De Straalhoeve

Aan de rand van de Haarlemmermeer ligt de boerderij "De Straalhoeve". In een ontspannen sfeer willen we mensen laten genieten van het buitenleven op de boerderij van mijn opa, een voormalig melkveehouderij. Naast een koppeltje Texelse schapen en een toom kippen die lekker buiten rondscharrelen is er een royale groente- en bloementuin. Ook is er een verscheidenheid aan bessenstruiken, waarvan heerlijke biologische jam wordt gemaakt voor de verkoop.

Hier zitten wij

De Straalhoeve
Vijfhuizerdijk
2141 BL Vijfhuizen

Openingsdagen

Maandag en vrijdag.

Vervoersmogelijkheden

Het vervoer kan in overleg geregeld worden.

Linde van de Leemput

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Ouderen
Volwassenen

Soort zorg

Dagbesteding

Groepsgrootte

10-15 deelnemers

KvK nummer

34309206

Wat is er te doen

De kippen lopen op de Straalhoeve gewoon los, zodat ze naast het kippenvoer ook gras kunnen eten. Dit levert de lekkerste eieren op! Het zijn voornamelijk rode Barnevelders. Ook lopen er enkele parelhoenders rond. Naast de kippen voeren kunnen 's middags de eieren geraapt worden die in de nesten verspreid over de schuren te vinden zijn. Bij een hoge productie worden deze aan huis verkocht. Elk voorjaar zijn er ook kuikens groot te brengen.
De Texelse schapen vragen ook dagelijks om hun extra voer, en de lammetjes in het voorjaar brengen naast veel kijkplezier ook het nodige extra werk met zich mee. In de groentetuin is altijd veel te doen. Zaaien, planten, wieden en oogsten in het groeiseizoen, en bemesten en spitten in het najaar en in de winter.
De bessenstruiken brengen elk jaar weer een overvloedige oogst aan aalbessen, zwarte bessen, kruisbessen, frambozen en bramen. Het plukken en verwerken van bessen tot jam is altijd een groot feest. De bloementuin is 's zomers een lust voor het oog. Het maaien van de gazons en het onderhoud van de tuin is een prettig rustgevend werk.
Op het erf en aan de gebouwen is altijd genoeg onderhoudswerk te doen. Een hek timmeren, een schuur schilderen, onkruid trekken, wilgen knotten, aanvegen.

 

Voor wie

Dagbesteding voor mensen met dementie, psychische en/of lichamelijke problemen. De groep wordt bewust klein en veilig gehouden.

Steeds terugkerende dagonderdelen geven een duidelijke structuur en een herkenbaar ritme.

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden