Zorgboerderij zoeken

Zoeken

Filteren:

Filter V

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
5 km (dichtbij)
10 km (niet zover)
15 km (wat verder)

Soort boerderij:

De Steurhoeve

Wij zijn familie Steur en wij bieden sinds 2019 zorg voor kinderen/jongeren met een zorgvraag. De zorgboerderij is gelegen in Spanbroek op een modern melkveebedrijf met 300 koeien en 150 stuks jongvee.

Naast de melkkoeien zijn er op de zorgboerderij ook kalfjes, een lieve hond, konijnen, schapen, geiten, kippen, paarden en varkens aanwezig.

Spanbroek

De Straalhoeve

Aan de rand van de Haarlemmermeer ligt de boerderij "De Straalhoeve". In een ontspannen sfeer willen we mensen laten genieten van het buitenleven op de boerderij van mijn opa, een voormalig melkveehouderij. Naast een koppeltje Texelse schapen en een toom kippen die lekker buiten rondscharrelen is er een royale groente- en bloementuin. Ook is er een verscheidenheid aan bessenstruiken, waarvan heerlijke biologische jam wordt gemaakt voor de verkoop.

Vijfhuizen

De Tulp

Wij zijn Marcel, Piet, Anneke en Yvonne.

Sinds 1991 zijn we met ons bedrijf gevestigd in Andijk, waar we agrarische producten en sinds 1995 tulpen hebben geteeld. Naast de broeierij zijn we in september 2009 als zorgboerderij gestart.

Zowel Anneke als Yvonne hebben veel ervaring in de zorg. Daarnaast heeft Marcel de opleiding tot zorgboer afgerond en heeft Piet de agrarische kennis.

​Wij willen graag deze prachtige plek delen met mensen die zorg nodig hebben!

Andijk

De Voorwayde

Wij zijn Frank(59) en Betty(56) Meijer en hebben samen met de buurman een melkveehouderij. In de zomer komen de koeien over de weg om bij ons te weiden.
In de herfst en winter staat bij ons het jongvee op stal. Ook hebben we schapen die in het voorjaar lammeren krijgen.
Wij hebben een kleinschalige, knusse zorgboerderij.

Wij hebben al sinds 2004 een zorgboerderij, dus veel ervaring.
We zijn rustige mensen en hebben veel geduld en inzicht om met mensen om te gaan.
Betty heeft de opleiding Agrarisch Zorgbedrijf bij het Groenhorst College behaald en sinds 2011 hebben we het kwaliteitskeurmerk voor zorgboerderijen.

Driehuizen

De Vrijheid

Hallo! Wij zijn een zorgboerderij en tevens een moderne melkveehouderij, een echt familiebedrijf. Ook houden we ons bezig met het opfokken van jong vee om het bedrijf groeiende te houden. Op dit moment hebben we ongeveer 180 melkkoeien en 130 stuks jongvee. Wij zijn gevestigd op een mooie locatie in Warmenhuizen nabij het bos en strand.

Warmenhuizen

Den Haring

Er zijn vele zorgboerderijen, er is maar een Den Haring! Op de zorgboerderij staat de oudere mens centraal Met name ouderen die ondersteuning kunnen gebruiken om hun dag in te vullen, begeleiden wij hierbij. De plek waar wij boeren, de dieren, de planten en persoonlijke aandacht zorgen ervoor dat mensen weer opbloeien en hun welbevinden wordt vergroot. Wij zijn gedreven om onze hulpbehoevende ouderen te ondersteunen, hen bij het leven van alledag te betrekken, een zinvolle dagbesteding te geven en hen met liefde en aandacht te omringen.

Baambrugge

Dier en Vriend

In Vijfhuizen aan de rand van Haarlem hebben wij, Rene en Wendy een jongvee-opfokbedrijf, dit betekent dat kleine kalfjes naar ons toe komen, en wij ze twee jaar lang verzorgen en eten geven. Na die twee jaar zijn ze groot genoeg om naar een melkveehouderij te gaan waar ze gemolken worden.
Daarnaast hebben we een kleine pensionstal.

Vijfhuizen

Egmondermeer

In 2007 zijn Jaap en Margriet Zorgboerderij Egmondermeer gestart. Jaap woont al zijn hele leven op de boerderij, wat tot 2019 ook nog een actieve melkveehouderij was. Margriet woont er sinds 1988. Inmiddels zijn de melkkoeien de stal uit en hebben zij plaatsgemaakt voor 25 hobby-koeien. De zorgboerderij is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend voor dagbesteding. Op die dagen wordt er met een groep van gemiddeld 4 á 6 cliënten op eigen tempo gewerkt aan allerlei verschillende klussen. Bij ons zijn cliënten geen cliënten maar hulpboeren.

Egmond aan den Hoef

Elisabeth Hoeve

De Elisabeth Hoeve is uitermate geschikt voor mensen met een rolstoel. De siertuin pronkt voor de boerderij. Voor het onderhouden van deze tuin zijn heel wat uurtjes nodig!

Middenbeemster

Floradorpranch

Wij zijn in 1999 gestart met onze westernstal en hebben ons uitgebreid in 2008 als kleinschalige zorgboerderij onder de rook van Amsterdam. 

De zorgboerderij verzorgd groepsdagbesteding voor diverse groepen waaronder jeugd, autisme, verstandelijke beperking, arbeidsmatige dagbesteding en GGZ. 

De zorgvraag is per cliënt verschillend. Zo komen sommige voor arbeidsmatige therapie, andere voor socialiseren en gezelligheid en andere als tijdelijke vervanging voor school. Wij werken hierbij samen met diverse zorg-/onderwijsinstellingen. 

Amsterdam

Hartog

Zorgboerderij Hartog is een agrarisch zorgbedrijf met koeien, schapen, tuin en kleine dieren. We bieden dagbesteding voor mensen die hier behoefte aan hebben. Een ieder die hiervoor in aanmerking komt en de boerderij een fijne plek vindt kan bij ons terecht. Samen gaan we dan proberen er iets moois van te maken

Westbeemster

Heerlijk van de Boer

Als een echt familiebedrijf werken wij dagelijks in onze eigen melkveehouderij aan het blije, vrije en gelukkige leven van de koe. In de achtertuin van Hoorn, het pittoreske Schellinkhout, worden onze dames geboren en groot gebracht. Onze koeien grazen zolang het weer het toelaat zo lang mogelijk in de weide.

Boerenzoon Rens is daarbij de 5e generatie melkveehouder. Sinds 2023 ontvangen wij deelnemers op de boerderij die op zoek zijn naar dagbesteding of een activerende begeleiding.

Schellinkhout

Hertenkamp Enkhuizen

Hertenkamp Enkhuizen ligt midden in het Wilhelminaplantsoen, binnen de vestinggrens van de historische stad. Het is een unieke plek waar kinderen en volwassenen spelen en ontdekken in de natuur. De kinderboerderij, natuurspeeltuin en natuurtuin zijn allen gratis te bezoeken.

We zijn ook een zorgboerderij voor dagbesteding met uiteenlopende werkzaamheden. Het hele jaar, met name in de vakanties, worden leuke activiteiten georganiseerd. In onze theetuin met uitzicht over de hertenweide geniet u van een hapje en een drankje.

Enkhuizen

Het Gooi

Aan de rand van Hilversum omringd door natuurgebieden staat de boerderij van Henny Blauwendraat. Niet alleen dient deze boerderij als veehouderij, maar ook als zorgboerderij. 

Op de zorgboerderij wordt dagbesteding geboden in een prikkelarme en groene omgeving. De boerderij is een goede manier om op een rustige plek onder de mensen te komen. We zijn actief bezig en er is veel ruimte voor verschillende activiteiten. We gaan uit van wat kan, niet van wat niet kan.  

De begeleiding wordt gegeven door Henny Blauwendraat en Marieke Splinter. Marieke heeft de opleiding HBO-SPH gedaan en heeft ruime werkervaring op het gebied van zorg en welzijn. In de begeleiding werken ook enthousiaste stagiaires en vrijwilligers. De bedrijfsvoering op de veehouderij is kleinschalig. Er is veel aandacht is voor natuur en dier.

Met elkaar buiten zijn en genieten van de natuur. Iedereen op zijn eigen manier en naar eigen kunnen.

Hilversum

Het Klooster

Het Klooster is een pluimveeopfokbedrijf waar ook een pensionstal aanwezig is.

Grootschermer

Het Kooghuis

Wij zijn Harm en Maaike Terra en hebben een melkveebedrijf en zorgboerderij aan de rand van Uitgeest, gelegen naast het station. Er zijn verschillende soorten dieren aanwezig, koeien, kalfjes, schapen, geiten, konijnen, katten en honden. Onze instelling is om een arbeidsmatige dagbesteding te hebben waar voor iedere deelnemer zijn eigen mogelijkheden liggen. Geen productiewerk, maar aanwezigheid stellen wij op prijs. 

Uitgeest

Het Rijperwapen

Wij zijn zorgboerderij Het Rijperwapen. We hebben hier biologische melkgeiten, varkens, paarden, konijnen, katten en een hond. Twee dagen in de week komen er hier hulpboeren meehelpen. Martin, de boer, begeleid e.e.a.

 

Zuidoostbeemster

Hoeve de Vogel Elisabeth

Hoeve de Vogel Elisabeth is een agrarisch bedrijf, een akkerbouwbedrijf, vlakbij Nieuw-Vennep. Er worden allerlei gewassen verbouwd: tarwe, aardappelen, uien, graszaad, bloemen en suikerbieten.
We hebben een mooie moestuin met verschillende soorten groenten, kruiden en veel bessen struiken. Verder zijn er schapen, een varken, poezen en kippen. En een fijne werkplaats.
Op de zorgboerderij kun je op ontspannen wijze, passend bij je eigen wensen en interesses, meehelpen bij een klus.

Nieuw-Vennep

Hoeve Dove Willem

Siem en Marjan de Boer heten U van harte welkom in de Zeevangspolder. Vlakbij Edam. Een omgeving van fraaie vergezichten. Rust en ruimte langs het grote water. De landerijen strekken zich uit tot het Markermeer. De boerderij heeft ongeveer 300 melk- en kalfkoeien en ongeveer 150 stuks jongvee. Vanaf 2009 zijn we officieel begonnen als zorgboerderij, onder de naam Hoeve Dove Willem.

Onze deelnemers kunnen allerlei werkzaamheden verrichten. Ieder op zijn of haar tempo en passend bij zijn of haar niveau. Wij willen graag een plek bieden, waar mensen zichzelf kunnen en mogen zijn. En we bieden de deelnemers een plek om zich te ontwikkelen. Na een dag werken en bezig zijn op de boerderij hebben wij dan samen een fantastische werkdag gehad met voldoende afwisseling.

Komt U gerust eens een kijkje nemen.

Warder

Hoeve Engelenburgh

Hoeve Engelenburgh is een zorgboerderij op ongeveer 20 minuten afstand van Alkmaar. We bieden zinvol werk en dagbesteding aan (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking.

Binnen Hoeve Engelenburgh speelt muziek een belangrijke rol. Muziek heeft een ontspannende en verbindende werking; zowel tussen de cliënten als met de maatschappij. Regelmatig worden er concerten gegeven die deze verbinding tot stand brengen.
Hoeve Engelenburgh staat ook open voor kunstenaars op zoek naar een mooie expositieplek of winkeliers die onbespoten groenten willen afnemen (rechtstreeks uit onze kas).

Hoeve Engelenburgh is een plek voor eenieder die op zoek is naar rust en iets bijzonders.

Nieuwe Niedorp

Hof van Kijk-Uit

Bij Hof van Kijk Uit volgen we ons hart, maar wel met twee benen op de grond. Er wordt individueel bekeken met welke reden, interesse en mogelijkheden de deelnemer bij ons wil komen. Afhankelijk van noodzakelijke begeleiding en persoonlijke doelen worden werkzaamheden aangeboden die passend zijn.

Ons uitgangspunt is dat er evenwicht moet zijn tussen ontspanning, werkzaamheden, leermomenten en persoonlijke aandacht. Voor sommige deelnemers is het doel om weer onder de mensen te komen, een dag- en weekstructuur op te bouwen en/of zich zinvol te willen voelen, door het doen van ‘echte dingen’ die er toe doen. Voor andere deelnemers is het een weg om te herstellen of om door te groeien naar een betaalde baan.

Castricum

Hoogerlust

Zorglandgoed Hoogerlust biedt (jong)volwassenen met een tijdelijke en/of blijvende zorgvraag reële, doeltreffende en doelmatige arbeidsmatige activiteiten aan op het gebied van landbouw, veeteelt en recreatie.
Op zaterdag biedt Hoogerlust kinderen met een zorgvraag recreatieve activiteiten aan in groepsverband, waarbij het accent ligt op spelen met andere kinderen, het trainen van sociale vaardigheden en het bevorderen van hun welzijn.

Muiden

Humanimal

Aan de rand van Zaandam vindt u rust. In een rustieke en zelfs autoluwe omgeving kunt u een kleinschalige boerderij ontdekken, waar altijd wel bedrijvigheid is, maar ook tijd voor gezellig keuvelen, koffie drinken etc. De paarden vragen de meeste verzorging maar ook de omgeving eromheen. De stallen, buitenbak en het land vragen om dagelijkse verzorging. De tuin en het kleinvee met de nodige hokken hebben ook onderhoud nodig. Na werken in de buitenlucht voelt u zich anders.

Zaandam

Inner-Art

Zorgboerderij Inner-Art is een klein bedrijf met 3 hectare omliggend land, veel verschillende dieren (met name alpacafok) en verhuur van stalling- en opslagbox ruimte. Het land maakt onderdeel uit van een omliggend park, dat gerealiseerd werd door de sterk verouderde kassen te ruimen. Het land wordt gebruikt voor fruitteelt (hoogstambomen, oude rassen), begrazing en recreatie.
Door het wegvallen van het akkerbouwbedrijf vanwege omlegging van de N201, kwam er gelegenheid om de zorgboerderij te starten en het eigen boerenleven weer meer impuls te geven. Tuinen, boomgaarden, dierenverblijven werden vergroot en aangepast. De landwinkel met biologische gewassen en producten gemaakt door de zorgboerderij volgde in 2012. De vele dieren, vele schuren op het erf, het museum en het atelier bieden een uniek scala aan werkzaamheden binnen en buiten het gehele jaar door.

De Kwakel (tussen Uithoorn, Aalsmeer)

JocoBreebaart

De familie Breebaart runt hun bedrijf in het mooie Wormer en Jisperveld. Het is een kleine melkveehouderij met ongeveer 50 koeien , 100 schapen en wat kleinvee. De werkdruk is niet hoog en er is altijd tijd voor een lolletje.

Wijdewormer

Kerkzicht

Zorgboerin Marijke en haar man Frans heten iedereen van harte welkom. Gezelligheid en ongedwongen meehelpen zijn de belangrijkste eigenschappen op deze boerderij in de Bovenkerkerpolder. 

Nes aan de Amstel

Klaverweide

Wij zijn de Familie Klaver. Wij runnen met ons gezin in de Wogmeer een melkveebedrijf en hebben daar sinds 2005 ook een zorgboerderij van gemaakt.

Op onze zorgboerderij ontvangen wij vijf dagen in de week deelnemers die dagbesteding of activerende begeleiding nodig hebben.

Door de jaren heen hebben wij van allerlei activiteiten op de boerderij gecreëerd en daarnaast is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Kapsalon Marlitha. Deze kapsalon zit namelijk boven in de boerderij gevestigd.

Hensbroek

Komt en Gaat in Vrede

Met circa 45 koeien wordt jaarlijks 345.000 liter melk geproduceerd. Geniet mee met wat er allemaal bij komt kijken voordat de melk naar de fabriek gaat. Er is geen werkdruk of stress voor de zorgvrager. U kunt op circa 27 hectare wandelen en genieten van de Beemster. We maken geregeld goudse kaas met de deelnemers. Ook bieden we kaasworkshops aan voor overige belangstellenden.

 

 

Middenbeemster

Laan

De drijfveren achter Zorgboerderij Laan zijn Edwin, Laura, Demi & Naomi Laan. Ons bedrijf ligt op 15 hectare grond, waarop kleinschalige veeteelt (15 koeien en ca. 50 schapen) en sierteelt bedreven wordt op 4000m2 buitenteelt.
Op de boerderij verzorgen we de zoogkoeien, kalveren, kippen, schapen, geiten en konijnen.
Op de onze kwekerij hebben wij ook een moestuin waar wij groente verbouwen en doneren aan de voedselbank.
Daarnaast doen we aan weidevogel- en natuurbeheer op onze weilanden.


Middelie

Land en Boschzigt

Land en Boschzigt is een biologisch dynamische tuin die al 60 jaar bestaat. Deze tuin, prachtig omgeven door bossen, ligt tussen Hilversum en ’s-Graveland. Sinds 2006 is het ook een zorgtuinderij. In de oude sfeervolle tuinschuur is onze uitgebreide natuurvoedingswinkel, waar onder andere de vers van het land geoogste groenten verkocht worden.

's Graveland

Landgoed De Rading

Op een prachtige plek, op de rand van Hilversum en Loosdrecht, vind je Landgoed De Rading. Met een gezellig team van mensen werken we hier op onze groente- en bloementuin en maken we het onze gasten naar hun zin in ons lunchrestaurant met heerlijke gerechten en eigen gemaakt gebak.

Wij werken biologisch en streven ernaar om op zoveel mogelijk vlakken een duurzaam bedrijf te zijn. De groentetuin wordt inmiddels gesteund door zo’n 200 gezinnen die bij ons een groenteaandeel hebben en het lunchrestaurant kan inmiddels ook rekenen op een trouwe vaste klantengroep.Hilversum

Landgoed Spijkerboor

Wij zijn Inez en Almar van der Meulen en wonen samen met onze 2 kinderen van 21 en 18 jaar vanaf 2010 op Landgoed Spijkerboor. Door onze achtergrond zagen wij de mogelijkheid onze zorgboerderij op deze prachtige plek te ontwikkelen.

Inez heeft na 3 jaar Rietveld academie en SPW 4 genoeg opleiding om mensen een mooie dagbesteding te bieden. Almar is Z-verpleegkundige en werkt 29 jaar in de zorg en dagbesteding op een instelling voor verstandelijk gehandicapten.

We zijn beide natuurmensen en genieten van de rust en ruimte die Landgoed Spijkerboor heeft.

Spijkerboor

Landje van Tingeling

Op onze zorgboerderij bieden wij dagbesteding in deze landelijke, natuurlijke omgeving.
Samen verzorgen wij de bloementuin, groentetuin, de schapen, kippen en katten.

Castricum

Lekker Buiten

Deze zorgboerderij is opgericht door Roselinde en Casper Moseman samen met Marijn Bakkenhoven. Zij vinden en weten uit ervaring dat buiten met dieren bezig zijn de beste therapie is om lekker in je vel te blijven. Dit wilden ze graag delen en stimuleren bij kinderen. Hierdoor is zorgboerderij Lekker Buiten ontstaan.
Wij beschikken over een leuke woonboerderij gevestigd in Naarden. Mooi gelegen aan het Naardermeer natuurgebied. We hebben een groot assortiment aan dieren op de boerderij. We bieden de mogelijkheid voor kinderen om lekker veel buiten te spelen met elkaar en de dieren. Zo willen we graag het sociaal contact stimuleren tussen leeftijd genoten en verantwoordelijkheidsgevoel voor het zorgen van dieren. Samen spelen samen delen.

Naarden

Limosa Hoeve

Zorgboerderij Limosahoeve opende haar deuren vanaf maart 2009 voor twee dagen en bood zorg aan twee clienten.
Al snel werden dit drie dagen voor vier clienten en sinds de zomer van 2011, toen de Limosahoeve zich een gediplomeerd zorgboerderij mocht noemen en tevens de verbouwing aan een uitgebreide zorgruimte kon afronden, biedt zij zorg aan max. tien clienten op vier dagen in de week.

Emotionele veiligheid en doe maar gewoon want de wereld is al gek genoeg staan hier hoog in het vaandel. Beweging, frisse buitenlucht, genieten van de seizoenen vrijheid en creativiteit.
Allemaal te zien, ruiken, proeven en beleven op de Limosahoeve van Piet, Mark, Mandy, Madelon en Merel.

Spijkerboor

Mallemeer

Welkom op zorgboerderij Mallemeer. Ik ben Matthijs Broggel, sinds 2014 werkzaam als begeleider/eigenaar bij verschillende zorgboerderijen. En sinds juni 2023 eigenaar van zorgboerderij Mallemeer, te Grootschermer.

Wij zitten op het terrein van de familie Wagenaar. Voorheen was dit een melkkoeien bedrijf maar tegenwoordig is het een paarden pensionstal, met zo’n 13 paarden/pony’s, een ezel en twee alpaca’s. De hulpboeren kunnen hier, boventallig, meehelpen met de verzorging van de paarden; voeren, poetsen, buitenzetten, uitmesten en de stal netjes houden.

Naast de paarden hebben we een plek voor onze 4 konijnen en een klein koppel kippen. In de toekomst gaat er een groter kippenhok komen voor een koppel leghennen waarvan de eieren naar de voedselbank zullen gaan. Ook is er een kleine moestuin. Ook de producten hiervan zijn bedoeld voor de voedselbank, maar uiteraard ook voor eigen gebruik.

 

Grootschermer

Mandrill

Wij zijn zorgboerderij Mandrill, Dennis en Miranda en de kinderen Maarten, Sjoerd en Eva.
We zijn een kleine zorgboerderij die zich met name richt op jeugd, zowel dagbesteding als weekendopvang. De zorgboerderij heeft een huiselijk, sfeervol karakter.

Wij bieden structuur en duidelijkheid op een plek waar je mag zijn wie je bent en iedereen meetelt.

Spanbroek

Meerhoeve

Wij zijn de familie Appelman. Onze boerderij is een kleinschalig akkerbouwbedrijf gevestigd in de Wieringermeer (kop van Noord-Holland).
De omgeving is landelijk; u kunt hier heerlijk genieten van de rust en de ruimte.

Sinds 2001 hebben we de werkzaamheden op en rond de boerderij gecombineerd met het begeleiden van mensen welke daar baat bij hebben.
Op de boerderij is altijd veel te doen, daarnaast is er genoeg ruimte om rust in de grootste zin van het woord te kunnen vinden.
De intensiteit van begeleiding kan zeer uiteenlopend zijn en wordt bepaald aan de hand van de wensen en de behoefte van de cliënt.

 

 

Slootdorp

Meerlust

Zorgboerderij Meerlust word gerund door Jaap en Renate en is gelegen in het groene hart van Grootschermer. Deze rustige maar gezellige zorgboerderij ligt midden in de Noordeindermeer en is geheel omringd door de prachtige Eilandspolder.

Door middel van dieren, natuur en gezelligheid proberen wij de deelnemers veiligheid, ruimte, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.
Op de boerderij willen we graag verder optimaliseren in dierenwelzijn en arbeidsgemak.

Grootschermer

Moestuin van Jagtlust

De Moestuin van Jagtlust is een historische tuinderij op een prachtige en beschutte locatie op een van de buitenplaatsen van 's-Graveland waar deelnemers, begeleiders en vrijwilligers met elkaar en naast elkaar werken in de tuin, in de keuken of met de dieren. Iedereen draait hier gelijkwaardig en afgestemd op eigen mogelijkheden mee.

's-Graveland