JocoBreebaart

De familie Breebaart runt hun bedrijf in het mooie Wormer en Jisperveld. Het is een kleine melkveehouderij met ongeveer 50 koeien , 100 schapen en wat kleinvee. De werkdruk is niet hoog en er is altijd tijd voor een lolletje.

Hier zitten wij

JocoBreebaart
Kanaaldijk
1456 BG Wijdewormer

Openingsdagen

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag.

Vervoersmogelijkheden

In overleg kan het vervoer verzorgd worden door de zorgboerderij.

Jolanda Breebaart-Neijzing

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Volwassenen
Ouderen

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Melkveehouderij

Groepsgrootte

3-5 deelnemers

KvK nummer

34359048

Wat is er te doen

De koeien worden in een ouderwetse Zuid-Hollandse stal gemolken en gevoerd. Ook staan de koeien op stro wat een paar keer per dag opgestrooid moet worden. In de winter worden ze geschoren en zomers kunnen ze lekker naar buiten.
Er zijn 100 fokschapen die het hele jaar door veel nagekeken, geteld en verzorgd moeten worden. In de winter is het vooral voeren en tellen en in het voorjaar krijgen ze natuurlijk allemaal een lammetje, wat dus wel enige drukte met een heleboel handwerk.

Er is ook een pony (Bessie) die door een liefhebber geborsteld mag worden en de kippen, konijnen en geiten vragen ook de nodige aandacht. Het is de bedoeling om in de toekomst wat meer kippen te gaan houden maar dan moet eerst het hok groter worden gemaakt.

Het bedrijf wordt gerund door Cor en Jolanda samen. Cor melkt de koeien en gaat daarna naar zijn werk buiten de deur. Jolanda is thuis en regelt dan overdag de boerderij. De zorgvrager zal daardoor dan ook hoofdzakelijk met Jolanda te maken hebben. De ouders van Cor wonen ook nog op het erf . Cor en Jolanda hebben twee kinderen die af en toe een handje mee helpen.

Dit bedrijf is nog vrij nostalgisch wat betreft het houden van de koeien. Ze staan s`winters nog vast aan een ketting en kunnen daardoor hun hoorns behouden. De koeien zijn hierdoor erg mak en gemakkelijk aaibaar. Er wordt ook aan weidevogelbescherming gedaan zodat er in het voorjaar geregeld gezocht moet worden naar eieren van verschillende vogels.

 

Voor wie

Wij staan open voor:
- kinderopvang
- kinderen en jeugdigen met autisme spectrum stoornis
- deelnemers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking
- deelnemers met een psychische hulpvraag
- (dementerende)ouderen

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden