Egmondermeer

In 2007 zijn Jaap en Margriet Zorgboerderij Egmondermeer gestart. Jaap woont al zijn hele leven op de boerderij, wat tot 2019 ook nog een actieve melkveehouderij was. Margriet woont er sinds 1988. Inmiddels zijn de melkkoeien de stal uit en hebben zij plaatsgemaakt voor 25 hobby-koeien. De zorgboerderij is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend voor dagbesteding. Op die dagen wordt er met een groep van gemiddeld 4 á 6 cliënten op eigen tempo gewerkt aan allerlei verschillende klussen. Bij ons zijn cliënten geen cliënten maar hulpboeren.

Hier zitten wij

Egmondermeer
Egmondermeer
1934 PN Egmond aan den Hoef
Naar website

Openingsdagen

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Vervoersmogelijkheden

Wij hebben een 5-persoons busje waarmee hulpboeren kunnen worden opgehaald en weer worden thuisgebracht. Het vervoer is in overleg.

Jaap en Margriet Kraakman-Hoek

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Jongeren
Volwassenen
Ouderen

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Hobbyboerderij

Groepsgrootte

3-5 deelnemers

KvK nummer

37162405

Wat is er te doen

Op een boerderij beleef je de seizoenen nog intenser en daardoor zijn de werkzaamheden ook zo gevarieerd en seizoensgebonden. Er is voor iedereen passend werk. Alle dieren hebben elke dag verzorging en eten en drinken nodig. We hebben 6 schapen, 5 kippen, 4 geiten, 3 katten en 25 koeien. Die bieden wij elke dag de nodige zorg en liefde die zij verdienen. Tevens zijn wij vaak te vinden in onze moestuin en boomgaard. Hier verbouwen wij onze eigen groente en fruit. Deze verkopen wij aan de weg in ons verkoopstalletje of eten we lekker zelf op. Ook hebben wij een speciale ruimte waar we hout bewerken voor veel verschillende doeleinden en kloven we ons eigen hout voor in de koude wintermaanden. Rond de boerderij ligt zo’n 40 voetbalvelden eigen land. Hier zijn wij ook veel te vinden. De grazers moeten wel eens naar een ander stuk land, de greppels moeten na veel regen worden doorgeprikt of het gras moet na het maaien van het land af.

Er zijn nog genoeg andere ‘technische’ klussen op onze boerderij te doen. Zo hebben we verschillende machines, hekwerken en een grote stal waar altijd wel wat aan gedaan moet worden. En waar er gewerkt wordt, gaat er helaas ook wel eens iets stuk…
Voor de creatieve geest is er ook zeker ruimte. Rond de jaarlijkse feestdagen maken wij mooie bijpassende knutsels, die wij ook in onze verkoopstal aanbieden.

We gaan ook geregeld ‘de hort op’ en dan nemen we een klus buiten onze boerderij aan. Een paar keer per jaar, meestal in de zomermaanden, is er genoeg tijd voor ontspanning en hebben we een uitje. Dan varen we naar de binnenstad van Alkmaar, het Alkmaardermeer of richting het strand.

 

Voor wie

Wij staan open voor:
- deelnemers met autisme spectrum stoornis
- deelnemers met een lichamelijke beperking
- deelnemers met een verstandelijke beperking
- burn-out
- langdurig werklozen

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden