Boerderij Achtervennen

Boerderij Achtervennen is een biologische melkveehouderij met 55 koeien en 55 hectare natuurland, verscholen tussen de rietkragen in Ilpendam. Waar boer zijn en natuurbeheer hand in hand gaan en zorg en landbouw elkaar ontmoeten. In deze ontmoeting ligt de mogelijkheid besloten de sterke en mooie kanten van de ander tegen te komen.

Stel je een plek voor waar opeens je oog valt op een ijsvogel die een net gevangen visje in de bek heeft. Waar je een bloem tegenkomt die je niet eerder zag, die je aandachtig bestudeert. Waar het riet ritselt in een windvlaag. Waar het wuivende gras je uitnodigt. Waar de geur van vers hooi je zintuigen prikkelt. De natuur kan helpen om weer in het hier en nu te zijn.

 

Hier zitten wij

Boerderij Achtervennen
Monnickendammerrijweg
1452 PN Ilpendam
Naar website

Openingsdagen

Maandag t/m vrijdag

Vervoersmogelijkheden

Het vervoer kan in overleg geregeld worden.

Jurre de Vos

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Volwassenen
Jongeren
Ouderen

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Melkveehouderij

KvK nummer

82144621

Wat is er te doen

Op Boerderij Achtervennen werken we eclectisch: we kijken wat aansluit bij ieder individu. We werken onder andere met Acceptance and Commitment Therapie, Cognitieve Gedragstherapie, Voice Dialoque, filosofische gesprekstherapie en ervaringsgerichte therapiemethoden zoals mindfulness, wandelen, kunstgroep en ademhalingsoefeningen.

Boerderij Achtervennen biedt behandeling en coaching aan voor mensen met psychische klachten. Op het rustieke erf van verbind je hoofd en lijf door de juiste balans van therapie en buitenlucht. Waardoor je groeit naar een versie van jezelf die het dichtst bij jou aansluit.

 

Voor wie

Je kan bij ons terecht met:

  • angstklachten
  • somberheidsklachten
  • problemen in de omgang met anderen
  • stress
  • zingeving en persoonlijke ontwikkeling
  • gebrek aan zelfvertrouwen, identiteitsproblemen
  • problemen op het gebied van werk of studie
  • levensfaseproblematiek
  • rouw en verlies
  • traumaklachten

Iedereen kan in een psychische crisis terechtkomen. Soms is dat ook nodig om je leven een nieuwe wending te kunnen geven en weer verder te kunnen. Dat is een hoopvolle boodschap die we je graag meegeven. Het dal van de psychische crisis biedt mogelijkheden om te ontdekken waar jouw kracht ligt, je flow en je enthousiasme en dat te volgen. Dit geldt niet alleen voor mensen met psychische klachten, maar voor ons allemaal. Genezing betekent geen herstel, maar groei. Groei naar een versie van jezelf, die dichter bij jouw gevoel en authentieke kern aansluit.

 

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden