Waar ben je naar opzoek?

Zorgboerderij zoeken

Zoeken

Filteren:

Filter V

Kinderen tot 12 jaar
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
5 km (dichtbij)
10 km (niet zover)
15 km (wat verder)

Alpaca Eco Farm

De een speelde winkeltje, een ander werd astronaut of brandweervrouw. Maar wij, Carlijn Grobben en Dave Rickli, droomden als kinderen van een boerderij. Geen boerderij met koeien en kippen, maar een met bijzondere dieren. Sinds de aankomst van onze zes alpaca mannetjes komt onze droom uit.
Op onze alpaca boerderij geven we mensen de kans om kennis te maken met onze droom en deze bijzondere dieren.
Egmond aan den Hoef

André Hoeve

Wij zijn Zorgboerderij Andre Hoeve. Andre & Jolanda Schilder en de kinderen Bo, Linn, Mel en Stan. We hebben een mooi modern melkveehouderijbedrijf, en we zijn zorgboerderij.
Hou je van een gezellige goede ontspannen werksfeer dan zijn wij de juiste werkplek voor jou!
Spierdijk

Binnen Best

Zorgboerderij Binnen Best is van oorsprong een melkveebedrijf in Abcoude. Naast koeien en schapen hebben wij onder andere paarden, kippen en konijnen. Op zorgboerderij Binnen Best bieden wij, Nico en Tanja, dagbesteding aan mensen en kinderen die graag op de boerderij zijn. Door verschillende activiteiten met de dieren en/of op het erf (tuin, onderhoud, machines) hopen wij met elkaar er een leuke tijd van te maken.
Abcoude

Blij op de Boerderij

Blij op de Boerderij is een onderdeel van ons bedrijf De Creatieve Tuinkamer, onze boerderij is hobbymatig.
Zoals de naam het al een beetje verklapt is het bij ons een blije bedoening op de boerderij! Waar niets moet maar mag!
De creatieve Tuinkamer is de bloembinderij , daarnaast is er een pluk-theetuin , hobby vee , en grote moestuin .
Naast dit alles is er een creatief atelier genaamd de kleifabriek , hier pottenbakken we , schilderen en doen we creatieve vaardigheden.
't Zand

Boeiend

Aan de rand van Warmenhuizen, grenzend aan de Westfriese Omringdijk ligt zorgboerderij Boeiend. Monique en Peter de Moel heten u van harte welkom. De warme huiselijke sfeer maakt dat een ieder zich bij ons snel thuis voelt.
Warmenhuizen

Boerderij De Fruitbloem

Welkom bij zorgtuinderij de Fruitbloem!
Bij ons kun je lekker groen bezig zijn met je handen. We vinden het zelf heerlijk om ons verstand 'op nul te zetten' en even een paar uur aardbeien te gaan plukken. Help ons met het kweken van fruit en vaste planten, en zie hoe 'jouw' planten groeien en als dank volop lekkernij en bloemen teruggeven.
Abbenes

Boerderij Kerkzicht

Gezelligheid en ongedwongen meehelpen zijn de belangrijkste eigenschappen op deze boerderij in de Bovenkerkerpolder. Zorgboerin Marijke en haar man Frans heten iedereen van harte welkom.
Nes aan de Amstel

Boerderij Saens Groen

Welkom bij Boerderij Saens Groen. Wij zijn gelegen in de kleine Engewormer polder de natuurpolder tussen Zaandam en Purmerend. Wij houden paarden en schapen op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Natuurlijk hebben we ook de nodige huisdieren zoals honden en katten.
We zijn een jong en actieve zorgboerderij en veel enthousiasme en oog voor een mooie samenhang tussen deelnemers en onze natuur en dieren.
Wormer

Boerderij Watervliet

Helemaal vrij in het groene veenweidelandschap van de Zaanse Engewormer ligt 'Watervliet', een bijzondere biologische boerderij. Het is een oase van groen en rust. Er zijn zoogkoeien, schapen, pony's, kippen, geiten en konijnen.
Er is een grote biologische moestuin, waar je heerlijk in kunt schoffelen, zaaien en oogsten en waar de soepingrediënten voor tussen de middag vers worden geplukt. In het koecafé of het terras wordt met de groep geluncht en na de inspanning een bakkie gedaan om weer op te laden.

Vanaf de herfst staan de koeien op stal en worden de kalfjes en lammetjes na de winter geboren, een gezellige drukte in de potstal. De koeien staan op riet dat wordt binnengehaald met de boot na de winter. Het jongvee drinkt lang bij moeder en mag in de lente de wei in. Het biologische vlees verkoopt Benno aan restaurants en particulieren.

De boerderij doet ook aan particulier natuurbeheer. Vele vogelnesten worden jaarlijks door vrijwilligers geteld. Elk seizoen brengt zo zijn eigen boerenactiviteiten met zich mee en je hoeft je dan ook niet snel te vervelen op Watervliet!

Wormer

Boerderij Zeemanslust

Wij zijn Jackie en Margriet, dochter en moeder, en samen werken wij op onze zorgboerderij met onze deelnemers.
Wij willen graag ons buitenleven delen met mensen die iets anders, iets zinvols met hun tijd willen doen. Het buiten zijn, in de tuin of in het land, het bezig zijn met de dieren geeft ons veel voldoening, en wij hopen dat we andere mensen kunnen laten mee genieten van al het moois dat de natuur heeft.
Spijkerboor

Boerenzorg Zuidermeer

Bij ons in de polder ben je van harte welkom om tussen de koeien en de schapen te genieten van alles wat er leeft, werkt en wat er verder gebeurd.
Samen met de andere deelnemers ga je in een rustige omgeving voor jou uitgekiende klusjes doen op het erf of de landerijen. We zijn goed te bereiken vanuit alle windstreken en als het nodig is dan halen we je op met de bus.
Zuidermeer

BouwLust

In het stille gebied (stiltegebied) van de Bovenkerker polder is aan de fraaie Amstel de kleinschalige boerderij van Marie Jose te vinden. Zij beheert 15 hectare grasland. Op het veen zijn 5 percelen bezet met voornamelijk schapen, maar ook koeien. De boerderij heeft een zeer nostalgische uitstraling en wordt omzoomd met oude bomen: eiken, essen, wilgen en kastanjes! De tuin is een plek om te werken, maar vooral om te genieten van de sfeer. In elk seizoen is er altijd wel iets te doen.
Amstelveen

Breebaart

De familie Breebaart runt hun bedrijf in het mooie Wormer en Jisperveld. Het is een kleine melkveehouderij met ongeveer 50 koeien , 100 schapen en wat kleinvee. De werkdruk is niet hoog en er is altijd tijd voor een lolletje.
Wijdewormer

Buitengewoon in de Polder

Zorgboerderij Buitengewoon in de Polder biedt veiligheid, ruimte, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Dit doen wij op een kleinschalige manier, waardoor er veel aandacht is voor onze cliënten.

Ieder mens kan zich ontwikkelen en doet dit zijn/haar hele leven lang. Graag dragen wij een steentje bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking. Wij vinden zelfstandigheid belangrijk en proberen met respect en met een positieve houding samen te werken met onze cliënten.
Lutjewinkel

Buitenplaats Medemblik

Bij Buitenplaats Medemblik bieden wij dagbesteding aan voor volwassenen en jongvolwassenen die van een uitdaging houden in een inspirerende, ruime en groene, waterrijke omgeving, waar altijd wel wat te doen is. Op onze zorgboerderij is er volop persoonlijke aandacht voor iedereen.
Je bent van harte welkom op Buitenplaats Medemblik!

Sociaal, lekker en gezond leven voor iedereen. Waarbij we met elkaar Moeder Aarde zo goed mogelijk verzorgen en onze eigen ecologische voetstap zo klein mogelijk houden.
Medemblik

CSI Stables Stoeterij-zorgboerderij

Voor een zorgeloos avontuur met super leuke invulling van de dag die leerzaam is en jou voldoening geeft.
Op het moment hebben we alweer enige tijd een onwijs leuke club jongeren, heb je zin in een leuke, gezellige en leerzame daginvulling? Sinds kort staat er ook elke dag een uur huiswerk begeleiding ingepland voor de liefhebbers.
Aarzel niet, stuur een een mailtje of bel me op!
info@csi-stables.nl of 06-13929202.

Kijk even naar een paar leuke filmpjes van de bezigheden.

Rijbak slepen: http://www.youtube.com/watch?v=kTRSX2CIJZk
Stallen: http://www.youtube.com/watch?v=2uECQ8HNY5M
Hoefsmid: http://www.youtube.com/watch?v=hKeYKD0RHZ0

Voor een ieder is altijd iets te doen naar zijn of haar interesse.
Je werkt echt mee op de stoeterij er komen allerlei klussen aan de orde.
Zuidschermer

Daphne Hoeve

Welkom op de Daphne Hoeve.
Wij bieden plaats aan kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We willen ze zich hier graag thuis laten voelen.
Middenbeemster

De Amsteltuin

Wijngaard de Amsteltuin is een bijzondere locatie aan de rand van Amstelveen in het groene Amstelland. Hier vind je rust, ruimte en een ongedwongen sfeer. Mensen met een cognitieve beperking komen er graag voor ontspannende dagbesteding. Alles kan, niets moet.

Een plezierige en ontspannen dag voor iedereen die aan onze dagbesteding deelneemt, dat is ons belangrijkste doel. We creëren veel gemeenschappelijke momenten: samen wandelen, koffiedrinken en lunchen. Voor iedere deelnemer bieden we daarnaast allerlei activiteiten, zoals (geheugen)spelletjes, tuinieren, helpen in de wijngaard, koken, muziek luisteren, knutselen en schilderen. Met ons aanbod stimuleren we lichaam en geest.
Amstelveen

De Ankerplaats

Wij zijn Ruud en Petra. Sinds november 2018 beheren wij zorgboerderij De Ankerplaats in de Schermer. Wij zijn een kleinschalige hobbyboerderij waar kinderen en jongeren een keer in de veertien dagen een weekend komen logeren.

Ursem gemeente Alkmaar

De Badhoeve-Natuur en Zorg

Wij zijn Marije van den Hoek en Marc Dekker. We hebben jarenlange ervaring in de (ambulante zorg) en onderwijs en kregen in augustus 2019 de kans om in te stappen op De Badhoeve, een stadsboerderij op een heerlijke plek in Badhoevedorp. We genieten van deze prachtige plek en hopen samen met jullie een fijne dagbesteding te hebben, samen met de dieren, de andere deelnemers, de moestuin en de natuur om de boerderij heen.

Wij zijn werkzaam op De Badhoeve op maandag, woensdag en vrijdag. Op zaterdag is er een speciale kindergroep op De Badhoeve.

Badhoevedorp

De Badhoeve-Stefan

Boerderij de Badhoeve ligt middenin Badhoevedorp. Het is een kleinschalige zorgboerderij voor dagbesteding. We hebben dieren en tuinen. We produceren geen goederen voor de markt. Er zijn vele sociale contacten. Dagbesteding op maat voor U!
Badhoevedorp

De Bijlmerweide-Kinderboerderij

Zorgboerderij de Bijlmerweide is een grote drukbezochte kinderboerderij en is landelijk gelegen in het Bijlmerweidepark. Er is een grote en gevarieerde veestapel.
Amsterdam

De Boterbloem

Op 14,5 hectare wordt het biologisch akker- en tuinbouwbedrijf gerund. Er worden diverse producten geteeld, waarna ze verkocht worden. U kunt deelgenoot van dit bedrijf worden want Trijntje zal u daarbij begeleiden. U kunt hier snoeien, planten, zaaien, wieden, oogsten en hout hakken! Kom eens vrijblijvend langs en u zult zien dat dit initiatief goed werkt. Praktisch en dichtbij u in de buurt.
Amsterdam

De Eilandstal

Piet en Linda Ebbelaar runnen een kleinschalig vleesveebedrijf met vele dieren. Op 30 ha. land kan men hier in een 'knusse' omgeving tot zichzelf komen. Diverse zorgvragers komen hier dagelijks weer terug en vinden structuur in hun bestaan. Er is veel gezellighied, zowel binnen als buiten op het erf.
Linda en Piet hebben zoogkoeien van het ras 'Blonde Acquitaines'. Zomers lopen ze heerlijk buiten, maar in de winter staan ze in een potstal. Ook hebben wij een 10 tal IJslandse paarden in pension, schapen, kippen, konijnen en varkens.
Broek in Waterland

De Groeierij

Stichting de Groeierij is gevestigd in de Wijkermeerpolder achter Beverwijk, tegen de oude Vuurlinie aan. Bij de boer groeien allerlei soorten groenten en iedereen is welkom om op het land en in de kas en schuur mee te helpen. De Groeierij vindt werken belangrijk, want van werken ga je je beter voelen. Je gaat er eigenlijk een beetje van groeien! Maar naast het werken, is ontspanning ook belangrijk. Wij besteden veel aandacht aan een goede sfeer en humor maakt het werken bij de Groeierij tot een feest. Kom het zelf maar ervaren!
Beverwijk

De Groene Boerderij

Kleine zorgboerderij in Den Ilp onder de rook van Amsterdam. Voor een dagbesteding vol rust, ruimte, natuur, creativiteit en structuur.
Den Ilp

De Klaverhoeve

Op ons biologisch bedrijf hebben we een flink koppel mooie blaarkoppen in de ruime heuvelstal. Zomers lopen ze lekker buiten. Naast koeien zijn op onze boerderij honden, katten, een paard, kippen en schapen te vinden. We hebben ca 60 ha. land met bloemrijke slootkanten. In de groentetuin worden diverse groenten en aardappels verbouwd. De hoogstamfruitbomen en bessenstruiken sieren het erf. Komt u zelf eens kijken hoe mooi de Zeevang is, een rustieke plek aan de rand van het Markermeer!
Oosthuizen

De Kwekerij

Wij zijn een stadslandbouw bedrijf waar we het aanbieden van een zinvolle dagbesteding combineren met het duurzaam telen van groente gewassen als paprika, tomaat en potplanten.
Amsterdam

De Lage Hoek

Opmeer

De Landman

Dit is het bedrijf van Jaap Hoek Spaans en Diane Muts. Welkom! Wij hebben een biologisch bedrijf met zoogkoeien en schapen. Ons bedrijf is volledig gericht op natuurbeheer. Naast het houden van de dieren is de natuurontwikkeling een even belangrijke tak. De koeien en schapen lopen zomers in de weide en worden in de wintermaanden ondergebracht in een potstal. Dat is een stal waarin de dieren vrij rondlopen en dagelijks worden gestrooid met vers stro. We fokken met verschillende schapenrassen.
Middelie

De Maartenshoeve

In de Sammerspolder tussen Egmond aan de Hoef en Heiloo ligt de 'Maartenshoeve'. Midden tussen de bollenvelden, waar rust nog een dagelijks goed is. Hier word je door Lisanne en Nico hartelijk ontvangen, waarna je in en rondom de hoeve kunt genieten van de planten en de dieren. We hebben gekozen voor de kleinere boerderijdieren in combinatie met alles wat hier groeit en bloeit. Veel mensen voelen zich meer op hun gemak bij schapen, kippen en kleinvee dan bij een grote koe of een paard. Natuurlijk staan de dieren te trappelen om verzorgd en vertroeteld te worden.
De Maartenshoeve biedt ruimte voor een aangename dagbesteding voor onder meer ouderen die gewoon een prettige daginvulling zoeken, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met beginnende of voortschrijdende dementie.
Egmond aan den Hoef

De Meentboerderij

De Meentboerderij ligt midden in het prachtige Gooi.
Het is een modern, echt melkveebedrijf.
Er wordt op kleine schaal zorg geboden in een levendige, gezellige sfeer.
Naast het melkveebedrijf ligt de kinderboerderij met allerlei hobby-dieren en een (moes)tuintje waar deelnemers ook actief kunnen zijn.
Hilversum

De Mijzenhoeve

Wij hebben een melkveehouderijbedrijf met 60 melkkoeien, daarnaast hebben wij 100 schapen en 1 paard en 1 kleine pony waar de kinderen op rijden. Wij wonen heel landelijk in de Mijzenpolder, er is heel veel rust en ruimte in en om het bedrijf. Wij hebben zelf 3 kinderen 18-15 en de jongste is 10 jaar oud.
Avenhorn

De Roemerij

De Roemerij is een zorgboerderij in het Noord-Hollandse Sint Maartensbrug. Wij bieden dagbesteding, coaching en een combinatie van beiden. Kleinschalige logeeropvang behoort ook tot de mogelijkheden.
Op dit familiebedrijf wonen Piet en Anki Roemer met hun zoon Marciano. Er zijn ongeveer 70 melkkoeien plus jongvee. De melk gaat naar CONO Kaasmakers in de Beemster.
Sint Maartensbrug

De Schapenstreek

Genieten van wat het land te bieden heeft is het belangrijkste op De Schapenstreek.
Het bedrijf ligt midden in natuurgebied “de Weelen” en is een biologisch melkschapenboerderij met melkverwerking en een winkel voor de verkoop van kaas en ijs.
In de zomer komen er veel mensen met de boot om een ijsje te eten of koffie te drinken, terwijl er vanaf januari vaak kinderen komen om lammetjes te kijken.

De boerderij is er voor iedereen van 8 tot 88 jaar, wij zoeken met u waar uw kwaliteiten liggen. Dit kan de dierverzorging zijn, maar ook koffiezetten of de planten verzorgen zijn belangrijke taken.
Lutjebroek

De Voorwayde

Wij zijn Frank(58) en Betty(54) Meijer en hebben samen met de buurman een melkveehouderij. In de zomer komen de koeien over de weg om bij ons te weiden.
In de herfst en winter staat bij ons het jongvee op stal.
Ook hebben we schapen die in het voorjaar lammeren krijgen.
Wij hebben een kleinschalige, knusse zorgboerderij.
Driehuizen

De Vrijheid

Hallo! Wij zijn een zorgboerderij en tevens een modern familie bedrijf wat gericht is op het zo efficient mogelijk produceren van 1,5 miljoen liter melk. Ook houden we ons bezig met het opfokken van jong vee om het bedrijf groeiende te houden. Op dit moment hebben we ongeveer 180 melkkoeien en 130 stuks jongvee. Wij zijn gevestigd op een mooie locatie in Warmenhuizen nabij het bos en strand.
Warmenhuizen

De Westerwei

Familie bedrijf met een melkveehouderij. We melken 110 koeien met een melkrobot en hebben 50 stuks jongvee. Ook zijn er klein dieren aanwezig.
Sijbekarspel

Dier en Vriend

In Vijfhuizen aan de rand van Haarlem hebben wij, Rene en Wendy een jongvee-opfokbedrijf, dit betekent dat kleine kalfjes naar ons toe komen, en wij ze twee jaar lang verzorgen en eten geven. Na die twee jaar zijn ze groot genoeg om naar een melkveehouderij te gaan waar ze gemolken worden.
Daarnaast hebben we een kleine pensionstal.
Vijfhuizen

Elisabeth Hoeve

De Elisabeth Hoeve is uitermate geschikt voor mensen met een rolstoel. De siertuin pronkt voor de boerderij. Voor het onderhouden van deze tuin zijn heel wat uurtjes nodig!
Middenbeemster