Zorgboerderij zoeken

Zoeken

Filteren:

Filter V

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
5 km (dichtbij)
10 km (niet zover)
15 km (wat verder)

Soort boerderij:

't Dekkerskwartiertje

Wij zijn familie Dekker: Rob, Linda, Kim, Cindy en Robin. Sinds 2020 zijn wij samen een zorgboerderij gestart.

Samen vormen wij een hecht en veelzijdig team. Wij hebben kennis op verschillende vlakken waardoor we elkaar mooi aanvullen. Hiermee hopen wij een leuke en betekenisvolle dag aan de deelnemers te kunnen geven. 
Avenhorn

't Keetje

Hallo, wij zijn Jan, Tineke, Ilse en Evelien de Boer en hebben samen Fruitkwekerij ’t Keetje. Er heerst hier altijd een gezellige, ontspannen sfeer. En er is genoeg te doen. Of in de tuin, of bij de dieren of gewoon een heerlijke wandeling maken in de tuin.

Kom gerust eens genieten!

Lutjebroek

't Radje

Wij zijn een kleinschalige hobbyboerderij waarbij naast wat kleinvee, een moes- en siertuin ook de zelfmakerij een belangrijke rol speelt. We verwerken producten uit de tuin, maar maken ook onze eigen pindakazen. We wonen met onze 4 kinderen op de boerderij en kunnen daardoor een huiselijke en ontspannen sfeer bieden. Ons streven is om iedereen een mooie, zinnige (oude) dag te geven en dat iedereen met een tevreden gevoel weer naar huis gaat!

Venhuizen

't Roode Hart

Wij Nico, Wendy en onze 3 kinderen Ruud, Floor en Lena zijn in 2015 gestart met onze geitenhouderij 't Roode Hart. Na ruime ervaring beide in de zorgsector hebben wij ons hart gevolgd.

Het boerenleven bevalt ons erg goed en daarom willen we dit graag delen met anderen. Zodat zij hier ook veel plezier aan kunnen beleven.

Burgerbrug

Alpaca Eco Farm

In 2020 zijn we de zorgboerderij begonnen uit liefde voor de doelgroep en de dieren. Dave had zijn hele leven een droom om samen met dieren lekker buiten in de natuur te gaan werken. Later werd dit teambuilding organiseren met dieren in de natuur. Uiteindelijk kwam daar het opzetten van een zorgboerderij bij.

Tijdens de reis van Dave in Zuid-Amerika werd duidelijk dat de alpaca zijn hart had veroverd en zodoende werd het een alpaca eco farm zorgboerderij. Alpaca's zijn namelijk ontzettend lieve, vriendelijke, nieuwsgierige dieren met allemaal hun eigen karakter. Perfecte dieren om met cliënten mee samen te werken, omdat ze heel veilig zijn en geen vliegje kwaad (kunnen) doen. Ook omdat ze heel rustig, sensitief en sociaal zijn en dus goed contact met mensen kunnen maken. Daarnaast zijn de verschillende karakters van de alpaca's gemakkelijk als metafoor te gebruiken bij de teambuilding oefeningen. En tot slot zijn alpaca's gewoon simpel weg zeer hilarische en schattige dieren om te zien en de beleven.

Dave Rickli is psycholoog gespecialiseerd in het toepassen van gedrag in de praktische omgeving. Met zijn jarenlange ervaring met het werken met cliënten is hij een zeer geschikte begeleider. Daarnaast is er tijdens de dagbesteding een vrijwilliger (gepensioneerde leraar) aanwezig, die met alle geduld van de wereld, helpt in de ondersteuning.

Egmond aan den Hoef

André Hoeve

Wij zijn Zorgboerderij André Hoeve. Andre & Jolanda Schilder en de kinderen Bo, Linn, Mel en Stan. We hebben een mooi modern melkveehouderijbedrijf, en we zijn een zorgboerderij. Hou je van een gezellige, goede en ontspannen werksfeer? Dan zijn wij de juiste werkplek voor jou!

Spierdijk

Astresia

Wij, Astrid Kamphuis en Henk Haaima hebben een kwekerij in het noorden van Heerhugowaard waar de omgeving nog groen en rustig is. Je kunt bij ons van alles doen: van houtwerk tot groenevinger werk in de planten. Ook hebben we enkele dieren. Astrid heeft SPW diploma

Op onze boerderij kan iedereen zich thuis voelen. Er is genoeg te doen dus ieder kan wel wat doen wat hem/haar aanspreekt. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat we allemaal bezig zijn met de kwekerij. Daarnaast is er ook tijd voor andere dingen zoals de dieren verzorgen, in de moestuin bezig zijn, dingen maken van hout, en er is ruimte voor je eigen inbreng. Kortom iedereen is welkom met ieder zijn eigen unieke inbreng.

Wees welkom!

Heerhugowaard

Bakkers Hoeve

Wij hebben ruim 120 melkkoeien en 60 stuks jongvee. De koeien zijn gehuisvest in een ligboxenstal waar ze vrij rondlopen en lekker kunnen liggen. De koeien worden gemolken met twee robots. Van de vroege voorjaar tot in de herfst lopen zowel de melkkoeien als het jongvee in het weiland. Het jongvee dient ter vervanging van de koeien. Met name de jonge kalfjes zijn bij uitstek geschikt voor de deelnemers om verzorgd te worden!

Egmond aan den Hoef

Bij Boergondisch

Welkom! Wij zijn Otto & Manon en we hebben een melkveebedrijf gecombineerd met een zorgboerderij 'Bij Boergondisch' en een kaaswinkel 'Smit Streekwinkel'. Samen met ons gezin wonen we in het mooie Wervershoof, tussen de weilanden en naast een natuurgebied.
Otto runt samen met zijn vader het melkveebedrijf en Manon heeft jaren in de zorg gewerkt. Samen met een team van gezellige dames, zorgen we voor een gezellige en leuke dag op de boerderij.
Wij bieden dagbesteding aan volwassenen en ouderen met een hulpvraag. Ontspanning, structuur en gezelligheid vinden we belangrijk. Lijkt het u/je leuk om een keer te komen kijken, neem gerust contact op, dan maken we een afspraak.

Wervershoof

Binnen Best

Zorgboerderij Binnen Best is van oorsprong een melkveebedrijf in Abcoude. Naast koeien en schapen hebben wij onder andere paarden, kippen en konijnen. Op zorgboerderij Binnen Best bieden wij, André en Tanja, dagbesteding aan mensen en kinderen die graag op de boerderij zijn.

Door verschillende activiteiten met de dieren en/of op het erf (tuin, onderhoud, machines) hopen wij met elkaar er een leuke tijd van te maken.

Abcoude

Blij op de Boerderij

Blij op de Boerderij is een onderdeel van ons bedrijf De Creatieve Tuinkamer, onze boerderij is hobbymatig.
Zoals de naam het al een beetje verklapt is het bij ons een blije bedoening op de boerderij! Waar niets moet maar mag!
De creatieve Tuinkamer is de bloembinderij, daarnaast is er een pluk-theetuin, hobby vee en grote moestuin.
Naast dit alles is er een creatief atelier genaamd de kleifabriek. Hier kun je pottenbakken en schilderen en doen we creatieve vaardigheden.

't Zand

Boeiend

Aan de rand van Warmenhuizen, grenzend aan de Westfriese Omringdijk ligt zorgboerderij Boeiend. Monique en Peter de Moel heten u van harte welkom. De warme huiselijke sfeer maakt dat een ieder zich bij ons snel thuis voelt.

Warmenhuizen

Boerderij Achtervennen

Boerderij Achtervennen is een biologische melkveehouderij met 55 koeien en 55 hectare natuurland, verscholen tussen de rietkragen in Ilpendam. Waar boer zijn en natuurbeheer hand in hand gaan en zorg en landbouw elkaar ontmoeten. In deze ontmoeting ligt de mogelijkheid besloten de sterke en mooie kanten van de ander tegen te komen.

Stel je een plek voor waar opeens je oog valt op een ijsvogel die een net gevangen visje in de bek heeft. Waar je een bloem tegenkomt die je niet eerder zag, die je aandachtig bestudeert. Waar het riet ritselt in een windvlaag. Waar het wuivende gras je uitnodigt. Waar de geur van vers hooi je zintuigen prikkelt. De natuur kan helpen om weer in het hier en nu te zijn.

 

Ilpendam

Boerengeluk

Zorgerf Boerengeluk biedt ouderen met een zorgvraag een zinvolle dagbesteding. Door de gemoedelijke sfeer in een landelijke omgeving zult u zich snel bij ons thuisvoelen.

