Boerenzorg Zuidermeer

Bij ons in de polder ben je van harte welkom om tussen de koeien en de schapen te genieten van alles wat er leeft, werkt en wat er verder gebeurd.
Samen met de andere deelnemers ga je in een rustige omgeving voor jou uitgekiende klusjes doen op het erf of de landerijen. We zijn goed te bereiken vanuit alle windstreken en als het nodig is dan halen we je op met de bus.

Hier zitten wij

Boerenzorg Zuidermeer
Baarsdorpermeer
1652 CX Zuidermeer
Naar website

Openingsdagen

4 dagen open

Vervoersmogelijkheden

Je kan natuurlijk met de fiets naar onze zorgboerderij toe maar als dat niet veilig kan dan kunnen wij je ook ophalen met onze bus. Maar we vragen je dan wel om gezellig te zijn want dat zijn wij gewend. Er zijn mooie fietspaden die vanuit diverse windstreken naar ons toeleiden.

Cor Peetoom

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Jongeren

Soort zorg

Begeleiding groep,Begeleiding naar - of op werk,Begeleiding op school,Dagbesteding

Groepsgrootte

6-9 deelnemers
Misschien ben jij wel iemand die graag met machines wil werken of er aan wil sleutelen. Nou je bent welkom want wij repareren zoveel mogelijk zelf en vinden nog handige hulpstukken uit ook om het werk makkelijker te maken. Al het onderhoud aan machines en werktuigen doen we in eigen beheer en zo veel mogelijk in de wintermaanden, want in de zomer dan hebben we ze nodig dus dan moeten zij weer klaar staan om het werk te verlichten. Maar ook dan laat een apparaat je wel eens in de steek.
Wil jij bij de koeien kijken en misschien wel met ze helpen verzorgen. Bel of mail ons dan en loop eens mee achter de koeien aan.
Dan kunnen we ze samen melken, voeren uitmesten en vertroetelen. Als je vragen hebt of eens een dagdeel bij ons wilt kijken. Reageer gerust. De koeien wachten op je maar zij produceren hun melk gewoon door. Dus wij melken ze twee keer daags.
Op onze boerderij zijn verschillende doelgroepen welkom. Er zijn bij ons verstandelijk beperkten,mensen met een psychiatrische achtergrond of een burn- out, (ex)verslaafden, autisten, jeugdzorg en leerlingen van het speciaal onderwijs.
Bel of mail gerust of kijk verder onder het kopje doelgroepen.
SPW 4 opleiding is door de zorgboer met succes afgerond in 2010. Verder zijn we allemaal voorzien van een Verklaring Omtrent Gedrag en uiteraard is er altijd een BHV-er en een EHBO-er aanwezig.
Wij hebben sinds 1989 ervaring met het omgaan met mensen met een beperking of een leerachterstand. Sinds 2015 is het ook mogelijk om schoolse leermiddelen te gebruiken via het grome-book met internet studie mogelijkheden onder leiding van de spinaker te Heerhugowaard.
Sinds juni 2014 hebben we alle voorzieningen gerealiseerd om elke deelnemer van alle gemakken te kunnen bedienen. Een riante kleedkamer met gecombineerd toilet, minder validen toilet en douche voor noodgevallen. En kluisjes om de eventuele waardevolle spullen in op te bergen.
Een riante samenkomstruimte waar zonder meer 14 mensen aan tafel kunnen zitten maar als het druk is komt daar nog een tafel bij voor zes personen.
Maar meestal is het kleinschalige het meest van toepassing.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden