Boom Van de Nes

Wij hebben een gezellige boerderij waar kinderen tussen de 8 en 17 jaar van harte welkom zijn. Wij hebben paarden pony's, geiten, kippen, konijnen, 2 honden en katten. Wij doen de zorg bij ons in de boerderij waar we een thuissituatie creëren.
Door de ruimte die wij bieden vermaken de kinderen zich heerlijk in het buitenleven van de Beemster. kom gerust een keer kijken!

Hier zitten wij

Boom Van de Nes
Middenweg
1462 HE Middenbeemster

Openingsdagen

Dinsdag, donderdag en het weekend.

Vervoersmogelijkheden

Het vervoer kan eventueel in overleg geregeld worden.

Chantal Boom

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren

Soort zorg

Dagbesteding en logeren (voor kinderen).

Soort boerderij

Hobbyboerderij

Groepsgrootte

10-15 deelnemers

KvK nummer

37162971

Wat is er te doen

Wij hebben schapen, geiten, kippen, koeien, pony's en paarden. De kinderen kunnen: paardrijden, koken, werken in de tuin, bomen snoeien, borstelen van de dieren en de hokken schoonmaken. Daarnaast doen we ook veel spelletjes. Ook kunnen ze lekker vissen en bezig zijn bij de sloten, hutten bouwen en hun eigen creativiteit kwijt. Skelters zijn favoriet, hier zijn de kinderen helemaal gek op.

Voor wie

Zorgboerderij voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar. Het zijn voornamelijk kinderen met een autisme verwante stoornis, adhd en pdd nos. Het is fijn om het kind even de thuissituatie te ontlasten en lekker bij ons op de boerderij door ons te laten verwennen. Maar ook helpen de kinderen met klusjes snoeien, schilderen en alles om de boerderij heen.

Wij hebben logeeropvang met gescheiden kamers voor jongens en meisjes

De BeemsterBoom

Zorgboerderij 'de BeemsterBoom' is gelegen op dezelfde locatie als Boom van de Nes.

Voor ons staat werkplezier zonder druk vooraan. Voor de één is dit het verzorgen van de dieren, voor de ander kan dit een creatieve kant zijn. Een ieder op zijn eigen niveau en  tempo, we laten elkaar in elkaars waarde en tijdens de activiteit ontstaan er vaak de mooiste gesprekken.

Openingsdagen: dinsdag en donderdag.

Doelgroepen:
Bij zorgboerderij de BeemsterBoom hebben wij plaats voor 10 deelnemers per dag. Er zijn altijd minimaal 2 begeleiders aanwezig. De mensen die graag bij ons komen zijn:

  • jong volwassenen die uitvallen van school
  • mensen met een beperking
  • mensen met psychische problematiek
  • mensen met (niet aangeboren) hersenafwijking, trauma
  • mensen met een verslaving verleden 

Er is de mogelijkheid om te helpen bij het verzorgen van onze paarden, kippen, honden, katten, schapen, konijnen 6 koeien en kalfjes.

De deelnemers worden uitgedaagd om hun mogelijkheden te ontwikkelen, zo kijken we naar het (jeugd) journaal en bewegen we doormiddel van sport en spel.

Ook voor de stoere klussers is er genoeg te doen, houtbewerken, het opknappen van meubels, schilderen en thema knutselen.

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden