Op zorgboerderij Buitengewoon in de Polder zijn meerdere deelnemers actief met Buiten Gewoon Leren. Één van hen is een vrouw van 38 jaar. Ze werkt 1 dag in de week op de boerderij, omdat ze een paar keer een psychose heeft gehad. Door Buiten Gewoon Leren, krijgt ze meer zelfvertrouwen, omdat ze weer bezig is en al verschillende certificaten heeft behaald.

“Ik vind de afwisseling het leukst.” Op zorgboerderij Buitengewoon in de Polder, mogen de deelnemers kiezen tussen dieren en groente (de moestuin). Wanneer ze kiest voor de moestuin, zijn er diverse groentes te oogsten. Indien ze kiest voor dieren, geeft ze de dieren eten en ververst ze het water. Ze geeft toe dat ze het werken met dieren het leukst vindt. “Op zich vind ik alles leuk. Ik vind vooral de dieren leuk. Straks hebben we weer lammetjes en dat is erg leuk.”

Ze is erg leergierig en houdt van aanpakken. Het is dus geen verassing dat ze zo enthousiast bezig is met de Landzijde cursussen. In de afgelopen tijd heeft ze een aantal certificaten behaald: Moestuin, Dierenverzorging niveau 1&2 en Flora 1&2. Momenteel is ze bezig met Flora 3 en haar doel is om ook Flora 4 te behalen. Als ze die af heeft, wil ze beginnen met de Paardencursus. “De cursussen vind ik leuk om te doen. Het geeft me weer vertrouwen. Zo van: ik kan dat!” Ze is erg ambitieus en wil in de toekomst, ook de cursus dieren EHBO volgen.

Met de neus in de boeken zitten, is niet voor niks geweest. Ze kan haar kennis nu goed inzetten op de Zorgboerderij, bijvoorbeeld bij de kassen. Ze heeft onlangs zaadjes gehaald. Met de zaadjes heeft ze venkel en courgette gekweekt. “Het is leuk om dan mijn ervaring te laten zien.“ In haar vrije tijd, is ze ook graag bezig in de tuin. Ze heeft moestuintjes waar ze haar eigen groentes wil kweken.

“Zoals het nu gaat, gaat het goed. Soms wil ik meer, maar dat komt later.” Ze is dus nog lang niet uitgeleerd. Over een paar jaar ziet ze zichzelf nog steeds werken op de Zorgboerderij Buitengewoon in de Polder.

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

Buitengewoon in de Polder

Zorgboerderij Buitengewoon in de Polder biedt veiligheid, ruimte, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Dit doen wij op een kleinschalige manier, waardoor er veel aandacht is voor onze cliënten.

Ieder mens kan zich ontwikkelen en doet dit zijn/haar hele leven lang. Graag dragen wij een steentje bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking. Wij vinden zelfstandigheid belangrijk en proberen met respect en met een positieve houding samen te werken met onze cliënten.

Lutjewinkel