Op zorgboerderij Buitengewoon in de Polder zijn meerdere deelnemers actief met Buiten Gewoon Leren. Eén van hen is een jongeman van 19 jaar. Hij werkt sinds jong op de zorgboerderij en op een dag kwam Laura van Buitengewoon in de Polder met het idee om hem te laten deelnemen aan Buiten Gewoon Leren.

“Een jongen die erg klein binnen kwam en nu heel groot is. Hij is iemand die ontwikkeling heeft gemaakt in zijn leven. Hij toont veel initiatief en staat voor veel open.” Aldus Laura van Zorgboerderij Buitengewoon in de Polder. Het is een vrolijke jongen die houdt van een grapje. Zoals Laura aangeeft, staat hij open voor veel en dat is niet gelogen! Hij heeft diverse Landzijde cursussen gevolgd: VCA, dierverzorging basis en dierverzorging gevorderden. Zijn doel is nu om de EHBO-cursus te volgen. In de toekomst zou hij ook graag de cursus Lassen willen volgen.

Hij houdt zich op een dag bezig met verschillende activiteiten. Op een gewone dag gaat hij eerst aan de slag met de dieren. De kennis die hij heeft geleerd uit de dierverzorging cursussen, kan hij dan mooi toepassen. Hij kan het goed vinden met iedereen op de Zorgboerderij. “Ze accepteren elkaar allemaal.” Aldus Laura van Buitengewoon in de Polder.

“Door Buiten Gewoon Leren kan ik beter omgaan met gereedschap.” Hij is erg handig met gereedschap en kan dit mooi toepassen. Hij heeft inmiddels hekken en vogelhuisjes mogen bouwen. Hij helpt in principe overal waar het nodig. Hij past zijn handigheid ook thuis toe. Wanneer het thuis nodig is om gereedschap te gebruiken, is hij er gelijk bij om te helpen.

Hij gaat ook naar school en daardoor is het nodig dat hij huiswerk maakt. Daarvoor krijgt hij begeleiding door een stagiaire bij Buitengewoon in de Polder. Na al het harde werk, gaat hij vaak fitnessen. Voor zo’n harde werker, is het natuurlijk ook belangrijk om lekker uit te rusten en dat doe hij door thuis lekker op de bank te zitten.

“Het leukste van Buiten Gewoon Leren vind ik dat ik kan leren welke richting ik op wil later.” Hij weet nog niet welke specifieke richting hij op wil, maar hij weet wel dat Buiten Gewoon Leren hem kan helpen daarbij. Hij is benieuwd wat de toekomst hem brengt en leeft daar op zijn manier naartoe.

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

Buitengewoon in de Polder

Zorgboerderij Buitengewoon in de Polder biedt veiligheid, ruimte, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Dit doen wij op een kleinschalige manier, waardoor er veel aandacht is voor onze cliënten.

Ieder mens kan zich ontwikkelen en doet dit zijn/haar hele leven lang. Graag dragen wij een steentje bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking. Wij vinden zelfstandigheid belangrijk en proberen met respect en met een positieve houding samen te werken met onze cliënten.

Lutjewinkel