De psychische problemen waarmee ik kampte maakte dat het leven erg zwaar was. Tijdens een zoveelste opname stelde een trajectbeleidster mij de vraag: "Wat zou je willen?” Waarop ik antwoordde: "Op een boerderij werken, maar dat gaat niet zomaar.” Deze trajectbeleidster dacht direct aan het werken op een zorgboerderij. En zo kwam ik bij Landzijde terecht.

 

Ik heb tien jaar met plezier op de geitenboerderij de Riddammerhoeve in het Amsterdamse Bos gewerkt. Uiteindelijk liep ik daar vast en besloot ik een overstap te maken naar een andere zorgboerderij. De eerste keer dat ik bij zorgboerderij Inner-Art kwam voelde als een warm bad.

 

Inner-Art biedt mij een prettige dagbesteding en dagstructuur. De sfeer is er nog altijd bijzonder warm. Wat het belangrijkste is voor mij is het gevoel dat ik er bij hoor en er mag zijn!

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

Inner-Art

Zorgboerderij Inner-Art is een klein bedrijf met 3 HA omliggend land, veel verschillende dieren ( met name alpacafok ) en verhuur van stalling- en opslagbox ruimte. In 2014 heeft de boerderij er 2 HA land bij , in beheer. Het land maakt onderdeel uit van een omliggend park, dat gerealiseerd werd door de sterk verouderde kassen te ruimen. Het land wordt gebruikt voor fruitteelt ( hoogstambomen, oude rassen), begrazing en recreatie.
Door het wegvallen van het akkerbouwbedrijf vanwege omlegging van de N 201, kwam er gelegenheid als geluk bij ongeluk, om de zorgboerderij te starten en het eigen boerenleven weer meer impuls te geven. Tuinen, boomgaarden, dierenverblijven werden vergroot en aangepast. De landwinkel met biologische gewassen en producten gemaakt door de zorgboerderij volgde in 2012. De vele dieren, vele schuren op het erf, het museum en het atelier bieden een uniek scala aan werkzaamheden binnen en buiten het gehele jaar door.
Een andere tak van de boerderij is verhuur voor opslag en stalling.
De Kwakel (tussen Uithoorn, Aalsmeer)