Pilot Praktijkdag onderhoud tuingereedschap en kleine machines

Op dinsdag 8 november vond de allereerste praktijkdag ‘onderhoud tuingereedschap en kleine machines’ plaats op Buitenplaats Medemblik. Dit was georganiseerd in het kader van BGL en werken, in  samenwerking met Vonk (voorheen Clusius). In het proces vooraf, hadden 8 deelnemers van 5 verschillende boerderijen zich voorbereid met behulp van 2 BGL cursussen.


Tijdens de praktijkdag konden ze hun kennis uit de cursussen toepassen. Ze leerden hoe je snoeischaren uit elkaar haalt, het belang van het schoonhouden en slijpen van gereedschap. Dit was nog niet alles, want in de middag kwamen brandstof, luchtfilter, oliepeil en de koeling van gemotoriseerde gereedschappen aan bod.

Het was mooi om te zien hoeveel plezier de deelnemers hadden tijdens de praktijkdag. Ze zijn namelijk niet alleen goed in het leren van de cursussen, maar ook in de praktijk waar ze alles toepassen. Er was een mooie sfeer waar iedereen plezier had. Voor sommige was het wel een uitdaging, omdat het niet op hun eigen zorgboerderij was. Desondanks wisten ze het een succes te maken! Voor al hun harde werk ontvingen ze aan het einde van de middag een certificaat.

Op naar de volgende keer!

 

Terug naar overzicht