Voordat ik in 2013 via Landzijde bij Pensionstal Molenaar terecht kwam had ik al een eerdere ervaring met het fenomeen ‘zorgboerderij’. Helaas was er toen een probleem met de financiering. Maar via Landzijde is het allemaal goed gekomen en heb ik mijn plekje gevonden.

Prestatiedruk is mijn valkuil, maar gelukkig ervaar ik dit totaal niet bij Aad (zorgboer bij Molenaar). Alles wordt in kleine stapjes aangeboden en alle activiteiten worden behapbaar opgedeeld. De samenwerking met Aad heeft ervoor gezorgd dat ik veel zelfvertrouwen heb gekregen, want hij heeft echt gekeken wat ik kan en wat mijn kwaliteiten zijn.

Drie dagen in de week ben ik met allerlei activiteiten bezig: van het buiten/binnen zetten van paarden, uitmesten tot hooi geven. Ik heb ook echt paardrijles gekregen en mocht dan ook zelf paardrijden.

Ik had nooit gedacht dat ik met mijn visuele beperking mij zou redden met paarden. Maar tijdens het lopen met paarden kun je echt voelen hoe de stemming van het paard is en kan ik ook echt voelen wat hij doet.

Op een zorgboerderij kun je jezelf echt ontwikkelen en je “nieuwe” kwaliteiten ontdekken.

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

Pensionstal Molenaar

Aan de rand van de natuurgebieden 't Twiske en het Ilperveld runnen wij een paarden- en zoogkoeienbedrijf. Wij kunnen u plaats bieden voor diverse werkzaamheden. Er is geen werkdruk dus u kunt uw eigen tempo bepalen.

Den Ilp