Stille Pieter

Stille Pieter is een authentieke stolpboerderij, prachtig gelegen aan de Westfriese Omringdijk. Het bedrijf beslaat zo'n 26 hectare bestaande uit weides, bosperceel met sneeuwklokjes, een bloemen-, moes- en kruidentuin en fruit- en notenbomen.
Zorgboer Willem melkt tussen de 20 en 30 koeien. Verder wonen er kalfjes, verschillend soorten schapen, paarden, kippen, eendjes, bijen, poezen, en 2 honden (Brenda en Wendy) op de boerderij. Naast de zorgboer helpen Riet (zorgboerin en vrouw van Willem), Marit en Petra (dochters van Willem en Riet) ook allemaal mee op de boerderij. In de lente zijn Jan en Dorus (zonen van Willem en Riet) ook vaak op de boerderij te vinden.

Hier zitten wij

Stille Pieter
IJselmeerdijk
1634 DM Scharwoude
Naar website

Openingsdagen

Dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag.

Vervoersmogelijkheden

Ophalen en brengen kan in overleg worden geregeld.

Marit Schilder

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Ouderen

Soort zorg

Dagbesteding en logeren voor kinderen.

Soort boerderij

Melkveehouderij

Groepsgrootte

10-15 deelnemers

KvK nummer

37152737

Wat is er te doen

Petra en Marit Schilder hebben beiden de kunstacademie afgerond en ervaring met lesgeven. Voor wie wil is er de mogelijkheid om te tekenen, beeldhouwen of te schilderen onder begeleiding. Er worden regelmatig groepsprojecten gedaan met de jongere cliƫnten. Voorbeelden zijn: vogelhuisjes kleien en ophangen in het 'sneeuwklokjesbos', hutten bouwen van gevlochten takken en gevarenbordjes schilderen.
Stille Pieter ligt aan de Westfriese Omringdijk waarop de schapen van Petra grazen, ze worden elke dag geteld en soms bijgevoerd. Petra gaat met iedereen wandelen om de schapen te tellen en pauzeert dan op het 'schelpenstrandje'. Alle cliƫnten genieten er altijd van en het is een goed excuus om flink te bewegen in de buitenlucht. Verder kan er worden geholpen met het op potjes zetten van de sneeuwklokjes. En natuurlijk moeten alle dieren ook elke dag gevoerd en verzorgd worden!

Voor wie

In principe is iedereen bij ons welkom. Op dit moment komen er in het weekend kinderen in de leeftijd van 6 t/m 17 terwijl door de week de ouderen komen. De meeste ouderen die nu komen hebben een vorm van dementie. De jeugd groep bestaat voor en groot deel uit kinderen met een vorm van autisme of ADHD.

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden