Inner-Art

Zorgboerderij Inner-Art is een klein bedrijf met 3 hectare omliggend land, veel verschillende dieren (met name alpacafok) en verhuur van stalling- en opslagbox ruimte. Het land maakt onderdeel uit van een omliggend park, dat gerealiseerd werd door de sterk verouderde kassen te ruimen. Het land wordt gebruikt voor fruitteelt (hoogstambomen, oude rassen), begrazing en recreatie.
Door het wegvallen van het akkerbouwbedrijf vanwege omlegging van de N201, kwam er gelegenheid om de zorgboerderij te starten en het eigen boerenleven weer meer impuls te geven. Tuinen, boomgaarden, dierenverblijven werden vergroot en aangepast. De landwinkel met biologische gewassen en producten gemaakt door de zorgboerderij volgde in 2012. De vele dieren, vele schuren op het erf, het museum en het atelier bieden een uniek scala aan werkzaamheden binnen en buiten het gehele jaar door.

Hier zitten wij

Inner-Art
Vuurlijn
1424 NS De Kwakel (tussen Uithoorn, Aalsmeer)
Naar website

Openingsdagen

Maandag t/m donderdag.

Vervoersmogelijkheden

In overleg kunnen we halen en brengen.

Gera Hoogendoorn-Verhoef

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Ouderen
Jongeren
Kinderen tot 12 jaar
Volwassenen

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Gemengd bedrijf met boerderijwinkel

Groepsgrootte

21-25 deelnemers

KvK nummer

57987343

Wat is er te doen

Werk in de grote bloemen-, groentetuin, boomgaarden, onderhoud aan het erf, de gebouwen en werktuigen, hout zagen, opknappen van oude spullen, het maken van je eigen fiets die stuk is, het schilderen van een kastje wat jou thuis niet lukt, het verzorgen van de vele soorten dieren en hun verblijven, schoonmaken van groenten, fruit, verwerken tot b.v. jams, bakken, huishoudelijk werk, lunch klaarmaken, kleine kantoorklusjes, bloemverwerking, creativiteit, maar ook koperpoetsen zijn orde van de dag.
Aanwezige dieren: alpaca's, ezel, paard, schapen, hangbuikzwijntjes, kippen, zwanen, ganzen, kalkoenen, fazanten, konijnen, poezen, schildpadden en duiven.

Voor wie

We bieden dagbesteding voor alle doelgroepen, jong en oud.
Dementerenden, mensen met verstandelijke beperking, psychiatrische aandoening, ex verslaafden of ex gedetineerden werken met elkaar op de zorgboerderij, alleen of in groepjes, meer of minder zelfstandig. Dat hangt af van kunnen, doel, werk en situatie. Voor ieder is er passend werk. We gaan uit van het gegeven dat een goede familiesfeer warmte, gezelligheid, structuur, herkenning en ook veiligheid biedt en veel mogelijk maakt, wat eerder niet werd gekend, werd gezocht of mogelijk was. Ieder heeft de ander iets te bieden.

En verder...

Zorgboerin Gera, boerendochter, medisch laborante, pedicure, HBO natuurgeneeskundig therapeut, jarenlange ervaring in eigen praktijk, later met name als hulpverlener bij levens- en geloofsproblematiek, auteur, geeft lezingen op het gebied van haar vak.
Zorgboer Rein: boerenzoon, levenslange ervaring op akkerbouwbedrijf waar het draaide om aardappels, bieten, tarwe en maïs. V.a. 1980 stallinghouder. 2007 is de zorgboerderij gestart op de woe. en do. Sinds 2010 werken de vier kinderen mee op de zorgboerderij. Geranne is SPWer met ruime ervaring met de doelgroepen, (specialisatie afasie / apraxie) deed HBO pastoraal werk en leidt de ma. en di. groep als zorgboerin. Annemijn (SPH, jongerenwerker, trainer) leidt op ma. di. en donderdag de parallelgroep Mijnes. Rijacco zorgt voor werktuigbouwkundig- en ICT advies en onderhoud. Marijn doet het land- en grondwerk waar nodig.
De zorgboerderij werkt met een uitgebreid vrijwilligersbeleid. Dagelijks zijn er zo'n 8 vaste vrijwilligers op de zorgboerderij te vinden. De vrijwilligers worden aangenomen naar hart op de goede plaats, (werk) ervaring, ervaringsdeskundigheid, bereidheid tot leren, talenten en passen in de groep. Zodoende zijn de vrijwilligers breed inzetbaar en geschikt om sturend / ondersteunend bezig te zijn, afhankelijk van wat de cliënt nodig heeft, de situatie vraagt, in een groepje of met een cliënt alleen.
Daarnaast zijn er drie medewerkers in vaste loondienst om ons team te versterken.

De zorgboerderij is geheel rolstoeltoegankelijk en heeft invalidentoiletten. De stal is zorgverblijf geworden en in huiselijke sfeer ingericht. In de keuken is het groene emaille potten- en pannenwerk te vinden. De spullen van vroeger worden zoveel mogelijk gebruikt. Er wordt dus veel met de hand gewerkt.

Voor de ouderen zijn er prettige leunstoelen en om uit te rusten zijn er fijne fauteuils of zogenaamde rookstoelen. 
In de grote tuin zijn vele hoekjes met allerlei zitjes te vinden. De tuinkamer is een open binnenruimte. Heerlijk om er een klus te doen, lekker droog of in de schaduw en toch buiten... Er is een grote ruimte waar diegenen die er behoefte aan hebben rustig kunnen werken. Een spreekkamer is aanwezig om waar nodig even rustig met elkaar te kunnen praten, voor als dat nodig is. We willen graag gelegenheid bieden voor goed gesprek, luisterend oor voor als het allemaal niet zo lekker gaat. De zorgboerderij heeft voldoende vrijwilligers, zodat deze aandacht ook geboden kan worden.

Er zijn 2 werkplaatsen waar allerlei klussen gedaan worden en waar de kluisjes, de laarzen, werkjassen, overalls, petten, enz. zijn, voor ieder die deze wil (soms moet) gebruiken.
In 2015 is inloopruimte De Lander gestart. Deze is bedoeld voor mensen die geen indicatie hebben, maar wel sociale contacten nodig hebben of de mogelijkheid willen hebben om even iets anders te doen, waardoor zij uit hun isolement komen, gestimuleerd worden, ontdekken dat er meer mogelijkheden zijn dan zij dachten en hun talenten (weer) gaan gebruiken.
Ook is er ondertussen een gezellig 2e zorgverblijf gerealiseerd. Deze ruimte is bedoeld als rustige ruimte, wordt gebruikt voor b.v. muziekactiviteit, gesprek, enz.

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden