Hoeve 'Dove Willem'

Siem en Marjan de Boer heten U van harte welkom in de Zeevangspolder. Vlakbij Edam. Een omgeving van fraaie vergezichten. Rust en ruimte langs het grote water. De landerijen strekken zich uit tot het Markermeer. De boerderij heeft ongeveer 300 melk- en kalfkoeien en ongeveer 150 stuks jongvee. Vanaf 2009 zijn we officieel begonnen als zorgboerderij, onder de naam Hoeve 'DOVE WILLEM'.

Onze deelnemers kunnen allerlei werkzaamheden verrichten. Ieder op zijn of haar tempo en passend bij zijn of haar niveau. Wij willen graag een plek bieden, waar mensen zichzelf kunnen en mogen zijn. En we bieden de deelnemers een plek om zich te ontwikkelen. Na een dag werken en bezig zijn op de boerderij hebben wij dan samen een fantastische werkdag gehad met voldoende afwisseling.

Komt U gerust eens een kijkje nemen.

Hier zitten wij

Hoeve 'Dove Willem'
Kooiweg
1473 RA Warder

Openingsdagen

5 dagen open

Marjan de Boer

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Volwassenen

Soort zorg

Begeleiding groep,Begeleiding individueel,Dagbesteding

Groepsgrootte

6-9 deelnemers
Naast het onderhouden van de schuren, bijvoorbeeld schilderen kunt U assisteren bij diverse onderhoudswerkzaamheden. Klusjes genoeg en wij overleggen met U wat U leuk vindt.

Twee keer per dag worden de koeien in de melkstal gemolken, daarna moet deze schoongemaakt worden. Tussen de melktijden door is er tijd genoeg om een grote schoonmaak te houden. In uw eigen tempo lukt dit altijd.
Verder kunt U helpen bij het onderhoud van het erf en de landerijen, die rondom de boerderij gelegen zijn. Wanneer Siem werkzaamheden met de trekker gaat doen, kunt U meerijden als dit zo uitkomt.
Siertuin onderhouden : Wanneer U van tuinieren houdt, kunt U bij ons Uw hart ophalen. Er is voldoende te doen. Slootkanten maaien en verder zo hier en daar wat onkruid weghalen.
In de zomer kunt U helpen bij het verweiden van de koeien en het jongvee naar een ander stuk land, maar in de winter staat al het vee op stal en daar is ook voldoende werk te doen. Boxen schoonmaken en zaagsel strooien. Dit werk doen wij dagelijks.
Wij staan open voor mensen met een:
-verstandelijke beperking
-lichamelijke beperking
-psychische hulpvraag
-autisme spectrum stoornis
-burn-out
-langdurig werklozen
-asielzoekers
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden