Op 15 april was het een bijzondere dag op zorgboerderij Buitengewoon in de Polder. Niet 1, maar 2 deelnemers ontvingen hun praktijkverklaring assistent plant- en groene leefomgeving.

De deelnemers werden erg enthousiast toen ze hoorde dat er een diploma mogelijkheid gegeven werd via het Clusius college, waarmee ze kunnen laten zien wat ze kunnen in de praktijk. Nadat ze zich hadden aangemeld, werden de nodige competenties en werkprocessen op een toegankelijke manier voor de deelnemers toegelicht. Samen met hun begeleider Laura, hebben ze gewerkt aan het behalen van de praktijkverklaring. Wekelijks werkte ze in de kas aan de competenties, zodat ze zich stap voor stap konden verbeteren. Vaak werd hen gevraagd waarom ze bepaalde materialen gebruikten of bepaalde handelingen verrichtten, zodat ze bewust werden van de handelingen. Daarnaast werd er geleerd hoe ze met veiligheid moesten omgaan, bijvoorbeeld bij het zagen. Na het werken aan de competenties, werd er opgeschreven wat er goed was gegaan en wat er de volgende keer beter kon gaan.

We zijn enorm trots op beide deelnemers. Naast alle cursussen die ze al hebben behaald via Buiten Gewoon Leren, hebben ze dit ook gewoon aangepakt en succesvol behaald!

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

Buitengewoon in de Polder

Zorgboerderij Buitengewoon in de Polder biedt veiligheid, ruimte, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Dit doen wij op een kleinschalige manier, waardoor er veel aandacht is voor onze cliƫnten.

Ieder mens kan zich ontwikkelen en doet dit zijn/haar hele leven lang. Graag dragen wij een steentje bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking. Wij vinden zelfstandigheid belangrijk en proberen met respect en met een positieve houding samen te werken met onze cliƫnten.

Lutjewinkel