Nieuw Vennep

Boerenzorg Zuidermeer

Welkom bij de familie Peetoom. Bij ons in de polder ben je van harte welkom om tussen de koeien en de schapen te genieten van alles wat er leeft, werkt en wat er verder gebeurd.
Samen met de andere deelnemers ga je in een rustige omgeving voor jou uitgekiende klusjes doen op het erf of de landerijen. We zijn goed te bereiken vanuit alle windstreken en als het nodig is dan halen we je op met de bus.

Zuidermeer

Boom Van de Nes

Wij hebben een gezellige boerderij waar kinderen tussen de 8 en 17 jaar van harte welkom zijn. Wij hebben paarden pony's, geiten, kippen, konijnen, 2 honden en katten. Wij doen de zorg bij ons in de boerderij waar we een thuissituatie creëren.
Door de ruimte die wij bieden vermaken de kinderen zich heerlijk in het buitenleven van de Beemster. kom gerust een keer kijken!

Middenbeemster

BouwLust

In het stille gebied (stiltegebied) van de Bovenkerkerpolder is aan de fraaie Amstel de kleinschalige boerderij van Marie-José te vinden. Zij beheert 15 hectare grasland. Op het veen zijn 5 percelen met voornamelijk schapen, maar ook koeien. De boerderij heeft een nostalgische uitstraling en wordt omzoomd met oude bomen: eiken, essen, wilgen en kastanjes.

De tuin is een plek om te werken, maar vooral om te genieten van de sfeer. In elk seizoen is er altijd wel iets te doen.

Amstelveen

Buitengewoon in de Polder

Zorgboerderij Buitengewoon in de Polder biedt veiligheid, ruimte, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Dit doen wij op een kleinschalige manier, waardoor er veel aandacht is voor onze cliënten.

Ieder mens kan zich ontwikkelen en doet dit zijn/haar hele leven lang. Graag dragen wij een steentje bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking. Wij vinden zelfstandigheid belangrijk en proberen met respect en met een positieve houding samen te werken met onze cliënten.

Lutjewinkel

CSI Stables

Voor een zorgeloos avontuur met superleuke invulling van de dag die leerzaam is en jou voldoening geeft.
Op het moment hebben we alweer enige tijd een onwijs leuke club jongeren. Heb je zin in een leuke, gezellige en leerzame daginvulling? Sinds kort staat er ook elke dag een uur huiswerkbegeleiding ingepland voor de liefhebbers.

Voor een ieder is altijd iets te doen naar zijn of haar interesse.
Je werkt echt mee op de stoeterij er komen allerlei klussen aan de orde.

Zuidschermer

Daphne Hoeve

Welkom op de Daphne Hoeve.
Wij bieden plaats aan kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We willen ze zich hier graag thuis laten voelen.

Middenbeemster

De Amsteltuin

Wijngaard de Amsteltuin is een bijzondere locatie aan de rand van Amstelveen in het groene Amstelland. Hier vind je rust, ruimte en een ongedwongen sfeer. Mensen met een cognitieve beperking komen er graag voor ontspannende dagbesteding. Alles kan, niets moet.

Een plezierige en ontspannen dag voor iedereen die aan onze dagbesteding deelneemt, dat is ons belangrijkste doel. We creëren veel gemeenschappelijke momenten: samen wandelen, koffiedrinken en lunchen. Voor iedere deelnemer bieden we daarnaast allerlei activiteiten, zoals (geheugen)spelletjes, tuinieren, helpen in de wijngaard, koken, muziek luisteren, knutselen en schilderen. Met ons aanbod stimuleren we lichaam en geest.

Sinds 2019 zijn Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra de eigenaren van de Amsteltuin; als zorgboer en -boerin zijn zij dagelijks aanwezig. Daarnaast is er elke dag een vast en herkenbaar team aanwezig voor de begeleiding: een zorgcoördinator, een medewerker dagbesteding en twee tot drie vrijwilligers. Er komen maximaal achttien deelnemers. Ook voor het vervoer van deelnemers met onze eigen bus is er dagelijks een vertrouwd gezicht.

Amstelveen

De Ankerplaats

Wij zijn Ruud en Petra. Sinds november 2018 beheren wij zorgboerderij De Ankerplaats in de Schermer. Wij zijn een kleinschalige hobbyboerderij waar kinderen en jongeren een keer in de veertien dagen een weekend komen logeren.

 

 

 

 

 

Ursem gemeente Alkmaar

De Badhoeve - Rooskleurig

Boerderij de Badhoeve ligt middenin Badhoevedorp. Het is een kleinschalige zorgboerderij voor dagbesteding. We hebben dieren en tuinen. We produceren geen goederen voor de markt. Er zijn vele sociale contacten. Dagbesteding op maat voor U!

Badhoevedorp

De Badhoeve-Natuur en Zorg

Wij zijn Marije van den Hoek en Marc Dekker. We hebben jarenlange ervaring in de (ambulante zorg) en onderwijs en kregen in augustus 2019 de kans om in te stappen op De Badhoeve, een stadsboerderij op een heerlijke plek in Badhoevedorp. We genieten van deze prachtige plek en hopen samen met jullie een fijne dagbesteding te hebben, samen met de dieren, de andere deelnemers, de moestuin en de natuur om de boerderij heen.

Wij zijn werkzaam op De Badhoeve op maandag, woensdag en vrijdag. Op zaterdag is er een speciale kindergroep op De Badhoeve.

Badhoevedorp

De Beemgaard

Wij zijn een kleine zorgboerderij waar iedereen zichzelf kan zijn en aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.

Zwanenburg

De Beukenhof

Familie bedrijf met een melkveehouderij. We melken 110 koeien met een melkrobot en hebben 50 stuks jongvee. Ook zijn er kleindieren aanwezig.

Sijbekarspel

De Bijlmerweide

Zorgboerderij de Bijlmerweide is een grote, drukbezochte kinderboerderij en is landelijk gelegen in het Bijlmerweidepark. Er is een grote en gevarieerde veestapel.

Amsterdam

De Duinkant

Onze zorgboerderij ligt aan de bosrand in het mooie Heemskerkerduin.
Het is een rustige, kleinschalige zorgboerderij waar in eigen tempo meegewerkt kan worden in de groentetuin en in de grote kas.

Heemskerk

De Eilandstal

Piet en Linda Ebbelaar runnen een kleinschalig vleesveebedrijf met vele dieren. Op 30 ha. land kan men hier in een 'knusse' omgeving tot zichzelf komen. Diverse zorgvragers komen hier dagelijks weer terug en vinden structuur in hun bestaan. Er is veel gezellighied, zowel binnen als buiten op het erf.
Linda en Piet hebben zoogkoeien van het ras 'Blonde Acquitaines'. Zomers lopen ze heerlijk buiten, maar in de winter staan ze in een potstal. Ook hebben wij een 10 tal IJslandse paarden in pension, schapen, kippen, konijnen en varkens.

Broek in Waterland

De Fruitbloem

Welkom bij zorgtuinderij de Fruitbloem!
Bij ons kun je lekker groen bezig zijn met je handen. We vinden het zelf heerlijk om ons verstand 'op nul te zetten' en even een paar uur aardbeien te gaan plukken. Help ons met het kweken van fruit en vaste planten, en zie hoe 'jouw' planten groeien en als dank volop lekkernij en bloemen teruggeven.

Abbenes

De Groeierij

Stichting de Groeierij is gevestigd in de Wijkermeerpolder achter Beverwijk, tegen de oude Vuurlinie aan. Bij de boer groeien allerlei soorten groenten en iedereen is welkom om op het land en in de kas en schuur mee te helpen. De Groeierij vindt werken belangrijk, want van werken ga je je beter voelen. Je gaat er eigenlijk een beetje van groeien! Maar naast het werken, is ontspanning ook belangrijk. Wij besteden veel aandacht aan een goede sfeer en humor maakt het werken bij de Groeierij tot een feest. Kom het zelf maar ervaren!

Beverwijk

De Groene Boerderij

Kleine zorgboerderij in Den Ilp onder de rook van Amsterdam. Voor een dagbesteding vol rust, ruimte, natuur, creativiteit en structuur.

Den Ilp

De Lage Hoek

Hi! Wij zijn Sjaak en Sigrid Kool en sinds 2019 eigenaar van zorgboerderij De Lage Hoek. De boerderij is gevestigd op een idyllische plek tussen de West-Friese weilanden. Wij hebben een melkveehouderij met koeien, schapen en kleinvee zoals: pony’s, konijnen, kippen, katten en een hond.
Ons doel is om een leuke en zinvolle dag samen met de cliënten te beleven.

Opmeer

De Landman

Onze boerderij staat midden in het mooie veenweidegebied in de Zeevang. Een waterlandhuis met twee grote potstallen en een open kap schuur. Rond ons huis ligt een mooie tuin met een mooie vijver die in open verbinding staat met een brede sloot.

De weilanden liggen rond om onze boerderij. Maar wij beheren ook nog land van Staats Bosbeheer. Weidevogelbeheer vinden wij heel belangrijk. Daarom maaien wij laat in het seizoen om alle jonge weidevogels een goede kans te geven om goed op te kunnen groeien.

Al het hooi en kuilgras wordt aan onze eigen beesten gevoerd.

Middelie

De Maartenshoeve

In de Sammerspolder tussen Egmond aan de Hoef en Heiloo ligt de 'Maartenshoeve'. Midden tussen de bollenvelden, waar rust nog een dagelijks goed is. Hier word je door Lisanne en Nico hartelijk ontvangen, waarna je in en rondom de hoeve kunt genieten van de planten en de dieren. We hebben gekozen voor de kleinere boerderijdieren in combinatie met alles wat hier groeit en bloeit. Veel mensen voelen zich meer op hun gemak bij schapen, kippen en kleinvee dan bij een grote koe of een paard. Natuurlijk staan de dieren te trappelen om verzorgd en vertroeteld te worden.Egmond aan den Hoef

De Marsen

De Marsen ligt in natuur- en recreatiegebied Het Twiske en draagt zorg voor 17 ha weiland.
Wij voorzien in biologische groenten, vlees en eieren voor onze klanten.
Onze deelnemers dragen dagelijks bij in deze werkgebieden.

Landsmeer

De Meent

Zorgboerderij De Meent ligt midden in het prachtige Gooi.
Het is gelegen op een modern, echt melkveebedrijf.
Er wordt op kleine schaal zorg geboden in een levendige, gezellige sfeer.
Naast het melkveebedrijf ligt de kinderboerderij met allerlei hobby-dieren en een (moes)tuintje waar deelnemers ook actief kunnen zijn.

Hilversum

De Mijzenhoeve

Onze boerderij is gevestigd in de prachtige Mijzenpolder in Avenhorn. Wij, Adrie en Karin Dekker, runnen al vele jaren een zorgboerderij voor allerlei verschillende doel­groepen. Voor een ieder die een gezellige, actieve, ontspannende of afwisselende dagbesteding zoekt .

Avenhorn

De Roemerij

De Roemerij is een zorgboerderij in het Noord-Hollandse Sint Maartensbrug. Wij bieden dagbesteding, coaching en een combinatie van beiden. Kleinschalige logeeropvang behoort ook tot de mogelijkheden.
Op dit familiebedrijf wonen Piet en Anki Roemer met hun zoon Marciano. Er zijn ongeveer 70 melkkoeien plus jongvee. De melk gaat naar CONO Kaasmakers in de Beemster.

Piet en Anki runnen samen de (zorg) boerderij, daarin ondersteund door een vaste medewerkster op de woensdag en een leerkracht op de vrijdag. Dinsdag en woensdagochtend is een vrijwilligster met een HBO diploma pedagogisch werk die helpt en ondersteunt met de educatie.

 

Sint Maartensbrug

De Schermer

Wij zijn Michel en Julia Broersen, samen met onze kinderen wonen wij op deze boerderij. Op de zorgboerderij bieden wij 4 dagen in de week dagbesteding voor mensen met verschillende achtergronden. Het uitgangspunt is dat mensen hier een plezierige ontspannen dag beleven en genieten van het boerenbuitenleven in de mooie landelijke omgeving. Door de kleinschaligheid is het mogelijk om de dagbesteding op maat te leveren.

De boerderij is voorzien van een kantine in huiselijke sfeer en de sanitaire voorzieningen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.

Samen proberen we deelnemers de gelegenheid te bieden om hun eigenwaarde te vergroten, het gevoel van samenzijn te ervaren, een doel in het leven vinden, te socialiseren met anderen en te kijken naar hun mogelijkheden.

Doel van Zorgboerderij de Schermer is om zorg op maat te bieden in een huiselijke en warme sfeer, zodat deelnemers zich thuis voelen en het vertrouwen in zichzelf vergroten. Hierbij willen we het ‘normale leven’ nastreven, waardoor deelnemers vaardigheden behouden en zo mogelijk ook uitbreiden. 

Schermerhorn