Humanimal

Aan de rand van Zaandam vindt u rust. In een rustieke en zelfs autoluwe omgeving kunt u een kleinschalige boerderij ontdekken, waar altijd wel bedrijvigheid is, maar ook tijd voor gezellig keuvelen, koffie drinken etc. De paarden vragen de meeste verzorging maar ook de omgeving eromheen. De stallen, buitenbak en het land vragen om dagelijkse verzorging. De tuin en het kleinvee met de nodige hokken hebben ook onderhoud nodig. Na werken in de buitenlucht voelt u zich anders.

Hier zitten wij

Humanimal
Braakdijk
1509 BG Zaandam

Openingsdagen

4 dagen open

Linda Dekker

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Kinderen tot 12 jaar

Soort zorg

Dagbesteding

Groepsgrootte

3-5 deelnemers
Er zijn 10 paarden te verzorgen. Uitmesten, borstelen en de stal bijhouden. Hier ziet u Puccini, deze ruin vraagt veel aandacht. Hier wordt op een andere wijze omgegaan met de paarden. Als paardenfluisteraar is de interactie tussen mens en dier heel belangrijk. Dat beperkt zich niet alleen tot de paarden, maar geldt ook voor andere dieren.
Wij hebben muskus eenden, die erg handtam zijn en aaibaar. Konijnen en meer.... loslopende cavia's. Dit grote konijn loopt overdag door de tuin vrij rond. De andere 6 konijnen hebben een aparte grote ruimte..
Hier ziet u aan de Braakdijk de boerderij waar bijna iedere dag kinderen komen voor lessen. Zorgboerin Linda is tevens gespecialiseerd in het omgaan tussen mens en dier, het zgn. 'paardenfluisteren'. In een gezellige sfeer worden ook volwassenen onderwezen in het omgaan met paarden. Er wordt gewerkt aan een betere relatie tussen paard en mens. Er wordt met veel respect omgegaan met de dieren en dit werkt ook uit naar de andere dieren.
Voor het dagelijkse eitje zijn er krielkippen. Linda en haar zonen genieten hier dagelijks van. De eieren worden snel uit het hok gehaald, anders eet de hond alle eieren op en dat is niet de bedoeling! De scharreleieren hebben voldoende aftrek.
Bij ons werken mensen uit verschillende doelgroepen, van dementie tot kinderen met ADHD. Iedereen is welkom
de zorgboerin werkt alleen, het bedrijf is aangesloten bij Landzijde. Wij moeten jaarlijks ons BHV bijhouden en alle zorgboerderijen van Landzijde moeten aan een kwaliteits systeem voldoen.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden