Astresia

Wij, Astrid Kamphuis en Henk Haaima hebben een kwekerij in het noorden van Heerhugowaard waar de omgeving nog groen en rustig is. Je kunt bij ons van alles doen: van houtwerk tot groenevinger werk in de planten. Ook hebben we enkele dieren. Astrid heeft SPW diploma

Op onze boerderij kan iedereen zich thuis voelen. Er is genoeg te doen dus ieder kan wel wat doen wat hem/haar aanspreekt. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat we allemaal bezig zijn met de kwekerij. Daarnaast is er ook tijd voor andere dingen zoals de dieren verzorgen, in de moestuin bezig zijn, dingen maken van hout, en er is ruimte voor je eigen inbreng. Kortom iedereen is welkom met ieder zijn eigen unieke inbreng.

Wees welkom!

Hier zitten wij

Astresia
Veenhuizerweg
1704 DP Heerhugowaard
Naar website

Openingsdagen

Maandag t/m vrijdag.

Vervoersmogelijkheden

In overleg.

Astrid Kamphuis en Henk Haaima

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Volwassenen
Ouderen

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Kwekerij

Groepsgrootte

6-9 deelnemers

KvK nummer

37156106

Wat is er te doen

  • Kwekerij
  • Verzorging dieren (paarden, kippen, eenden, kalkoenen)
  • Houtwerkplaats 
  • Schilderen, knutselen, handwerken

We kweken op de kwekerij veel plantjes die beginnen als zaadje of als stek zonder wortels. We vullen dus heel wat potjes met grond en stoppen daar zaadjes in die we vervolgens behandelen als onze baby's: we zetten ze in de kas, houden ze lekker warm, geven ze het beste voer en knippen ze bij als ze te lang worden. We houden ondertussen het onkruid bij ze weg tot ze groot genoeg zijn en gaan bloeien zodat ze verkocht kunnen worden. Als we stek maken knippen we eerst stukjes van een plant af en steken die naast elkaar in goede stekgrond. Dan broesen we die stekjes tot er na ongeveer 3 maanden worteltjes aan zitten, waarna we ze in een potje zetten om een echt plantje te worden. We hebben ook moederplanten op een bed staan. Die gebruiken we om nieuwe stekken of zaad vanaf te kunnen nemen. Die planten moeten we goed verzorgen omdat we daar steeds weer nieuwe vanaf halen. Daartussen moet dus onkruid gewied worden en ook mesten. We zijn ook een grote moestuin begonnen en vinden het leuk om daarin nieuwe soorten uit te proberen. We kweken ook wat groenten in de kas. Er is dus altijd wel wat te doen en bovendien kun je, als je naar huis gaat, weleens wat groenten meenemen. Verser kan niet.

We hebben een grote beestenboel om te verzorgen op de boerderij. Paarden, kippen, eenden, kalkoenen, katten en een hondje hebben dagelijks aandacht, voer en verzorging nodig. Hier kunnen we jou goed bij gebruiken! Je kunt ook lekker aan de gang in de houtwerkplaats. Hier wordt van alles in elkaar geknutseld, zoals; woonaccessoires, tuinmeubelen, decoraties en meer. De gemaakte producten kun je mee naar huis nemen of een mooi plekje geven in de Glazen tuin om er zo iemand anders blij mee te maken. Ook zijn er veel mogelijkheden voor creatieve activiteiten, waar we voldoende ruimte voor hebben in de kantine met openhaard. Schilderen, knutselen, kaarten maken, handwerken. We kijken wat bij jou past en waar je interesses liggen. Een potje tafeltennis is trouwens ook altijd een populaire activiteit, net als andere spelletjes die we in de winterperiode wat vaker spelen dan in de zomer.

We stemmen de werkzaamheden af op ieders tempo en mogelijkheden. Waar de één graag fysiek hard werkt is het voor een ander prettig om het rustig aan te doen of alleen mee te beleven.

Voor wie 

Voor iedereen boven de 18 jaar met behoefte aan een zinvolle dagbesteding is welkom bij Astresia. Mensen met een beperking, niet aangeboren hersenletsel, autisme, (beginnende) dementie, psychiatrische en/of psychische problemen. Maar ook mensen met een burnout, depressie klachten of een andere (hulp)vraag zijn welkom. 

Het erf, de kassen en de kantine zijn rolstoeltoegankelijk.

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden