Boerenzorg Zuidermeer

Welkom bij de familie Peetoom. Bij ons in de polder ben je van harte welkom om tussen de koeien en de schapen te genieten van alles wat er leeft, werkt en wat er verder gebeurd.
Samen met de andere deelnemers ga je in een rustige omgeving voor jou uitgekiende klusjes doen op het erf of de landerijen. We zijn goed te bereiken vanuit alle windstreken en als het nodig is dan halen we je op met de bus.

Hier zitten wij

Boerenzorg Zuidermeer
Baarsdorpermeer
1652 CX Zuidermeer
Naar website

Openingsdagen

Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Vervoersmogelijkheden

Je kan natuurlijk met de fiets naar onze zorgboerderij toe maar als dat niet veilig kan dan kunnen wij je ook ophalen met onze bus.

Cor Peetoom

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Jongeren
Volwassenen
Ouderen

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Melkveehouderij

Groepsgrootte

6-9 deelnemers

KvK nummer

54677491

Wie zijn wij

Wij zijn Betty en Cor en doen de dagelijkse werkzaamheden op de zorgboerderij aan de Baarsdorpermeer 26 samen met onze jongste zoon Koen die het leeuwendeel van de boerderijwerkzaamheden voor zijn rekening neemt.
Onze deelnemers en wij verzorgen de koeien en schapen het hele jaar door. Er wordt gevoerd, uitgemest, gemolken en er wordt nieuw leven geboren.
Het voer wordt van het eigen land gewonnen en opgehaald  en in de eigen silo's ingekuild of in grote balen geperst. De koeien en schapen grazen zo veel mogelijk buiten in het weiland van het malse gras.
Wij hebben ook twee honden op het erf rondlopen voor de gezelligheid en bewaking natuurlijk. De kinderen vinden het prachtig om ze te zien spelen en waken over hen en ons..

Werk

Als je wilt mag je meewerken met het voeren, uitmesten en natuurlijk het assisteren bij het geboren worden van een kalfje. Het kan ook zo zijn dat je vanuit je ouders of begeleiding juist aan het werk gezet moet worden. Ook dat kan bij ons want we handelen volgens een persoonlijk functioneringsplan dat voor jou is opgesteld. Durf je het niet aan, zeg het ons, dan begeleiden wij jou naar een portie wilskracht om de toekomst aan te kunnen.

Vind je het leuk om iets te doen dan ben je welkom bij ons. We gaan je begeleiden zodat je je thuis voelt tussen de dieren en natuurlijk bij ons.

Zie jij je zelf al lopen tussen de lammetjes die springen in de wei of in de stal bij de koeien die natuurlijk ook in de zomer buiten lopen te grazen van het malse gras, neem dan eens even contact op met ons.

Of misschien vind je trekkers en machines wel leuk om mee te werken. Als je een trekkerrijbewijs hebt ben je ook van harte welkom. Maar ook als je jonger bent en je wilt meerijden bij ons op de trekker. Mocht je zelf je trekkerrijbewijs willen halen is dat ook mogelijk bij ons middels een voorstudie. Als je alles onder de knie hebt kan je zo je rijbewijs gaan halen bij een rijschool Zeg het maar! Wij staan er voor open.

 

Voor wie

Wij zijn goed in het begeleiden van mensen met autisme omdat wij daar ons in hebben gespecialiseerd. Zowel jeugd, jongeren maar ook voor volwassenen helpen wij je door de problemen heen en als het lukt gaan we zorgen dat je een baan hebt in een door jou gekozen branche in een agrarische werkomgeving. 

 

Bijzonderheden

Onze traditionele loopstal met emissie arme vloer en de gemeenschappelijke kantineruimte om in de pauzes met z'n allen gezellig met ons de lunch te kunnen gebruiken met een kopje koffie, thee of een beker koeienmelk is een gezellige samenvoeging van zorg en koeiengedoe.  De oude loopstal is omgetoverd tot een werkplaats waar we ook werkzaamheden kunnen verrichten als het buiten slecht weer is. Tevens zijn daar een schapenverblijf en een kalverenstal gerealiseerd zodat deze dieren ook voldoende de ruimte hebben. Het gebouw is flexibel in te delen en aan te passen naar de wensen van de groep dus als je iets wilt bij ons kunnen wij daar ruimte voor maken.

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden