Noorderend

Wij geven jongere en ouderen mensen een gestructureerde, nuttige maar vooral gezellige dagbesteding. De persoonlijke wensen van onze gasten staan voorop.
Omdat we een gevarieerd aanbod kunnen bieden is er voor ieder wel wat te doen, maar alles is natuurlijk vrijblijvend en 'niks moet'.
In de zomer wordt er gewerkt in de tuin en de beesten hebben natuurlijk ook hun dagelijkse verzorging nodig. Verder hebben we natuurlijk tal van seizoensgebonden klusjes en bezigheden.
Ook in de wintermaanden, vervelen we ons niet en gaan we hout bewerken, hokken repareren. En op dinsdag en donderdag maken we voor iedereen een warme maaltijd. Af en toe op stap, hoort er ook bij! Het belangrijkste is dat mensen zich nuttig voelen en het naar hun zin hebben!

Hier zitten wij

Noorderend
Middenweg
1704 BP Heerhugowaard
Naar website

Openingsdagen

5 dagen open

Sylvia Borst-Liefting

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Groepsgrootte

10-15 deelnemers
In de zomer lekker in de tuin. Samen gaan we bedenken wat we in de tuin willen en proberen zo voor ieder wat leuks in de tuin te zetten. Bij de tuin staat een tuinhuisje, waar we vaak wat drinken, daar hebben we ook een leuk uitzicht op de koeien.
De tuin is een gezamenlijk project en dat maakt de sfeer zo saamhorig.
De beesten zijn het jaarrond aan bod. Er is een flinke konijnen hoek op het erf, waar allemaal verschillende soorten konijnen lopen. De kippen, duiven, vogels, cavia's, hamster, katten en paarden hebben natuurlijk ook hun aandacht en verzorging nodig.
Als de koeien in de wintertijd op stal staan, moeten er natuurlijk ook voer aangeveegd worden. Een leuke klus, omdat de koeien gelijk weer staan te vreten. Verder zijn we altijd bezig met iets te maken: banken, schuttingen, ín de winter veel decoratie materiaal en natuurlijk proberen we bij iedereen de juiste werkzaamheden te vinden.
Onze hoofddoelgroep begon met ouderen mensen. Inmiddels hebben we dat uitgebreid naar verschillende doelgroepen. De combinatie werkt erg leuk, we leren tenslotte van elkaar! Het belangrijkste is dat de sfeer gezellig is en gezellig blijft. Het maakt niet uit, als de mensen een passende dagbesteding op de boerderij willen en wat gezelligheid zoeken dan gaan wij ons best doen.
Wij hebben een flink konijnenverblijf, een kippenhok, een stal met melkkoeien (die in de zomertijd op het land staan), cavia's, een hond, een kat, groot duivenhok, 2 varkentjes, volière, klusruimte, een moestuin en de verkoop aan huis van onder andere groente, eieren en honing.
In de keet wordt er koffie gedronken en in de kantine nuttigen we de maaltijden.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden