Klaverweide

Wij zijn de Familie Klaver. Wij runnen met ons gezin in de Wogmeer een melkveebedrijf en hebben daar sinds 2005 ook een zorgboerderij van gemaakt.

Op onze zorgboerderij ontvangen wij vijf dagen in de week deelnemers die dagbesteding of activerende begeleiding nodig hebben.

Door de jaren heen hebben wij van allerlei activiteiten op de boerderij gecreëerd, denk aan het verzorgen van diverse soorten dieren. Het bijhouden van de plantjes, groente en fruit in de diverse tuinen en kas. En het maken van allerlei soorten werkstukken in de werkplaats. Ook is het in de kantine en en de crearuimte mogelijk om een spelletje te spelen, denk aan biljarten, tafeltennis of misschien een potje rumikub.

Daarnaast is het op onze zorgboerderij ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Kapsalon Marlitha. Deze kapsalon zit namelijk boven in de boerderij gevestigd.

Hier zitten wij

Klaverweide
Wogmeer
1711 ST Hensbroek
Naar website

Openingsdagen

5 dagen open

Jos en Anita Klaver

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Ouderen

Soort zorg

Begeleiding groep,Dagbesteding

Groepsgrootte

16-20 deelnemers
Op onze zorgboerderij lopen verschillende dieren die dagelijks voer en verzorging nodig hebben, denk hierbij aan: koeien, kalfjes, geiten, konijnen, cavia's, kippen, vogels, schapen en een mini koe.
Het hele jaar door worden er op onze boerderij nieuwe dieren geboren.

In de kas en diverse groentetuinen verbouwen we met elkaar diverse groentes en planten. Ook hebben we een aantal weiden met daarop hoogstam fruitbomen.

Sinds enkele jaren bezitten we ook een verwarmde werkplaats en crearuimte. In de werkplaats is het mogelijk om van alles te maken, bouwen of creëren.
In de crearuimte hebben we diverse attributen staan, waar een ieder zijn creativiteit op kwijt kan, denk aan een orgel, een biljarttafel, een tafeltennistafel, maar ook een vergadertafel.

Al met Al : EEN RUSTIGE PLEK OM TE WERKEN EN TE ONTSPANNEN.
Op onze zorgboerderij komen dagelijks verschillende doelgroepen, denk aan: mensen met een lichamelijke beperking, mensen met een psychiatrische problematiek, mensen met een psychosociale problematiek, mensen met een niet aangeboren hersenletsel en ouderen met dementie of alzheimer.
Op onze zorgboerderij voldoen alle medewerkers aan de eisen om begeleider te zijn op een zorgboerderij. Daarnaast hebben de zorgboer(en) de opleiding bedrijfsleider agrarisch zorgbedrijf met goed gevolg afgerond.
Ook verzorgen wij jaarlijks een BHV (herhaling) voor al het personeel.
Onze zorgboerderij is rolstoelvriendelijk, over het gehele erf zijn namelijk verharde paden. Dus zit u in een rolstoel? Maakt u zich niet druk u kunt op alle plekken komen.

Verder bezitten wij een invalide toilet, zijn er meerder sanitaire voorzieningen op het erf.

Beschikken we over een ruimte kantine, met aansluitend een rustruimte om na de middag even een momentje rust te pakken.

Buiten hebben we een verwarmde werkplaats en crearuimte.

Is er een kas en zijn er diverse groente, bloemen en fruit tuinen aanwezig.

Is er een kapsalon op de boerderij aanwezig.

Tot slot verzorgen wij zelf het vervoer indien mogelijk.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden