Het werken op een zorgboerderij begon voor mij 13 jaar geleden in het kader van re-integratie. Alles wat voor mij een belemmering kan zijn en aanleiding voor een terugval wordt via de dagbesteding op een zorgboerderij ondervangen. Wat voor mij heel belangrijk is, is dat ik vanuit werken geen onnodige druk ervaar, dat ik mezelf kan zijn in een veilige omgeving en mijn eigen daginvulling kan bepalen afhankelijk van mijn gemoedstoestand. De dagbesteding op een zorgboerderij heeft mij echt uit een isolement gehaald en mij ook in contact gebracht met een nieuwe sociale kring vol diversiteit en gezelligheid.

Ik werk nu al weer een paar jaar bij Kwekerij Osdorp waar ik in de kas de trostomaten pluk en verwerk. En af en toe doe ik ook werkzaamheden op de stekafdeling. 

Voor mij is het ideaal dat er veel mensenkennis aanwezig is en er echt rekening gehouden wordt met hoe ik mij voel. Als ik ’s morgens aanvoel dat het ‘m niet gaat worden dan blijf ik ook gewoon thuis.

Binnen de cliëntenraad zet ik mezelf al 11 jaren (waarvan de laatste 6 jaren als voorzitter) in als adviseur naar het Bestuur en als ambassadeur voor Landzijde.