Bijzondere dag bij Buitengewoon in de Polder!

Op 15 april was het een bijzondere dag op zorgboerderij Buitengewoon in de Polder. Niet 1, maar 2 deelnemers ontvingen hun praktijkverklaring assistent plant- en groene leefomgeving.

De deelnemers werden erg enthousiast toen ze hoorde dat er een diploma mogelijkheid gegeven werd via het Clusius college, waarmee ze kunnen laten zien wat ze kunnen in de praktijk. Nadat ze zich hadden aangemeld, werden de nodige competenties en werkprocessen op een toegankelijke manier voor de deelnemers toegelicht. Samen met hun begeleider Laura, hebben ze gewerkt aan het behalen van de praktijkverklaring. Wekelijks werkte ze in de kas aan de competenties, zodat ze zich stap voor stap konden verbeteren. Vaak werd hen gevraagd waarom ze bepaalde materialen gebruikten of bepaalde handelingen verrichtten, zodat ze bewust werden van de handelingen. Daarnaast werd er geleerd hoe ze met veiligheid moesten omgaan, bijvoorbeeld bij het zagen. Na het werken aan de competenties, werd er opgeschreven wat er goed was gegaan en wat er de volgende keer beter kon gaan.

We zijn enorm trots op beide deelnemers. Naast alle cursussen die ze al hebben behaald via Buiten Gewoon Leren, hebben ze dit ook gewoon aangepakt en succesvol behaald!

Terug naar overzicht