Giegel zorgboerderij

Wij zijn Henk Jofriet en Matthijs Broggel en samen runnen wij de Giegel zorgboerderij, gevestigd aan de Dorpsstraat 98 in Nibbixwoud. Het is een kleine rustige boerderij met op ons erf wat loslopende kippen, hokken voor onze 4 konijnen. Onze achtertuin is een bos van bijna 1 hectare groot, met aan de rand van het bos ons eendenverblijf waar we kleine witte kwakers houden.

We hebben een kleine kas waar we groentes in verbouwen en een mooie moestuin op ons naastgelegen grasveld. De producten hieruit zijn voor de Voedselbank en natuurlijk voor eigen consumptie.

Verder hebben we een groter kippenhok, met ruime uitloop, voor onze 40 leghennen. De eieren die hier geproduceerd worden zijn ook bestemd voor de Voedselbank.

Hier zitten wij

Giegel zorgboerderij
Dorpsstraat 98
1688 CJ Nibbixwoud

Openingsdagen

5 dagen open

Vervoersmogelijkheden

Wij regelen, indien gewenst, het vervoer voor onze deelnemers. Matthijs komt met zijn bus vanuit Amsterdam met een aantal deelnemers en maakt een tussenstop in Zaandam. En Henk haalt de mensen op vanuit de omgeving van Nibbixwoud. Uiteraard wordt iedereen ook weer naar huis gebracht.

Henk Jofriet

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Soort zorg

Begeleiding groep,Dagbesteding

Groepsgrootte

6-9 deelnemers
Ons voornaamste doel is om iedereen een fijne dag te bieden en hen te laten deelnemen aan de taken die voor hen geschikt zijn. Dit bestaat uit het verzorgen van alle dieren; eten en water geven, hokjes verschonen, eieren verzamelen, badjes van de eenden verschonen en genieten van de rust en gezelligheid die de beestjes brengen.

Verder kan er gewerkt worden in de kas of de moestuin; planten, zaaien en oogsten. Of helpen met de verzorging van het grote Giegel bos; snoeien, houtkloven, takken-rillen maken, of takken verzamelen om te versnipperen.

Natuurlijk is er ook de nodige tijd voor ontspanning; een wandeling maken, even wat boodschappen doen, een spelletje met de andere deelnemers doen, of gewoon even lekker zitten en genieten van de rust en het groen. Kortom voor ieder wat wils.

We zijn vanaf tien uur aanwezig op de boerderij en beginnen de dag dan altijd met een lekker kopje koffie of thee. Daarna is het tijd om de dieren te verzorgen. 'S middags rond een uur of half een hebben we een uitgebreide broodmaaltijd en een zelfgemaakte salade. Hierna is het tijd voor ontspanning en kan er gekozen worden waar men zich mee bezig wil houden. Klussen, wandelen, tekenen of schilderen, een vogelhokje bouwen of lekker in het bos of de moestuin aan de gang.
Op de boerderij komt een gevarieerde mix van doelgroepen; mensen met een verstandelijke beperking, uit de psychiatrische zorg, mensen met een verslavingsachtergrond en een persoon met een visuele beperking.

Verder staan wij open voor iedereen die bij ons een gezellige dag wil hebben.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden