De Amsteltuin

Wijngaard de Amsteltuin is een bijzondere locatie aan de rand van Amstelveen in het groene Amstelland. Hier vind je rust, ruimte en een ongedwongen sfeer. Mensen met een cognitieve beperking komen er graag voor ontspannende dagbesteding. Alles kan, niets moet.

Een plezierige en ontspannen dag voor iedereen die aan onze dagbesteding deelneemt, dat is ons belangrijkste doel. We creëren veel gemeenschappelijke momenten: samen wandelen, koffiedrinken en lunchen. Voor iedere deelnemer bieden we daarnaast allerlei activiteiten, zoals (geheugen)spelletjes, tuinieren, helpen in de wijngaard, koken, muziek luisteren, knutselen en schilderen. Met ons aanbod stimuleren we lichaam en geest.

Sinds 2019 zijn Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra de eigenaren van de Amsteltuin; als zorgboer en -boerin zijn zij dagelijks aanwezig. Daarnaast is er elke dag een vast en herkenbaar team aanwezig voor de begeleiding: een zorgcoördinator, een medewerker dagbesteding en twee tot drie vrijwilligers. Er komen maximaal achttien deelnemers. Ook voor het vervoer van deelnemers met onze eigen bus is er dagelijks een vertrouwd gezicht.

Hier zitten wij

De Amsteltuin
Langs de Akker
1186 DA Amstelveen
Naar website

Openingsdagen

Maandag t/m vrijdag.

Vervoersmogelijkheden

In overleg.

Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Ouderen

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Wijngaard

Groepsgrootte

16-20 deelnemers

KvK nummer

34293694

Wat is er te doen

Vooral in de periode maart tot november is er veel werk in de wijngaard en in januari moeten de planten gesnoeid worden. Er staan 3.500 planten, drie witte soorten en twee blauwe druivensoorten. In keurige rijen worden de planten opgebonden aan draden, zodat de takken flink houvast hebben. De werkzaamheden bestaan uit uitdunnen van de druiventrossen en bladeren, gras maaien en snoeien. In oktober is de oogst van de druiven.

Maar niet iedereen die aan de dagbesteding in de Amsteltuin deelneemt, komt om de wijngaard te werken. Voor de oudere deelnemer staan buiten zijn, met anderen en genieten van de prachtige omgeving voorop.

 

Voor wie

De dagbesteding is bedoeld voor mensen met dementie, vergeetachtigheid, Parkinson, MS, CVA of afasie. Maar ook met mensen met een psychische stoornis of dreigend isolement zijn hier heel welkom. En we doen het ook voor de mantelzorgers; zij hebben even tijd voor zichzelf.

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden