Zorgkwekerij Groen

Zorgkwekerij Groen is een groente kwekerij waar zowel binnen als buiten verschillende groente geteeld worden. Daarnaast lopen er verschillende dieren rond, kippen, honden en katten die alle hun zorg nodig hebben.
Zodra de mogelijkheid er is om lekker naar buiten te gaan doen wij dit.
Bij ons zorgkwekerij draait het om de ‘gewone dag’ door bezig te zijn met herkenbare dagelijkse bezigheden en doen wat je kunt en wilt, met persoonlijke aandacht en steun waar nodig. ”

Hier zitten wij

Zorgkwekerij Groen
Osdorperweg 541
1067 ST Amsterdam
Naar website

Openingsdagen

3 dagen open

Jessica Stricker

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Soort zorg

Begeleiding groep,Begeleiding naar - of op werk,Dagbesteding

Groepsgrootte

6-9 deelnemers
Wij richten ons op herkenbare dagelijkse activiteiten. De deelnemers kunnen een handje meehelpen op de kwekerij door te harken, potjes te zaaien, oogsten en verpakken van de groente. Ook kan er geholpen worden met bereiding van de lunch, verzorgen (en vertroetelen) van de dieren, creatief of technisch aan de slag of lekker een ommetje om de tuin maken.
Dagelijks bereiden en nuttigen we gezamenlijk een lunch met groenten van de kwekerij. Deelnemers kunnen in groepjes werken of individueel. We stimuleren de groepsmomenten, op een ongedwongen manier, om in contact te zijn en plezier te maken.
Op de zorgkwekerij komen voornamelijk thuiswonende volwassen en ouderen, met een psychiatrische onbalans en/of beginnende geheugenklachten. Maar iedereen is welkom. Er moet wel sprake zijn van enige zelfredzaamheid op het gebied van mobiliteit en persoonlijke verzorging.
Zorgkwekerij groen is een familiebedrijf, de begeleiding wordt geboden door Clemens, Rianne en Jessica.
Clemens (vader) is meer op afstand aanwezig en heeft de kennis en kunde van de agrarische kant in huis.
Rianne (dochter)is sinds kort aangesloten op de vrijdag, een echte sfeer maker en komt uit de kinderdagopvang.
Jessica (dochter) heeft de zorgkwekerij opgericht samen met Clemens. Jessica is van beroep ergotherapeut en heeft voornamelijk haar kennis in de GGZ opgedaan in het begeleiden van volwassenen en ouderen.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden