Ongeveer 2 jaar geleden kwam Rick terecht bij Hof van Kijk-Uit. Sindsdien is hij daar elke week, 3 dagen te vinden. Hij is inmiddels 27 jaar en woont nog steeds in het mooie Castricum.

Wie is Rick? "Hij is heel bescheiden, maar erg veelzijdig. Hij kan ontzettend goed tekenen. Hij kan goed dingen verzinnen. Hij doet aan houtbewerking, schilderen en dingen maken." aldus Jolanda van Hof van Kijk-Uit.

Rick is een echte allesdoener. Hij is erg handig met zijn handen en weet altijd wel een oplossing te vinden als iets kapot is. Hij heeft onlangs met zijn handige handen een koffiezetapparaat gerepareerd. Dit kan niet iedereen! Ook werkt hij veel met hout bij Hof van Kijk – Uit. Een houten paal in de grond zetten, is voor Rick geen probleem.

Doordat Rick erg ambitieus en handig is, heeft hij inmiddels al 3 Landzijde certificaten behaald: Elektriciteit, Doe het zelf en onlangs Fietsreparatie. Hier stopt het niet, want hij is van plan om nog meer certificaten te behalen. Momenteel is hij bezig met de cursus Lassen.

Naast het werken met de handen is Rick een creatieve denker. Met zijn tekenkunsten en schrijfkunsten, maakt hij graag stripverhalen in zijn vrije tijd. Hij volgt momenteel ook een cursus voor striptekenen. Het is duidelijk dat Rick zichzelf graag ontwikkelt.

"Ik ben niet iemand die zo moeilijk doet." Rick. Stil zitten is niks voor Rick. Hij vindt van alles leuk aan Buiten Gewoon Leren bij Hof van Kijk–Uit. Dit is een mooie plek, waar ze je kunnen helpen, zodat je veel leert. We gaan ervan uit dat we nog veel certificaten mogen uitdelen aan Rick!

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

Hof van Kijk-Uit

Bij Hof van Kijk Uit volgen we ons hart, maar wel met twee benen op de grond. Er wordt individueel bekeken met welke reden, interesse en mogelijkheden de deelnemer bij ons wil komen. Afhankelijk van noodzakelijke begeleiding en persoonlijke doelen worden werkzaamheden aangeboden die passend zijn.

Ons uitgangspunt is dat er evenwicht moet zijn tussen ontspanning, werkzaamheden, leermomenten en persoonlijke aandacht. Voor sommige deelnemers is het doel om weer onder de mensen te komen, een dag- en weekstructuur op te bouwen en/of zich zinvol te willen voelen, door het doen van ‘echte dingen’ die er toe doen. Voor andere deelnemers is het een weg om te herstellen of om door te groeien naar een betaalde baan.

Castricum