Zorgboerderij Egmondermeer

Bij deze authentieke boerderij “Egmondermeer “uit de 18e eeuw zijn de koeien gehuisvest in een ligboxenstal, die plaats biedt aan 50 melkkoeien. Natuurlijk lopen de koeien in het voorjaar, zomer en najaar buiten in de wei.

Hier zitten wij

Zorgboerderij Egmondermeer
Egmondermeer
1934 PN Egmond aan den Hoef
Naar website

Openingsdagen

4 dagen open

Jaap en Margriet Kraakman-Hoek

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Jongeren
Volwassenen

Groepsgrootte

3-5 deelnemers
Het verzorgen van de koeien. De koeien en de jonge kalfjes (ras:Holstein Frisian) Het schoonmaken van de koeienstands en bijv. ook de melkput. Verder alle voorkomende werkzaamheden. Dit hangt af van het seizoen.
Het verzorgen van de moestuin: In de tuin worden diverse groenten verbouwd. Margriet verbouwt aardappelen, uien, prei, sla, wortelen etc. Verder kunnen onze cliënten samen met ons hun eigen groenten verbouwen. Voor bloemen maken we ook een hoekje vrij.
Het verzorgen van het overige kleinvee. Er zijn kippen, konijnen, biggen, geiten en schapen. Elke dag gaan we deze samen verzorgen. Bovendien zijn er 3 katten. Er is ook een vriendelijke hond 'Glad' , deze kunt U borstelen. (Het is een Border Collie). Houtkloven.
Bij deze authentieke boerderij 'Egmondermeer' uit de 18e eeuw zijn de koeien gehuisvest in een ligboxenstal, die plaats biedt aan 50 melkkoeien. Natuurlijk lopen de koeien in het voorjaar,zomer en najaar buiten in de wei.
De rondvaartboten liggen naast het bedrijf en op afspraak gaat Jaap een rondje varen met een groep mensen. Dit alles heeft een kleinschalig en recreatief karakter, maar is bijzonder leuk want men ontmoet hier toch ook vele andere mensen op de boerderij. De boten worden in de winter onderhouden.
Wij staan open voor:
- deelnemers met autisme spectrum stoornis
- deelnemers met een lichamelijke beperking
- deelnemers met een verstandelijke beperking
- burn-out
- langdurig werklozen
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden