Van Tienhovenhoeve

Gelegen aan de rand van Castricum vindt u het biologisch melkveebedrijf van Michiel en zijn familie. Er zijn ca. 56 melkkoeien en 40 stuks jongvee. Verder zijn er 10 pensionpaarden, 22 schapen en 50 kippen. Bij het bedrijf hoort 50 ha. grasland waarvan een deel in het Noordhollands Duinreservaat ligt. Ook wordt ruim 1100 ha. natuurgebied begraasd met Schotse Hooglanders en Exmoor pony's. Het afwisselende werk zal u zeker aanspreken. Het is hier echt genieten van de verschillende seizoenen.

Hier zitten wij

Van Tienhovenhoeve
Heereweg
1901 MA Castricum

Openingsdagen

2 dagen open

Jacqueline de Lange

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Soort zorg

Dagbesteding

Groepsgrootte

3-5 deelnemers
Er kan geholpen worden bij het voeren van koeien en kalfjes en bij het opstrooien van de boxen. In de zomer worden de hekken gecontroleerd en tussendraden gezet. Ook verweiden we samen de koeien.

In de winter worden de paarden 's ochtends buiten gezet en de stallen uitgemest.

De schapen worden geteld en moeten soms verweid worden. We noteren welke schapen gedekt zijn. Als de schapen met lammetjes binnen staan wordt er opgestrooid en gevoerd. Ook wordt er geholpen als de lammetjes geboren worden en later als ze de wei in mogen.

De kippen worden gevoerd, opgestrooid en de eieren worden geraapt.

In het natuurgebied worden de runderen en paarden gecontroleerd en geteld.

Rond de boerderij is veel groen en wie dat leuk vindt kan het daar mooi maken.

Soms is er schilderwerk, zoals het kippenhok of een wagentje.

Als er gemaaid is gaan we samen kanten aanharken.Wij staan open voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Ook kunnen bij ons mensen komen met een psychische hulpvraag. Daarnaast bieden wij eventueel plek aan (ex)verslaafden, langdurig werklozen en mensen met een burn-out.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden