Alpaca Eco Farm

In 2020 zijn we de zorgboerderij begonnen uit liefde voor de doelgroep en de dieren. Dave had zijn hele leven een droom om samen met dieren lekker buiten in de natuur te gaan werken. Later werd dit teambuilding organiseren met dieren in de natuur. Uiteindelijk kwam daar het opzetten van een zorgboerderij bij.

Tijdens de reis van Dave in Zuid-Amerika werd duidelijk dat de alpaca zijn hart had veroverd en zodoende werd het een alpaca eco farm zorgboerderij. Alpaca's zijn namelijk ontzettend lieve, vriendelijke, nieuwsgierige dieren met allemaal hun eigen karakter. Perfecte dieren om met cliënten mee samen te werken, omdat ze heel veilig zijn en geen vliegje kwaad (kunnen) doen. Ook omdat ze heel rustig, sensitief en sociaal zijn en dus goed contact met mensen kunnen maken. Daarnaast zijn de verschillende karakters van de alpaca's gemakkelijk als metafoor te gebruiken bij de teambuilding oefeningen. En tot slot zijn alpaca's gewoon simpel weg zeer hilarische en schattige dieren om te zien en de beleven.

Dave Rickli is psycholoog gespecialiseerd in het toepassen van gedrag in de praktische omgeving. Met zijn jarenlange ervaring met het werken met cliënten is hij een zeer geschikte begeleider. Daarnaast is er tijdens de dagbesteding een vrijwilliger (gepensioneerde leraar) aanwezig, die met alle geduld van de wereld, helpt in de ondersteuning.

Hier zitten wij

Alpaca Eco Farm
Hoeverweg 13
1934 PK Egmond aan den Hoef
Naar website

Openingsdagen

Dinsdag en donderdag

Vervoersmogelijkheden

Op dit moment worden onze cliënten opgehaald in Heiloo en Egmond als ze niet zelf op de fiets willen/kunnen. Onze voorkeur gaat uit naar cliënten die bij ons in de buurt wonen.

Dave Rickli

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Volwassenen

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Alpaca boerderij

Groepsgrootte

3-5 deelnemers

KvK nummer

70642214

Wat is er te doen

  • Verzorging en voeden van de dieren
  • Schoon houden van de boerderij
  • Opruimen van de bladeren en takken onder de bomen
  • Grasmaaien
  • Bakken
  • Knutselen van spullen voor het winkeltje
  • Helpen met het klaarzetten van de activiteiten (high tea, feed en greet)
  • Helpen met klusjes; hekken maken, deurtjes repareren, schapenhok maken
  • Varen 

Voor wie 

Wij bieden activiteiten aan voor jongvolwassen met een verstandelijke beperking of jongvolwassenen binnen het autisme spectrum. Daarbij de opmerking dat er in het hoogseizoen veel bezoekers zijn door de alpaca's. Dit kan zorgen voor extra prikkels op het erf. Daar moeten de deelnemers wel tegen kunnen. Vanwege het feit dat enkele cliënten op onze zorgboerderij snel overprikkeld zijn achten we cliënten die erg druk zijn minder geschikt voor onze zorgboerderij.

Ons doel is om deelnemers zingeving te bieden en een veilige werkplek te bieden. We willen graag dat de deelnemers onze plek zien als een tweede huis, waarbij ze hun verhaal kwijt kunnen. Daarnaast bieden we zorg binnen een veilige en hygiënische omgeving van de hoogst mogelijke standaard met alle voorzieningen die daarvoor nodig zijn.

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden