Hoogerlust

Zorglandgoed "Hoogerlust" biedt (jong)volwassenen met een tijdelijke en/of blijvende zorgvraag reële, doeltreffende en doelmatige arbeidsmatige activiteiten aan op het gebied van landbouw, veeteelt en recreatie.
Op zaterdag biedt “Hoogerlust” kinderen met een zorgvraag recreatieve activiteiten aan in groepsverband, waarbij het accent ligt op spelen met andere kinderen, het trainen van sociale vaardigheden en het bevorderen van hun welzijn.

Hier zitten wij

Hoogerlust
Weesperbinnenweg
1398 PC Muiden
Naar website

Openingsdagen

Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag

Marijke Schwirtz

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Jongeren
Volwassenen

Groepsgrootte

10-15 deelnemers

Wat is er te doen

Bij zorgboerderij "Hoogerlust" worden op werkdagen (m.u.v. donderdag) diverse activiteiten aangeboden voor (jong)volwassen met een zorgvraag. Zij draaien mee als hulpboer op de boerderij. “Hoogerlust” beoogt hiermee een bijdrage te leveren tot herstelmogelijkheden voor een tijdelijk zorgprobleem en/of werkplek te bieden waar mensen tot hun recht kunnen komen en hun welzijn wordt bevorderd. Op zaterdag is er opvang voor kinderen en jeugdigen met een zorgvraag, waarbij het accent ligt op spelen met andere kinderen, het trainen van sociale vaardigheden en het bevorderen van hun welzijn.

Hulpboeren helpen bij landbouwkundige werkzaamheden zoals het verzorgen van vee, hok- en stalonderhoud, eieren rapen en werk in de moestuin. Ook helpen ze bij huishoudelijke klusjes, zoals het klaarzetten van de lunch en de koffie. Daarnaast kan de hulpboer meehelpen op het gebied van terreinonderhoud, de verkoop van producten in de boerderijwinkel, en bijvoorbeeld het verwerken van haardhout.
Wat betreft de zaterdaggroep (kinder- en jeugdigenopvang) gaat er ons vooral om dat de kinderen er zijn, en plezier hebben. Spelen komt zoveel mogelijk uit het initiatief van het kind, recreatieve activiteiten zijn bijvoorbeeld roeien, zwemmen, trampolinespringen en skelteren. De kinderen kunnen ook meehelpen met klusjes op de boerderij, zoals het voeren van vee en huisdieren of het rapen van eieren.

Voor wie

De volgende doelgroepen kunnen terecht op “Hoogerlust”:
- mensen met een verstandelijke beperking
- mensen met psychische of psychiatrische problemen
- mensen met een stoornis in het autistisch spectrum
- mensen met een burn-out
- kinderen en jeugdigen

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden