Het Gooi

Aan de rand van Hilversum omringd door natuurgebieden staat de boerderij van Henny Blauwendraat. Niet alleen dient deze boerderij als veehouderij, maar ook als zorgboerderij. 

Op de zorgboerderij wordt dagbesteding geboden in een prikkelarme en groene omgeving. De boerderij is een goede manier om op een rustige plek onder de mensen te komen. We zijn actief bezig en er is veel ruimte voor verschillende activiteiten. We gaan uit van wat kan, niet van wat niet kan.  

De begeleiding wordt gegeven door Henny Blauwendraat en Marieke Splinter. Marieke heeft de opleiding HBO-SPH gedaan en heeft ruime werkervaring op het gebied van zorg en welzijn. In de begeleiding werken ook enthousiaste stagiaires en vrijwilligers. De bedrijfsvoering op de veehouderij is kleinschalig. Er is veel aandacht is voor natuur en dier.

Met elkaar buiten zijn en genieten van de natuur. Iedereen op zijn eigen manier en naar eigen kunnen.

Hier zitten wij

Het Gooi
Egelshoek
1213 RC Hilversum
Naar website

Openingsdagen

Maandag t/m vrijdag.

Vervoersmogelijkheden

In overleg.

Marieke Splinter

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Ouderen
Volwassenen

Soort zorg

Dagbesteding

Soort boerderij

Melkveehouderij

Groepsgrootte

Maximaal 14 deelnemers

KvK nummer

32161645

Wat is er te doen

's Morgens werken we met de paarden. De stallen kunnen uitgemest en opgestrooid worden, de paarden geborsteld. U kunt de paarden laten lopen en leren om paarden te longeren.
Ook zijn er andere klussen zoals het invetten van de zadels en hoofdstellen, paarden water geven en het erf vegen en aanharken.
's Middags werken we op de veehouderij waar de koeien, kalfjes, schapen, kippen en konijnen verzorging krijgen.
Ook gaan we met de tractor op pad om bijvoorbeeld de omheining te controleren en repareren om te snoeien en wat onderhoud te verrichten aan ons kleine bos. Onderhoud op en om het erf behoort ook tot de mogelijkheden. Het middagprogramma is gevarieerd en seizoen afhankelijk.
We hebben een moestuin en een bloemenpluktuin. We maken heerlijke jam uit eigen tuin! Groente uit de moestuin mag mee naar huis genomen worden. Ook werken we in de boomgaard met diverse fruitsoorten.

 

Voor wie

De zorgboerderij is bestemd voor mensen die (nog) niet in staat zijn deel te nemen aan het reguliere arbeidsproces. Wij bieden dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). 

Op de zorgboerderij worden doelgroepen en leeftijden met elkaar gecombineerd. Dit heeft te maken met de positieve wisselwerking die plaats kan vinden tussen mensen met verschillende beperkingen én kwaliteiten.

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden