Alpaca Eco Farm

In 2020 zijn we de zorgboerderij begonnen uit liefde voor de doelgroep en de dieren. Dave had zijn hele leven een droom om samen met dieren lekker buiten in de natuur te gaan werken. Later werd dit teambuilding organiseren met dieren in de natuur en uiteindelijk kwam daar het opzetten van een zorgboerderij bij. Tijdens zijn reis in zuid-amerika werd duidelijk dat de alpaca zijn hart had veroverd en zodoende werd het een alpaca eco farm zorgboerderij. Alpaca's zijn namelijk ontzettend lieve, vriendelijke, nieuwsgierige dieren met allemaal hun eigen karakter. Perfecte dieren om met cliënten mee samen te werken omdat ze heel veilig zijn en geen vliegje kwaad (kunnen) doen. Maar ook omdat ze heel rustig, sensitief en sociaal zijn en dus goed contact met mensen kunnen maken. Daarnaast zijn de verschillende karakters van de alpaca's gemakkelijk als metafoor te gebruiken bij de teambuilding oefeningen. En tot slot zijn alpaca's gewoon simpel weg zeer hilarische en schattige dieren om te zien en de beleven.

Hier zitten wij

Alpaca Eco Farm
Hoeverweg 13
1934 PK Egmond aan den Hoef
Naar website

Openingsdagen

3 dagen open

Vervoersmogelijkheden

Op dit moment worden onze cliënten opgehaald in Heiloo en Egmond als ze niet zelf op de fiets willen/kunnen. Onze voorkeur gaat uit naar cliënten die bij ons in de buurt wonen.

Dave Rickli

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Volwassenen

Soort zorg

Dagbesteding

Groepsgrootte

1-2 deelnemers, 3-5 deelnemers
Verzorging en voeden van de dieren
Schoon houden van de boerderij
Opruimen van de bladeren en takken onder de bomen.
Grasmaaien
Bakken
Knutselen van spullen voor het winkeltje
Helpen met het klaarzetten van de activiteiten (high tea, feed en greet)
Helpen met klusjes; hekken maken, deurtjes repareren, schapenhok maken, deel schuur opgeruimd om de stal van de alpaca te vergroten, extra hek neerzetten om een wei voor de nieuwe merries (3 nieuwe merries gekocht), speurtocht voor kinderen voorbereiden en houden. Daarnaast hebben we een sloepje gekocht om soms met de clienten een rondje te kunnen varen.
Jongvolwassen 18-40 jaar
Verstandelijke beperking / Autisme spectrum

- We houden (vooral tijdens het hoogseizoen) activiteiten met de alpaca's waar gasten op af komen. Dit kan voor extra prikkels zorgen op het erf. Daar moeten de cliënten wel tegen kunnen.

- Vanwege het feit dat enkele cliënten op onze zorgboerderij snel overprikkeld zijn achten we cliënten die erg druk zijn minder geschikt voor onze zorgboerderij.
Dave Rickli is psycholoog gespecialiseerd in het toepassen van gedrag in de praktische omgeving. Met zijn jaren lange ervaring met het werken met cliënten is hij een zeer geschikte begeleider. Daarnaast is er tijdens de dagbesteding een vrijwilliger (gepensioneerde leraar) aanwezig, die met alle geduld van de wereld, helpt in de ondersteuning.
Het doel van de dagbesteding:
- Zingeving voor cliënten bieden
- Een veilige werkplek creëren waar de cliënt centraal staat
- Een tweede "thuis" creëren voor cliënten waar ze hun verhaal kwijt kunnen en ergens bij horen en thuis voelen.

+We bieden zorg binnen een veilige en hygiënische omgeving van de hoogst mogelijke standaard met alle voorzieningen die daarvoor nodig zijn.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden