In augustus 2023 ontstond er een mooie samenwerking tussen wijngaard de Amsteltuin en zorgboerderij de Rading. Elke maandag bezochten Tim en Pascal (op de foto) van zorgboerderij de Rading samen de Amsteltuin om verschillende klussen uit te voeren. Tim vertelt ons meer over het project.

Tim: “Er kwam een vraag vanuit de Amsteltuin of we samen met een deelnemer konden meehelpen met werkzaamheden: o.a. (bos)maaiwerk, onderhouden van slootkanten en op de wijngaard werken. Dat ontwikkelde zich heel erg goed. Pascal heeft onder mijn begeleiding een grote bijdrage gehad hierin.”

De Amsteltuin was erg tevreden met de uitgevoerde werkzaamheden en vroegen hen voor meerdere werkzaamheden op de Amsteltuin. Ze mochten o.a. daken van gebouwen schoonmaken en bladeren opruimen, maar het grootste werk was het maaien van de slootkanten. De grootste uitdaging voor hen was om het werk naar tevredenheid uit te voeren. Ze wilden natuurlijk de verwachtingen van de Amsteltuin waarmaken. Tim: “Je moet er rekening mee houden dat je vanuit de dagbesteding geen arbeidsverwachtingen mag hebben. De grootste verantwoordelijkheid lag bij mij. Uiteindelijk werkte het enorm goed! De Amsteltuin heeft een leuke vrijwilligersploeg en dagbesteding. Alles is daar goed gefaciliteerd. Annelies en Douwe van de Amsteltuin hebben een persoonlijke benadering en dat doen ze echt op een leuke manier. “

Tim had bewust gekozen voor een deelnemer waarvan hij wist dat hij goed kon mengen in de dagbesteding groep van de Amsteltuin. Tim: “De samenwerking tussen onze deelnemer en hun deelnemers ging goed. Het waren allemaal leuke activiteiten. Het mooiste was het enthousiasme vanuit de deelnemer die ik meenam. De broodjes kroket gingen er als zoete koek in. Het project heeft een positief effect gehad op hem. Hij kan zich nu beter concentreren en beter omgaan met verantwoordelijkheid. Daarin zie je echt de groei.”

Momenteel liggen de werkzaamheden even stil, maar de Amsteltuin belt de Rading zeker op wanneer er weer klussen zijn!

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

Landgoed De Rading

Op een prachtige plek, op de rand van Hilversum en Loosdrecht, vind je Landgoed De Rading. Met een gezellig team van mensen werken we hier op onze groente- en bloementuin en maken we het onze gasten naar hun zin in ons lunchrestaurant met heerlijke gerechten en eigen gemaakt gebak.

Wij werken biologisch en streven ernaar om op zoveel mogelijk vlakken een duurzaam bedrijf te zijn. De groentetuin wordt inmiddels gesteund door zo’n 200 gezinnen die bij ons een groenteaandeel hebben en het lunchrestaurant kan inmiddels ook rekenen op een trouwe vaste klantengroep.Hilversum