Wij telen met zorg in de Kas

De kas is een bedrijfsonderdeel van het Biologische groenteteelt bedrijf Wij Telen Groente vof.
In de Haarlemmer Kweektuin kas wordt sinds 2013 biologische groente geteeld voor een vaste consumentgroep volgens het CSA principe (community Supported Agriculture) . Er wordt met vrijwilligers gewerkt en dagbesteding aangeboden door ervaren begeleiders en de zorgboer.

Hier zitten wij

Wij telen met zorg in de Kas
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem
Naar website

Openingsdagen

2 dagen open

Vervoersmogelijkheden

We bieden vervoer aan voor diegene die niet zelfstandig kunnen komen.<br/>Met onze eigen auto worden sochtends mensen gehaald en smiddags weer thuisgebracht.

Erik de Keulenaar

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Volwassenen
Ouderen

Soort zorg

Begeleiding groep,Dagbesteding

Groepsgrootte

6-9 deelnemers
Dagelijks worden passende en afwisselende tuin klussen geboden.
Er zijn soms wat zwaarder karweitjes zoals compost uitrijden en spitten , maar ook veel schoffelen , wieden en natuurlijk zaaien en opkweken in trays en het uitplanten en verzorgen, water geven. In een gemoedelijke rustige sfeer wordt er samen gewerkt en gegeten en vaak ook gelachen.
In de kas is het prettig toeven. Volop dag licht maar wel beschut en in een rustige sfeer werken met opkweek en plantenverzorging. In een kleine groep (max. 12 personen) wordt onder een deskundige begeleider en een tuinder/zorgboer het werk verricht.
Mensen met psychische klachten en of sociale problematiek, geheugen verlies of met een beperking, van jongvolwassenen tot ouderen kunnen hier terecht.
De zorgboer/tuinder is opgeleid als biologische boer met aanvullende opleiding tot zorgboer. Als vaste begeleiders zijn twee medewerksters aanwezig voor de dagbesteding. Naast de professionele krachten werkt een vast team van vrijwilligers met veel ervaring in de zorg als ondersteuning.
Er is 1600 m2 kas ruimte met zitruimte voor koffie en thee pauzes. Een keukentje en goede sanitaire voorzieningen. De Kweektuin Kas is een onderdeel van de Haarlemer Kweektuin. We zitten midden op het terrein met rondom een park waar we ook kunnen vertoeven. Zomers zitten we vaak lekker buiten aan de picknickbank in het zonnetje.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden