Gefeliciteerd Hannah!

Op 27 mei 2024 heeft Hannah Roelof, deelneemster bij Landgoed de Rading en medewerkster in het lunchcafé, haar praktijkverklaring dienstverlening en zorg in ontvangst mogen nemen van ROC Amersfoort. 

Hannah werkt 1 dag op de biologische kwekerij en 1 dag in de catering in het lunchcafé. Omdat Hannah  had aangegeven dat ze wel een uitdaging aan wilde gaan, is haar het praktijkverklaring traject aangeboden. Hierbij wordt gekeken naar persoonlijke ontwikkelpunten die je in de praktijk kan oefenen op de werkvloer. Er is wel een MBO verbonden aan het traject, en je werkt dan ook aan zogenaamde werkprocessen die ook in een entree opleiding aan bod komen. Alleen hoef je niet naar school, maar mag je alles in je eigen werkomgeving uitvoeren. In dit geval op de zorgboerderij!

Voor Hannah was de grootste uitdaging om de hele dag je focus vast te houden, ook als je collega’s veel kletsen, en gemotiveerd blijven. Voor de begeleiding was dit ook een belangrijk punt, om haar hierbij te helpen: gemotiveerd houden door variatie in het werk en haar te leren omgaan met haar emoties, die elke week weer anders zijn, door wat er in het leven gebeurd. 

Ook het uitrekenen van recepten die niet standaard waren was aan het begin wat lastig maar nu kan ze dat heel goed. 

Dat Hannah nu een officieel diploma van het MBO heeft gehaald, maakt haar (en de begeleiding) trots en is heel goed voor haar zelfvertrouwen. Samen gaan ze lekker verder op zoek naar nieuwe uitdagingen in de catering. 

 

Terug naar overzicht