Hoeve Engelenburgh

Hoeve Engelenburgh is een zorgboerderij op ongeveer 20 minuten afstand van Alkmaar. We bieden zinvol werk en dagbesteding aan (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking.

Binnen Hoeve Engelenburgh speelt muziek een belangrijke rol. Muziek heeft een ontspannende en verbindende werking; zowel tussen de cliënten als met de maatschappij. Regelmatig worden er concerten gegeven die deze verbinding tot stand brengen.
Hoeve Engelenburgh staat ook open voor kunstenaars op zoek naar een mooie expositieplek of winkeliers die onbespoten groenten willen afnemen (rechtstreeks uit onze kas).

Hoeve Engelenburgh is een plek voor eenieder die op zoek is naar rust en iets bijzonders.

Hier zitten wij

Hoeve Engelenburgh
Terdiek
1733 JE Nieuwe Niedorp
Naar website

Openingsdagen

5 dagen open

Ellen Burgemeestre

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Volwassenen

Soort zorg

Begeleiding groep,Dagbesteding

Groepsgrootte

26-30 deelnemers
De combinatie tussen dieren, muziek en kunst (boerderij) blijkt goed te werken. De meeste cliënten participeren in meerdere activiteiten. Daarnaast geven wij ook paardrijles aan onze cliënten. Onze cliënten krijgen les van een gediplomeerde paardrij-instructrice.
Hoeve Engelenburgh richt zich op personen met een (lichte) verstandelijke beperking die graag met dieren willen werken, affiniteit hebben met muziek, verantwoordelijkheid willen dragen, graag met hun handen in de aarde zitten en groenten kweken, zich creatief of kunstzinnig willen uiten, zich verder willen ontwikkelen op o.a. sociaal emotioneel gebied, ruimte nodig hebben om zich te ontplooien en een uitdagende en afwisselende werkplek zoeken.

Er is daarnaast ook beperkte plaats voor mensen met een psychosociale hulpvraag. Hoeve Engelenburgh is ook interessant voor ZML-scholen, die hun leerlingen een stageplaats willen aanbieden. Leerlingen van bijvoorbeeld sociaal pedagogische academies en het Clusius College die een stageplek zoeken.
Ellen heeft ruim dertig jaar ervaring in het onderwijs, waarvan twintig jaar in het speciaal onderwijs.
Ralph heeft drie jaar gestudeerd op de Rietveld academie en daarna drie jaar op de Rijksacademie te Amsterdam. Ralph heeft 10 jaar ervaring als vrijwilliger, leerkracht en stagebegeleider op de Alk.
Ralph en Ellen worden in hun dagelijkse werkzaamheden ondersteund door drie competente begeleiders, een muziekdocente, een kwaliteitsfunctionaris en een boekhoudster.
Al onze werkplekken zijn tevens onze zorgvoorzieningen: theater, atelier, stallen met paarden, varkens, geiten, kippen en konijnen, theehuis, expositieruimte, etc.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden