Sinds vorig jaar, komt Marion elke donderdag op de zorgboerderij Straalhoeve. Toen ze precies 1 jaar geleden aankwam op de zorgboerderij met de auto, sprongen er gelijk 2 kippen in de auto. Dat was het moment dat haar gevoel zei dat ze goed zat. Inmiddels is ze 60 jaar en is ze nog steeds niet te stoppen. Elke donderdag zit vol verassingen. Marion: “De week duurt te lang, want ik kijk altijd naar de donderdag uit, want de humor hier is zo hoog. De sfeer maakt de donderdag gewoon zo geweldig.”

Marion heeft veel meegemaakt, maar ziet alles positief in. Op 40-jarige leeftijd kwam ze erachter dat ze ADHD had en plotseling viel alles op zijn plek. Ze beschrijft ADHD, ook wel als: “Er zijn continue tv’s aan in mijn hoofd.” Marion werkte hiervoor voornamelijk in de administratie. Helaas kwam ze in een aantal depressies en een burn-out terecht waardoor ze niet meer kon werken. Marion houdt echter niet van stil zitten en ging op zoek naar activiteiten die bij haar paste. Haar ADHD coach speelde hier een enorm goede rol in. Marion kon voor alles bij haar terecht en ze hadden een goede band opgebouwd. Het ontroerd Marion wanneer ze over de coach praat, omdat de coach onlangs is overleden. Je ziet de sprankeling in haar ogen, wanneer ze over haar praat. “Ik ben erg spiritueel. Haar lievelingsdieren waren een reiger en een totemdier. Op een moment kwamen er steeds reigers op mijn pad. Daardoor wist ik dat zij over mij waakte.” 

De tegenslagen in Marion haar leven, houden haar niet tegen. Ze heeft inmiddels 5 Buiten Gewoon Leren certificaten behaald, namelijk: Dierverzorging basis, Dierverzorging gevorderden, Dieren EHBO, Ziek door dieren: Zoönose en De moestuin. Marion: “Ik weet nu waar ik hoor, ik wil alles met dieren en buiten zijn.” Marion is vaak te vinden met de hond. Het zijn twee beste maatjes en zoeken elkaar constant op. Marion: “Het allerleukste vind ik met de hond, de dieren, de sfeer en humor op de boerderij.” Ze vindt het ook leuk dat, wat ze leert op de zorgboerderij, thuis kan toepassen. Ze heeft een eigen moestuin en is van plan alles daar te oogsten, zodat ze bijna niks meer in de winkel hoeft te kopen. Vroeger werd ze niet erg gestimuleerd om te leren en begon ze op vroege leeftijd al met werken. Het is dus extra knap dat ze nu in zo’n korte tijd, al 5 certificaten heeft behaald. Marion: “Vroeger was het werken werken werken, maar ik heb toen wel mijn mavo diploma behaald. Nu vind ik het leuk om te leren. Mijn dochter zei dat je bij 7 keer lezen de stof gaat opslaan. Dat ga ik proberen in het vervolg.“ Momenteel is Marion bezig met de cursus Engels.

Naast het werken op de boerderij, doet ze nog veel meer. Ze houdt van fietsen, zwemmen, kleding naaien, breien en haken, creatief zijn met kralen en zo kunnen we uren doorgaan. Marion: “Ik kan niet tegen saaiheid. Ik vind dat dodelijk.” Het is wel nodig om tot rust te komen en dat doet ze door in de hangmat te liggen met een leuk boek. Haar huiskamer heeft een strand inrichting. Daarnaast houdt ze van afspreken en bellen met vrienden en vriendinnen. Ook heeft ze 2 kinderen en een schoonzoon waar ze enorm van houd en graag tijd mee spendeert. Ze heeft ook een kleinkind waar ze graag tijd mee spendeert door het oppassen. Enorm trots laat ze de foto’s zien van haar kleinkind. Met haar beste vriend, plant ze elke week een Netflix-avond waarbij ze koken en een serie kijken. Marion heeft een grote passie voor formule 1 die ze deelt met haar vrienden en 2 kinderen. Ook dan kan ze haar kookkunsten laten zien, door een recept uit het land waar formule 1 plaatsvindt, te koken. Ze mag ook genieten van andere hun kookkunsten, omdat ze het elke keer omwisselen.

Marion: “Ik heb geen doelen. Ik leef in het nu.” Marion is een sprankelende vrouw en straalt enorm op de zorgboerderij en we hopen dat ze haar goede energie nog vele jaren mag laten zien op de zorgboerderij!

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

De Straalhoeve

Aan de rand van de Haarlemmermeer ligt de boerderij "De Straalhoeve". In een ontspannen sfeer willen we mensen laten genieten van het buitenleven op de boerderij van mijn opa, een voormalig melkveehouderij. Naast een koppeltje Texelse schapen en een toom kippen die lekker buiten rondscharrelen is er een royale groente- en bloementuin. Ook is er een verscheidenheid aan bessenstruiken, waarvan heerlijke biologische jam wordt gemaakt voor de verkoop.

Vijfhuizen