Komt en Gaat in Vrede

Met circa 45 koeien wordt jaarlijks 345.000 liter melk geproduceerd. Geniet mee met wat er allemaal bij komt kijken voordat de melk naar de fabriek gaat.Er is geen werkdruk of stress voor de zorgvrager. U kunt op circa 27 hectare wandelen en genieten van de Beemster. Twee keer per week maakt Jan kaas (Noord Hollandse Messeklever).

Hier zitten wij

Komt en Gaat in Vrede
Middenweg
1462 HE Middenbeemster

Openingsdagen

4 dagen open

Jan en Hetty Uitentuis

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Jongeren

Soort zorg

Begeleiding groep,Dagbesteding,Logeeropvang

Groepsgrootte

6-9 deelnemers
In de tunnelkas worden de kalveren verzorgd en hier staan in de winterperiode ook het kleinvee, zoals konijnen en kippen.
Na het 'koppie doen' wachten de kalveren op melk. Met onze hulpboeren verrichten wij veel divers werk, zoals : kalveren verzorgen, timmerklusjes, konijnen en kippen verzorgen.
Op het melkveebedrijf van Jan en Hetty en kinderen bent u van harte welkom. Op dit gangbare productiebedrijf wordt aan verbreding gedaan, waarbij u kunt helpen. Koeien, kalfjes, schapen, poezen, kaasbereiding zijn zo de aandachtsvelden. Vaak komen er mensen meedoen aan een kaasworkshop.
Er zijn ex-verslaafde mensen, maar de meeste personen zijn psychiatrisch.
Er zijn twee personen aanwezig, die de opleiding van het Groenhorst College hebben gedaan. Opleiding "bedrijfsleider agrarisch zorgbedrijf". Personeel heeft allen BHV en volgen jaarlijks herhalingen.Sinds september 2013 is er tijdens drukke zorgdagen een vrijwilligster aanwezig.
Er is aanwezig: kantine, toilet, overals, laarzen etc.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden