Mallemeer

Welkom op zorgboerderij Mallemeer. Ik ben Matthijs Broggel, sinds 2014 werkzaam als begeleider/eigenaar bij verschillende zorgboerderijen. En sinds juni 2023 eigenaar van zorgboerderij Mallemeer, te Grootschermer.

Wij zitten op het terrein van de familie Wagenaar. Voorheen was dit een melkkoeien bedrijf maar tegenwoordig is het een paarden pensionstal, met zo’n 13 paarden/pony’s, een ezel en twee alpaca’s. De hulpboeren kunnen hier, boventallig, meehelpen met de verzorging van de paarden; voeren, poetsen, buitenzetten, uitmesten en de stal netjes houden.

Naast de paarden hebben we een plek voor onze 4 konijnen en een klein koppel kippen. In de toekomst gaat er een groter kippenhok komen voor een koppel leghennen waarvan de eieren naar de voedselbank zullen gaan. Ook is er een kleine moestuin. Ook de producten hiervan zijn bedoeld voor de voedselbank, maar uiteraard ook voor eigen gebruik.

 

Hier zitten wij

Mallemeer
Middenweg 1
1843 KC Grootschermer

Openingsdagen

Maandag t/m vrijdag

Vervoersmogelijkheden

Wij regelen, indien gewenst, het vervoer voor onze deelnemers. Matthijs komt met zijn bus vanuit Amsterdam met een aantal deelnemers en maakt een tussenstop in Zaandam. Uiteraard wordt iedereen ook weer naar huis gebracht.

Matthijs Broggel

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Volwassenen
Ouderen

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Pensionstal

Groepsgrootte

6-9 deelnemers

KvK nummer

59794038

Wat is er te doen

Het voornaamste doel van de zorgboerderij is om iedereen een fijne dag te bieden en hen te laten deelnemen aan de taken die voor hen geschikt zijn. Dit bestaat uit het verzorgen van de dieren; eten en water geven, hokken verschonen, de stal schoonhouden, eieren verzamelen, en genieten van de rust van het platteland en van de gezelligheid van de dieren.

Verder kan er gewerkt worden in de moestuin; planten, zaaien en oogsten. Of helpen met het onderhouden van het terrein en de machines van de boerderij.

Natuurlijk is er ook de nodige tijd voor ontspanning; een wandeling maken, een spelletje met de andere deelnemers doen, of gewoon even lekker zitten en genieten van de rust en het groen. Kortom voor ieder wat wils.

We beginnen de dag altijd met een lekker kopje koffie of thee. Daarna is het tijd om de dieren te verzorgen, of om te helpen met andere klussen die gedaan moeten worden. 's Middags rond een uur of half een hebben we een uitgebreide broodmaaltijd en een zelfgemaakte salade.

Hierna is het tijd voor ontspanning en kan er gekozen worden waar men zich mee bezig wil houden. Klussen, wandelen, tekenen of schilderen, een vogelhokje bouwen of gewoon lekker te genieten van de rust.

 

Voor wie

Op de boerderij komt een gevarieerde mix van doelgroepen: mensen met een verstandelijke beperking, uit de psychiatrische zorg, mensen met een verslavingsachtergrond en een persoon met een visuele beperking.

Verder staan wij open voor iedereen die bij ons een gezellige dag wil hebben.

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden