Jimmy is al ruim 13 jaar actief op zorgboerderij Landman, in Middelie. In die tijd heeft hij zichzelf kunnen ontwikkelen tot de 34-jarige (hardwerkende) man. Hij komt zelf uit Amsterdam en woont daar met zijn 3 katten. Het is voor hem geen probleem om naar Middelie te af te reizen om zijn passie te vervullen. Sinds 2 jaar is hij actief bezig met Buiten Gewoon Leren.

Jimmy kwam 1 punt te kort voor een mbo-opleiding op het ROC. Jimmy is echter een doorzetter, dus hij besloot niet thuis te zitten en ging op zoek naar een passende plek voor hem. Hij kwam als 21-jarige terecht bij zorgboerderij Landman. Inmiddels is hij elke week 3 dagen op de zorgboerderij.

Toen Jimmy terecht kwam bij Landman, werd zijn passie voor dieren nog groter. Hij is namelijk sinds jong omringd door dieren en hij houdt enorm van dieren. Op de zorgboerderij werkt hij met de paarden door bijvoorbeeld hun mest uit te stallen. Daarnaast houdt hij ze graag gezelschap. Naast het verzorgen van dieren, houdt hij ook van techniek. In zijn vrije tijd is hij veel bezig met gamen en op de zorgboerderij vindt hij het leuk om dingen in elkaar te zetten. Onlangs is hij begonnen met een houten kruk in elkaar zetten. ”Het doet me goed om hier te zijn.” Aldus Jimmy.

2 jaar gelden werd hij geïntroduceerd tot Buiten Gewoon Leren. Sindsdien heeft hij diverse certificaten behaald: Boren, Doe het zelf, Dierenverzorging niveau 1&2 en techniek. Zijn eerstvolgende doel is om zijn Bosmaaien certificaat te behalen. Jimmy is een echte doorzetter, omdat hij niet zomaar opgeeft. “Ik probeer het gewoon altijd.” Aldus Jimmy. Jimmy zijn succesfactor is dat hij zich focust op 1 ding tegelijk en daarna weer verder kan met zijn volgende doel. Op deze manier blijft hij doorleren.

In de komende tijd gaat hij zich richten op cursussen van Buiten Gewoon Leren. Daarnaast wil hij handiger worden in de praktijk. Zijn grote doel is om uiteindelijk jongeren te adviseren die het moeilijk hebben of hebben gehad. “Ik wil jongeren helpen met keuzes maken, omdat ik het ook lastig vond. Ik wist niet wat ik wilde en zat op een school die ik niet leuk vond.” Aldus Jimmy. Desondanks gaf Jimmy niet op, omdat hij niet thuis wilde komen te zitten. Wij zijn erg trots op Jimmy zijn prestaties en dat hij nooit heeft opgegeven, ook in moeilijke situaties. Wij denken of eigenlijk weten we het zeker dat Jimmy nog vele certificaten gaat halen in de komende tijd. Veel succes, Jimmy!

 

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

De Landman

Onze boerderij staat midden in het mooie veenweidegebied in de Zeevang. Een waterlandhuis met twee grote potstallen en een open kap schuur. Rond ons huis ligt een mooie tuin met een mooie vijver die in open verbinding staat met een brede sloot.

De weilanden liggen rond om onze boerderij. Maar wij beheren ook nog land van Staats Bosbeheer. Weidevogelbeheer vinden wij heel belangrijk. Daarom maaien wij laat in het seizoen om alle jonge weidevogels een goede kans te geven om goed op te kunnen groeien.

Al het hooi en kuilgras wordt aan onze eigen beesten gevoerd.

Middelie