Kwekerij Astresia

Wij zijn een kwekerij in het noorden van Heerhugowaard waar de omgeving nog groen en rustig is. Je kunt bij ons van alles doen: van houtwerk tot groenevinger werk in de planten. Ook hebben we enkele dieren. Wees welkom!

Hier zitten wij

Kwekerij Astresia
Veenhuizerweg
1704 DP Heerhugowaard
Naar website

Openingsdagen

3 dagen open

Astrid Kamphuis en Henk Haaima

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Groepsgrootte

6-9 deelnemers
We kweken op de kwekerij veel plantjes die beginnen als zaadje of als stek zonder wortels. We vullen dus heel wat potjes met grond en stoppen daar zaadjes in die we vervolgens behandelen als onze baby's: we zetten ze in de kas, houden ze lekker warm, geven ze het beste voer en knippen ze bij als ze te lang worden. We houden ondertussen het onkruid bij ze weg tot ze groot genoeg zijn en gaan bloeien zodat ze verkocht kunnen worden. Als we stek maken knippen we eerst stukjes van een plant af en steken die naast elkaar in goede stekgrond. Dan broesen we die stekjes tot er na ongeveer 3 maanden worteltjes aan zitten, waarna we ze in een potje zetten om een echt plantje te worden.
We hebben ook moederplanten op een bed staan. Die gebruiken we om nieuwe stekken of zaad vanaf te kunnen nemen. Die planten moeten we goed verzorgen omdat we daar steeds weer nieuwe vanaf halen. Daartussen moet dus onkruid gewied worden en ook mesten.
We zijn ook een grote moestuin begonnen en vinden het leuk om daarin nieuwe soorten uit te proberen. We kweken ook wat groenten in de kas.Er is dus altijd wel wat te doen en bovendien kun je, als je naar huis gaat, weleens wat groenten meenemen. Verser kan niet.
Wij staan open voor deelnemers met een:
- verstandelijke beperking
- lichamelijke beperking
- psychische hulpvraag
- autisme spectrum stoornis
- burn-out
Daarnaast zijn ook ouderen, langdurig werklozen en leerlingen uit het speciaal onderwijs welkom
Astrid heeft SPW diploma
Op onze boerderij kan iedereen zich thuis voelen. Er is genoeg te doen dus ieder kan wel wat doen wat hem/haar aanspreekt. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat we allemaal bezig zijn met de kwekerij. Daarnaast is er ook tijd voor andere dingen zoals de dieren verzorgen , in de moestuin bezig zijn, dingen maken van hout, en er is ruimte voor je eigen inbreng. Kortom iedereen is welkom met ieder zijn eigen unieke inbreng
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden