De Schermer

Wij zijn Michel en Julia Broersen samen met onze kinderen wonen wij op deze boerderij. Op de zorgboerderij bieden wij 4 dagen in de week dagbesteding voor mensen met verschillende achtergronden. Het uitgangspunt is dat mensen hier een plezierige ontspannen dag beleven, en genieten van het boerenbuitenleven in de mooie landelijke omgeving. Door de kleinschaligheid is het mogelijk om de dagbesteding op maat te leveren.

De boerderij is voorzien van een kantine in huiselijke sfeer en de sanitaire voorzieningen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.

Samen proberen we deelnemers de gelegenheid om hun eigenwaarde te vergroten, het gevoel van samenzijn te ervaren, een doel in het leven vinden, te socialiseren met anderen en te kijken naar hun mogelijkheden.

Doel van Zorgboerderij de Schermer is om zorg op maat te bieden in een huiselijke en warme sfeer, zodat deelnemers zich thuis voelen en het vertrouwen in zichzelf vergroten. Hierbij willen we het ‘normale leven’ nastreven, waardoor deelnemers vaardigheden behouden en zo mogelijk ook uitbreiden. 

Hier zitten wij

De Schermer
Oosternotweg
1636 WG Schermerhorn
Naar website

Openingsdagen

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Vervoersmogelijkheden

In overleg kunnen we het vervoer van en naar de boerderij verzorgen.

Michel Broersen

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Ouderen
Volwassenen
Jongeren

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Gemengd bedrijf

Groepsgrootte

6-9 deelnemers

KvK nummer

37127643

Wat is er te doen

De werkzaamheden/activiteiten op de boerderij zijn heel divers, en zijn afhankelijk van de interesse en mogelijkheden van de zorgvrager.

Naast de gezamenlijke activiteiten, zoals het samen koffie drinken en de lunch is er ruimte om individueel bezig te zijn. De keuze van de activiteit wordt in goed overleg geregeld.

Een aantal van de activiteiten die we doen zijn:

- Boerderij gerelateerde werkzaamheden
- Kippen verzorgen en voeren
- Oogsten en zaaien in de moestuin
- Onderhoud van de siertuin en moestuin
- Werken met hout
- Wandelen in de omgeving
- Creatief bezig zijn in het atelier
- Koken/bakken
- Gezelschapsspellen en buiten spellen
- Samen de krant of boeken lezen

Het werk is om iemands geluk te vergroten, niet een doel op zich.

 

Voor wie

Wij bieden mensen met een zorgvraag een zinvolle en plezierige dagbesteding, waarbij we kijken naar ieders mogelijkheden op ontwikkeling. De zorg is gericht op de vraag en wens van onze deelnemers en zoveel mogelijk op het individu afgestemd. Op de zorgboerderij werken we met een geweldig team wat bestaat uit vrijwilligers, stagiaires en Michel, Julia en Jasper.

Kwaliteit van zorg, huiselijkheid en persoonlijke aandacht en begeleiding vinden wij erg belangrijk. Mensen een gevoel van ’thuis komen’ geven in een veilige werkomgeving waarbij een vaste dag structuur en zorg op maat geboden wordt. Waar de gasten kunnen ontspannen en zich dusdanig op hun gemak voelen om volledig zichzelf te zijn.

We willen met onze dagbesteding onze gasten activeren en in beweging te brengen, omdat dit juist voor verschillende doelgroepen heel veel meerwaarde heeft: wanneer je benen bewegen gaat je bloed beter stromen, in je benen maar ook in je hersenen: prikkels worden beter verwerkt, delen van je brein worden geactiveerd en dit helpt allemaal mee om mensen zo lang mogelijk, zo goed mogelijk hun functies te laten behouden. Zowel lichamelijk als geestelijk. Een van de doelen waar we hier gezamenlijk aan werken.

Wie kunnen er op de boerderij terecht?

- Mensen met een verstandelijke beperking
- Mensen met een lichamelijke beperking
- Jeugdigen/jeugdzorg
- Ouderen
- Dementerende ouderen

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden