Zorgboerderij zoeken

Zoeken

Filteren:

Filter V

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
5 km (dichtbij)
10 km (niet zover)
15 km (wat verder)

De Vrijheid

Hallo! Wij zijn een zorgboerderij en tevens een modern familie bedrijf wat gericht is op het zo efficient mogelijk produceren van 1,5 miljoen liter melk. Ook houden we ons bezig met het opfokken van jong vee om het bedrijf groeiende te houden. Op dit moment hebben we ongeveer 180 melkkoeien en 130 stuks jongvee. Wij zijn gevestigd op een mooie locatie in Warmenhuizen nabij het bos en strand.
Warmenhuizen

De Westerwei

Familie bedrijf met een melkveehouderij. We melken 110 koeien met een melkrobot en hebben 50 stuks jongvee. Ook zijn er klein dieren aanwezig.
Sijbekarspel

Dier en Vriend

In Vijfhuizen aan de rand van Haarlem hebben wij, Rene en Wendy een jongvee-opfokbedrijf, dit betekent dat kleine kalfjes naar ons toe komen, en wij ze twee jaar lang verzorgen en eten geven. Na die twee jaar zijn ze groot genoeg om naar een melkveehouderij te gaan waar ze gemolken worden.
Daarnaast hebben we een kleine pensionstal.
Vijfhuizen

Elisabeth Hoeve

De Elisabeth Hoeve is uitermate geschikt voor mensen met een rolstoel. De siertuin pronkt voor de boerderij. Voor het onderhouden van deze tuin zijn heel wat uurtjes nodig!
Middenbeemster

Floradorpranch

Wij zijn een kleine zorgboerderij en vinden het belangrijk dat de zorgcliënten een fijne dag bij ons beleven.
Daarbij kunnen we met trots vertellen dat we momenteel met veel passie bezig zijn om pubers/jongeren terug te helpen naar hun volgende stap dit kan zowel een opleiding zijn als een werkervaring traject.
Amsterdam

Fruitkwekerij 't Keetje

Hallo, wij zijn Jan, Tineke, Ilse en Evelien de Boer en hebben samen Fruitkwekerij ’t Keetje. Er heerst hier altijd een gezellige, ontspannen sfeer. En er is genoeg te doen, of in de tuin, of bij de dieren of gewoon een heerlijke wandeling maken in de tuin. Kom gerust eens genieten!
Lutjebroek

Geitenhouderij 't Roode Hart

Wij Nico, Wendy en onze 3 kinderen Ruud, Floor en Lena zijn in 2015 gestart met onze geitenhouderij 't Roode Hart. Na ruime ervaring beide in de zorgsector hebben wij ons hart gevolgd. Het boerenleven bevalt ons erg goed en daarom willen we deze graag delen met andere. Zodat zij hier ook veel plezier aan kunnen beleven.
Burgerbrug

Giegel zorgboerderij

Wij zijn Henk Jofriet en Matthijs Broggel en samen runnen wij de Giegel zorgboerderij, gevestigd aan de Dorpsstraat 98 in Nibbixwoud. Het is een kleine rustige boerderij met op ons erf wat loslopende kippen, hokken voor onze 4 konijnen. Onze achtertuin is een bos van bijna 1 hectare groot, met aan de rand van het bos ons eendenverblijf waar we kleine witte kwakers houden.

We hebben een kleine kas waar we groentes in verbouwen en een mooie moestuin op ons naastgelegen grasveld. De producten hieruit zijn voor de Voedselbank en natuurlijk voor eigen consumptie.

Verder hebben we een groter kippenhok, met ruime uitloop, voor onze 40 leghennen. De eieren die hier geproduceerd worden zijn ook bestemd voor de Voedselbank.
Nibbixwoud

Zorgboerderij Hartog

Zorgboerderij Hartog is een agrarisch zorgbedrijf met koeien, schapen, tuin en kleine dieren. We bieden dagbesteding voor mensen die hier behoefte aan hebben. Een ieder die hiervoor in aanmerking komt en de boerderij een fijne plek vindt kan bij ons terecht. Samen gaan we dan proberen er iets moois van te maken
Westbeemster

Hertenkamp Enkhuizen

Zorg/Kinderboerderij het Hertenkamp, gelegen in net Wilhelminaplantsoen te Enkhuizen.
Enkhuizen

Het Klooster

Het is een agrarisch bedrijf waar een pensionstal aanwezig is. Het is een pluimveeopfokbedrijf.
Grootschermer

Het Kooghuis

Zorgboerderij het Kooghuis is een kleinschalig agrarisch bedrijf met melkkoeien. Er zijn verschillende dieren op de boerderij.

We bieden Dagbesteding in een ruime, groene omgeving aan de rand van Uitgeest. Waar iedereen op eigen tempo en mogelijkheden zijn/haar werkzaamheden kan verrichten. Op de Zorgboerderij is er persoonlijke aandacht in groepsbegeleiding.
Uitgeest

Hoeve 'Dove Willem'

Siem en Marjan de Boer heten U van harte welkom in de Zeevangspolder. Vlakbij Edam. Een omgeving van fraaie vergezichten. Rust en ruimte langs het grote water. De landerijen strekken zich uit tot het Markermeer. De boerderij heeft ongeveer 300 melk- en kalfkoeien en ongeveer 150 stuks jongvee. Vanaf 2009 zijn we officieel begonnen als zorgboerderij, onder de naam Hoeve 'DOVE WILLEM'.

Onze deelnemers kunnen allerlei werkzaamheden verrichten. Ieder op zijn of haar tempo en passend bij zijn of haar niveau. Wij willen graag een plek bieden, waar mensen zichzelf kunnen en mogen zijn. En we bieden de deelnemers een plek om zich te ontwikkelen. Na een dag werken en bezig zijn op de boerderij hebben wij dan samen een fantastische werkdag gehad met voldoende afwisseling.

Komt U gerust eens een kijkje nemen.
Warder

Hoeve de Vogel

Hoeve de Vogel Elisabeth is een agrarisch bedrijf, een akkerbouw bedrijf, vlakbij Nieuw-Vennep. Er worden allerlei gewassen verbouwd: tarwe, aardappelen, uien, graszaad, bloemen en suikerbieten.
We hebben een mooie moestuin met verschillende soorten groenten, kruiden en veel bessen struiken. Verder zijn er schapen, een varken, poezen en kippen. En een fijne werkplaats.
Op de zorgboerderij kun je op ontspannen wijze, passend bij je eigen wensen en interesses, meehelpen bij een klus.
Nieuw-Vennep

Hoeve Engelenburgh

Hoeve Engelenburgh is een zorgboerderij op ongeveer 20 minuten afstand van Alkmaar. We bieden zinvol werk en dagbesteding aan (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking.

Binnen Hoeve Engelenburgh speelt muziek een belangrijke rol. Muziek heeft een ontspannende en verbindende werking; zowel tussen de cliënten als met de maatschappij. Regelmatig worden er concerten gegeven die deze verbinding tot stand brengen.
Hoeve Engelenburgh staat ook open voor kunstenaars op zoek naar een mooie expositieplek of winkeliers die onbespoten groenten willen afnemen (rechtstreeks uit onze kas).

Hoeve Engelenburgh is een plek voor eenieder die op zoek is naar rust en iets bijzonders.
Nieuwe Niedorp

Hof van Kijk-Uit

Op een idyllische locatie, aan de rand van het Noordhollands Duinreservaat in Castricum, biedt het Hof van Kijk Uit, zinvolle en leuke dagbesteding. Bij het Hof van Kijk Uit volgen we ons hart, maar wel met twee benen op de grond. Er wordt individueel bekeken met welke reden, interesse en mogelijkheden de cliënt bij ons wil komen. Afhankelijk van noodzakelijke begeleiding en persoonlijke doelen worden werkzaamheden aangeboden die passend zijn. Ons uitgangspunt is dat er evenwicht moet zijn tussen ontspanning, werkzaamheden, leermomenten en persoonlijke aandacht.
Castricum

Humanimal

Aan de rand van Zaandam vindt u rust. In een rustieke en zelfs autoluwe omgeving kunt u een kleinschalige boerderij ontdekken, waar altijd wel bedrijvigheid is, maar ook tijd voor gezellig keuvelen, koffie drinken etc. De paarden vragen de meeste verzorging maar ook de omgeving eromheen. De stallen, buitenbak en het land vragen om dagelijkse verzorging. De tuin en het kleinvee met de nodige hokken hebben ook onderhoud nodig. Na werken in de buitenlucht voelt u zich anders.
Zaandam

Inner-Art

Zorgboerderij Inner-Art is een klein bedrijf met 3 HA omliggend land, veel verschillende dieren ( met name alpacafok ) en verhuur van stalling- en opslagbox ruimte. In 2014 heeft de boerderij er 2 HA land bij , in beheer. Het land maakt onderdeel uit van een omliggend park, dat gerealiseerd werd door de sterk verouderde kassen te ruimen. Het land wordt gebruikt voor fruitteelt ( hoogstambomen, oude rassen), begrazing en recreatie.
Door het wegvallen van het akkerbouwbedrijf vanwege omlegging van de N 201, kwam er gelegenheid als geluk bij ongeluk, om de zorgboerderij te starten en het eigen boerenleven weer meer impuls te geven. Tuinen, boomgaarden, dierenverblijven werden vergroot en aangepast. De landwinkel met biologische gewassen en producten gemaakt door de zorgboerderij volgde in 2012. De vele dieren, vele schuren op het erf, het museum en het atelier bieden een uniek scala aan werkzaamheden binnen en buiten het gehele jaar door.
Een andere tak van de boerderij is verhuur voor opslag en stalling.
De Kwakel (tussen Uithoorn, Aalsmeer)

Klaverweide

Wij zijn de Familie Klaver. Wij runnen met ons gezin in de Wogmeer een melkveebedrijf en hebben daar sinds 2005 ook een zorgboerderij van gemaakt.

Op onze zorgboerderij ontvangen wij vijf dagen in de week deelnemers die dagbesteding of activerende begeleiding nodig hebben.

Door de jaren heen hebben wij van allerlei activiteiten op de boerderij gecreëerd, denk aan het verzorgen van diverse soorten dieren. Het bijhouden van de plantjes, groente en fruit in de diverse tuinen en kas. En het maken van allerlei soorten werkstukken in de werkplaats. Ook is het in de kantine en en de crearuimte mogelijk om een spelletje te spelen, denk aan biljarten, tafeltennis of misschien een potje rumikub.

Daarnaast is het op onze zorgboerderij ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Kapsalon Marlitha. Deze kapsalon zit namelijk boven in de boerderij gevestigd.
Hensbroek

Komt en Gaat in Vrede

Met circa 45 koeien wordt jaarlijks 345.000 liter melk geproduceerd. Geniet mee met wat er allemaal bij komt kijken voordat de melk naar de fabriek gaat.Er is geen werkdruk of stress voor de zorgvrager. U kunt op circa 27 hectare wandelen en genieten van de Beemster. Twee keer per week maakt Jan kaas (Noord Hollandse Messeklever).
Middenbeemster

Kwekerij Astresia

Wij zijn een kwekerij in het noorden van Heerhugowaard waar de omgeving nog groen en rustig is. Je kunt bij ons van alles doen: van houtwerk tot groenevinger werk in de planten. Ook hebben we enkele dieren. Wees welkom!
Heerhugowaard

Land en Boschzigt

Land en Boschzigt is een biologisch dynamische tuin die al 60 jaar bestaat. Deze tuin, prachtig omgeven door bossen, ligt tussen Hilversum en ’s-Graveland. Sinds 2006 is het ook een zorgtuinderij. Wij bieden zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, met een autistische stoornis of met psychiatrische problemen.
's Graveland

Landgoed De Rading

Op een prachtige plek, op de rand van Hilversum en Loosdrecht, vind je Landgoed De Rading. Met een gezellig team van mensen werken we hier op onze groente- en bloementuin en maken we het onze gasten naar hun zin in ons lunchrestaurant met heerlijke gerechten en eigen gemaakt gebak.

Wij werken biologisch en streven ernaar om op zoveel mogelijk vlakken een duurzaam bedrijf te zijn. De groentetuin wordt inmiddels gesteund door zo’n 200 gezinnen die bij ons een groenteaandeel hebben en het lunchrestaurant kan inmiddels ook rekenen op een trouwe vaste klantengroep.Hilversum

Landgoed Spijkerboor

We zijn een kleinschalige zorg boerderij.Ook het aantal te houden dieren is kleinschalig en meer hobby matig.We hebben ± 40 schapen 1 koe,een hobby varken,kippen We wonen aan de rand van een weidevogel gebied waardoor we ons inzetten voor deze vogels in het broedseizoen.Onze cliënten helpen mee bij het verzorgen van al deze dieren.ook worden ze betrokken bij het broedseizoen van de weidevogels en alles wat daarbij komt kijken
Spijkerboor

Latenstein

Akkerbouwbedrijf. Naast aardappels, suikerbieten en graan hebben we ook kastanjestruiken staan waar we takken voor de veiling klaar maken in het voorjaar. We hebben kerstbomen en een grote moestuin .
We doen mee met het Vriendentuinproject en leveren groenten en eieren aan de voedselbank .
Er zijn naast de kippen ook konijnen en een hond .
West Beemster

Limosahoeve

Zorgboerderij Limosahoeve opende haar deuren vanaf maart 2009 voor twee dagen en bood zorg aan twee clienten.
Al snel werden dit drie dagen voor vier clienten en sinds de zomer van 2011, toen de Limosahoeve zich een gediplomeerd zorgboerderij mocht noemen en tevens de verbouwing aan een uitgebreide zorgruimte kon afronden, biedt zij zorg aan max. tien clienten op vier dagen in de week.

Emotionele veiligheid en doe maar gewoon want de wereld is al gek genoeg staan hier hoog in het vaandel. Beweging, frisse buitenlucht, genieten van de seizoenen vrijheid en creativiteit.
Allemaal te zien, ruiken, proeven en beleven op de Limosahoeve van Piet, Mark, Mandy, Madelon en Merel.
Spijkerboor

Mandrill

Wij zijn zorgboerderij Mandrill. Dennis en Miranda en de kinderen Maarten, Sjoerd en Eva.
We zijn een kleine zorgboerderij die zich met name richt op jeugd, zowel dagbesteding als weekend opvang. De zorgboerderij heeft een huiselijk, sfeervol karakter. Wij bieden structuur en duidelijkheid op een plek waar je mag zijn wie je bent en iedereen meetelt.
Er is een fijn erf met fruitbomen, trampoline en skelters. Er lopen ganzen, kippen, een geit, een hond en poezen die verzorgd en vertroeteld willen worden. Ook is er een voetbal/speelveld achter het erf waar we veel buiten activiteiten organiseren.
Spanbroek

Meerhoeve

Een rustig familie landbouw bedrijf in de polder. Geen intensieve teelt. Kleinschalige neventakken zoals sierteelt, tuinonderhoud en paardenhouderij. Met voldoende ruimte op het grote erf voor honden en kleine dieren.
Slootdorp

Moestuin van Jagtlust

De Moestuin van Jagtlust is een historische tuinderij op een prachtige en beschutte locatie op een van de buitenplaatsen van 's-Graveland waar deelnemers, begeleiders en vrijwilligers met elkaar en naast elkaar werken in de tuin, in de keuken of met de dieren. Iedereen draait hier gelijkwaardig en afgestemd op eigen mogelijkheden mee.
's-Graveland

Noorderend

Wij geven jongere en ouderen mensen een gestructureerde, nuttige maar vooral gezellige dagbesteding. De persoonlijke wensen van onze gasten staan voorop.
Omdat we een gevarieerd aanbod kunnen bieden is er voor ieder wel wat te doen, maar alles is natuurlijk vrijblijvend en 'niks moet'.
In de zomer wordt er gewerkt in de tuin en de beesten hebben natuurlijk ook hun dagelijkse verzorging nodig. Verder hebben we natuurlijk tal van seizoensgebonden klusjes en bezigheden.
Ook in de wintermaanden, vervelen we ons niet en gaan we hout bewerken, hokken repareren. En op dinsdag en donderdag maken we voor iedereen een warme maaltijd. Af en toe op stap, hoort er ook bij! Het belangrijkste is dat mensen zich nuttig voelen en het naar hun zin hebben!
Heerhugowaard

Ons Boetje

Wij zijn Lia Buskermolen en Remco Vink, sinds dec 2018 zijn wij de trotse eigenaren van een boerderij in Landsmeer, gegrensd aan Purmerend.

Wij willen graag het gevoel van rust, vrijheid en natuur delen met mensen van buitenaf. Op het bedrijf zijn 15 koeien aanwezig en 60 fokschapen.
De boerderij is omheind door 13 hectaren land, waarvan 7,5 hectaren weidevogel/nestenbeheer is.

Omdat wij jonge ondernemers zijn, is er nog genoeg ruimte voor ontwikkeling en uitbreiding op het bedrijf.
Landsmeer

Ons verlangen

Op zorgboerderij 'Ons Verlangen' zijn vele mogelijkheden. Hier zijn op 4 dagen in de week zorgvragers geplaatst. Onder begeleiding van een sociaal pedagogische hulpverlener kunt u diverse werkzaamheden oppakken.

Er is veel te doen en Suzanne en Jeroen Kat bieden u zowel werk als ontspanning. Er zijn veel dieren aanwezig waarmee u spoedig kunt werken. Maar...er zijn ook nog tal van andere klussen op deze grote boerderij.
Zo leert u weer uw ritme op te pakken in het dagelijks leven.
Zunderdorp

Oostwijk

De koning te rijk, op Oostwijk! Onze boerderij bevindt zich in het landelijke gebied van de Schermerpolder aan de Oostdijk. De huidige gebouwen zijn vrij modern, echter het karakter van vroeger is bewaard gebleven. Een oase van rust aan het einde van een lange oprijlaan, ver van de openbare weg.
Het fokken van Texelse schapen, paarden en pony's is de hoofdactiviteit van ons milieuvriendelijke bedrijf.
Oostwijk is een ONDERWIJS ZORGBOERDERIJ waar ook les wordt gegeven aan kinderen die tijdelijk zijn uitgevallen in het speciaal en reguliere basisonderwijs.
Onze missie is het bevorderen van een natuurlijk evenwicht bij mens en dier. Zorgzaamheid is daarbij een belangrijke waarden.
Zuidschermer

Pensionstal Molenaar

Aan de rand van de natuurgebieden 't Twiske en het Ilperveld runnen wij een paarden- en zoogkoeienbedrijf. Wij kunnen u plaats bieden voor diverse werkzaamheden. Er is geen werkdruk dus u kunt uw eigen tempo bepalen.
Den Ilp

Purmerweide

Purmer

Zorgboerderij 't Radje

Wij zijn een kleinschalige hobby boerderij waarbij naast wat kleinvee, een moes- en siertuin ook de zelfmakerij een belangrijke rol speelt. We verwerken producten uit de tuin, maar maken ook onze eigen pindakazen. We wonen met onze 4 kinderen op de boerderij en kunnen daardoor een huiselijke en ontspannen sfeer bieden. Ons streven is om iedereen een mooie, zinnige (oude) dag te geven en dat iedereen met een tevreden gevoel weer naar huis gaat!
Venhuizen

Schermereylandt

Wanneer u dagbesteding zoekt kunnen wij u hier de ruimte voor geven. Terwijl onze dieren in het reservaat, genaamd 'De Eilandspolder' grazen, kunt u een nuttige en plezierige dag bij ons doorbrengen. Er is veel afwisseling op de boerderij 'Schermereylandt'. Koeien, schapen, paarden, kano-verhuur en veel natuur in een prachtige omgeving. Maar liefst 120 hectare reservaat, waar men zo nu en dan te voet of per boot kan komen.
De Rijp

Schimmelpenninck Hoeve

U bent van harte welkom op deze prachtige zorgboerderij de Schimmelpenninckhoeve in Abcoude waar de familie Verhoef hun melkveebedrijf runnen. Op de boerderij, die is gebouwd in 1939, wordt al enkele generaties lang hard gewerkt.
Baambrugge

Zorgboerderij Sinneveld

Een kleinschalig familiebedrijf moet zoogkoeien, schapen en paardenpension. Wij genieten volop van het boerenleven en alle activiteiten die daar bij horen.
Santpoort-Zuid