbesteding is zorgen voor een 'gouden randje' aan de dag voor mensen die dat zelf niet (meer) kunnen regelen.
Voor arbeidsreïntegratie richten wij ons op de doelgroep NAH, burn-out en chronische pijn.
Belangrijkste doel bij reïntegratie is maatschappelijke en sociale activering. Er vindt nauwe samenwerking plaats met de opdrachtgever.

Broek in Waterland

Watervliet

Helemaal vrij in het groene veenweidelandschap van de Zaanse Engewormer ligt 'Watervliet', een bijzondere biologische boerderij. Het is een oase van groen en rust. Er zijn zoogkoeien, schapen, pony's, kippen, geiten en konijnen.
Er is een grote biologische moestuin, waar je heerlijk in kunt schoffelen, zaaien en oogsten en waar de soepingrediënten voor tussen de middag vers worden geplukt. In het koecafé of het terras wordt met de groep geluncht en na de inspanning een bakkie gedaan om weer op te laden.

Vanaf de herfst staan de koeien op stal en worden de kalfjes en lammetjes na de winter geboren, een gezellige drukte in de potstal. De koeien staan op riet dat wordt binnengehaald met de boot na de winter. Het jongvee drinkt lang bij moeder en mag in de lente de wei in. Het biologische vlees verkoopt Benno aan restaurants en particulieren.

De boerderij doet ook aan particulier natuurbeheer. Vele vogelnesten worden jaarlijks door vrijwilligers geteld. Elk seizoen brengt zo zijn eigen boerenactiviteiten met zich mee en je hoeft je dan ook niet snel te vervelen op Watervliet!

Wormer

Welkom Thuis

Wij zijn een zorgbedrijf met hobbydieren en hobbykas.
Wij bieden op onze zorgboerderij met het aanbod van diensten of activiteiten aan onze deelnemers diverse werkzaamheden, hobbymatige bezigheden, ondersteunende bezigheden (wat kun je nog en dit samen onderhouden, of juist weer oppakken!), voorgaande gericht op de behoeften, persoonskenmerken en mogelijkheden van de deelnemers.

Benningbroek

White Ranch

Wij zijn de familie de Wit en wij willen graag anderen laten meegenieten van de ruimte en het buitenleven. Op onze biologische boerderij de "White Ranch" is daarvoor volop mogelijkheid. We zijn landelijk gelegen, maar toch dicht bij stedelijk gebied. Op ons bedrijf is ruimte en aandacht voor mens en dier, met (boeren)hart en ziel.
Assendelft

Wij telen met zorg

De kas is een bedrijfsonderdeel van het Biologische groenteteelt bedrijf Wij Telen Groente vof.
In de Haarlemmer Kweektuin kas wordt sinds 2013 biologische groente geteeld voor een vaste consumentgroep volgens het CSA principe (community Supported Agriculture) . Er wordt met vrijwilligers gewerkt en dagbesteding aangeboden door ervaren begeleiders en de zorgboer.

Haarlem

Willemshof

Zorgboerderij Willemshof biedt dagbesteding aan ouderen, en mensen met een beperking, die ondersteuning kunnen gebruiken om hun dag in te vullen. Door de landelijke omgeving en gemoedelijke sfeer zullen zij zich snel bij ons thuis voelen.
Een deel van onze koeienstal welke niet meer in gebruik is, hebben wij verbouwd naar een leefruimte als dagbesteding.

Ons Doel:
De dagopvang is bedoeld om de mantelzorgers te ontlasten en deelnemers hun eigen welbevinden te vergroten. Waardoor een definitieve opname in een instelling voorkomen, dan wel uitgesteld kan worden.
Deelname aan activiteiten is op basis van persoonlijke voorkeur. Sommige deelnemers vinden het alleen al prettig om rond te lopen op de boerderij, te genieten van de dieren, tuin en landelijke omgeving, terwijl andere deelnemers graag helpen met het bereiden van de warme maaltijd. Niets moet, alles is bespreekbaar!
Het is het belangrijkste dat de deelnemer zich prettig voelt en een leuke dag heeft.
Amstelveen

X Stables

X Stables paardenhouderij in de buurt van Purmerend/Zaanstad/Amsterdam heet u welkom.
Wij zijn een paardenfokkerij en hebben zowel veulens, jaarlingen en sportpaarden.
Een bedrijf waar mens en dier centraal staan en waar je jezelf kunt verrijken in allerlei opzichten.
Door een groot opgezet terrein een grote leef kantine die als een strandtent is nagebouwd van wel 20 x 20m2 met prachtig uitzicht over de weilanden is alles mogelijk. Wij hebben een werkplaats een grote keuken en zowel binnen als buiten activiteiten. Er zijn hier ook een aantal engelstalige op stal als je je engels weer een beetje wilt oefenen.

Wij zijn in juli 2019 gestart met dagbesteding als aanvulling op onze werkzaamheden. We zijn optimistisch en positief en echte doeners die ook stil staan bij elkaar en onze omgeving.
Wij waarderen initiatief en denken graag mee als je een idee hebt. De werkzaamheden buiten zijn vooral de zorgtaak voor de paarden en veulens het onderhoud van het terrein en gebouwen en tuin.

Is u nieuwsgierigheid gewekt of heeft u gewoon zin om eens een kijkje te nemen…de cappuccino of munt-thee staat klaar. Bel 0631927124
of mail naar info@xstables.com
Wijdewormer

Zeemanslust

Wij zijn Jackie en Margriet, dochter en moeder, en samen werken wij op onze zorgboerderij met onze deelnemers.
Wij willen graag ons buitenleven delen met mensen die iets anders, iets zinvols met hun tijd willen doen. Het buiten zijn, in de tuin of in het land, het bezig zijn met de dieren geeft ons veel voldoening, en wij hopen dat we andere mensen kunnen laten mee genieten van al het moois dat de natuur heeft.

Spijkerboor

Zorgkwekerij Groen

Zorgkwekerij Groen is een familiebedrijf, de begeleiding wordt geboden door Clemens, Rianne en Jessica.
Clemens (vader) is meer op afstand aanwezig en heeft de kennis en kunde van de agrarische kant in huis.
Rianne (dochter)is sinds kort aangesloten op de vrijdag, een echte sfeer maker en komt uit de kinderdagopvang.
Jessica (dochter) heeft de zorgkwekerij opgericht samen met Clemens. Jessica is van beroep ergotherapeut en heeft voornamelijk haar kennis in de GGZ opgedaan in het begeleiden van volwassenen en ouderen.

Zorgkwekerij Groen is een groentenkwekerij waar zowel binnen als buiten verschillende groenten geteeld worden. Daarnaast lopen er verschillende dieren rond, kippen, honden en katten die alle hun zorg nodig hebben.
Zodra de mogelijkheid er is om lekker naar buiten te gaan doen wij dit.

Amsterdam