BouwLust

In het stille gebied (stiltegebied) van de Bovenkerker polder is aan de fraaie Amstel de kleinschalige boerderij van Marie Jose te vinden. Zij beheert 15 hectare grasland. Op het veen zijn 5 percelen bezet met voornamelijk schapen, maar ook koeien. De boerderij heeft een zeer nostalgische uitstraling en wordt omzoomd met oude bomen: eiken, essen, wilgen en kastanjes! De tuin is een plek om te werken, maar vooral om te genieten van de sfeer. In elk seizoen is er altijd wel iets te doen.

Hier zitten wij

BouwLust
Ringdijk
1188 WC Amstelveen
Naar website

Openingsdagen

2 dagen open

Marie-José van Oostveen

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Volwassenen
Jongeren

Soort zorg

Begeleiding groep,Begeleiding individueel

Groepsgrootte

6-9 deelnemers
In hoofdzaak kunt u op diverse plaatsen rondom de boerderij uw gang gaan. Er zijn verschillende wilde bloemenborders om bij te houden. Wij treffen aan: hosta's, cosmea, lavathera, venkel, afrikanen, zonnebloemen, druiven, frambozen, stokrozen, cardoenen etc. etc. De ligusterheg wordt regelmatig bijgehouden. Er zijn diverse terrassen die zo hun aandacht vragen. Hier nuttigen wij ook onze koffie of thee, wanneer het weer het toelaat.
Besloten ligt deze groentetuin in wording. Deze tuin heeft nu al enkele gewassen: prei, bonen, wortelen, bieten, sla, courgettes en pompoenen. Rode, zwarte en kruisbessenstruiken geven jaarlijks een goede oogst.De Oost-Indische kers bloeit weelderig. De dieren hebben met name in de winter veel verzorging nodig. Ze worden gevoerd en opgestrooid. Het mesten gebeurt nog met vork en kruiwagen. Er zijn 17 schapen (Texelaar en Blue de Maine schapen) In het voorjaar komen de lammetjes. Er zijn ook nog 2 geiten in de stal. Zij zorgen graag voor oproer! Verder zijn er hier nog: 2 katten, 1 hond en 5 scharrelende kippen.
BouwLust is vooral gericht op volwassenen met een psychiatrische beperking. Andere doelgroepen zijn ook welkom, mits zij passen in de bestaande groep.
Marie-Jose is de boerin. Zij begeleidt de groep. Na 15 jaar dierenhouderijles te hebben gegeven in het VMBO en MBO is zij op haar ouderlijke boerderij deze zorgboerderij met "ruimteverhuur" begonnen.
In de stenen schuur kan men een aantal activiteiten ondernemen. Te denken valt aan: houtbewerking, klussen en kunst, maar....de dieren vinden hier ook hun onderdak in de winter.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden