Zorgboerderij Het Gooi

Zorgboerderij het Gooi is gelegen aan de rand van Hilversum omringd door natuurgebieden. De boerderij is een veehouderij, daarnaast zijn er paarden, schapen, kippen en konijnen.

Hier zitten wij

Zorgboerderij Het Gooi
Egelshoek
1213 RC Hilversum
Naar website

Openingsdagen

4 dagen open

Marieke Splinter

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Ouderen
Volwassenen

Groepsgrootte

6-9 deelnemers
's Morgens werken we met de paarden. De stallen kunnen uitgemest en opgestrooid worden, de paarden geborsteld. U kunt de paarden laten lopen en leren om paarden te longeren.
Ook zijn er andere klussen zoals het invetten van de zadels en hoofdstellen, paarden water geven en het erf vegen en aanharken.
's Middags werken we op de veehouderij waar de koeien, kalfjes, schapen, kippen en konijnen verzorging krijgen.
Ook gaan we met de tractor op pad om bijvoorbeeld de omheining te controleren en repareren om te snoeien en wat onderhoud te verrichten aan ons kleine bos. Onderhoud op en om het erf behoort ook tot de mogelijkheden. Het middagprogramma is gevarieerd en seizoen afhankelijk.
We hebben een moestuin en een bloemenpluktuin. We maken heerlijke jam uit eigen tuin! Groente uit de moestuin mag mee naar huis genomen worden. Ook werken we in de boomgaard met diverse fruitsoorten
Op de zorgboerderij worden doelgroepen en leeftijden met elkaar gecombineerd. Dit heeft te maken met de positieve wisselwerking die plaats kan vinden tussen mensen met verschillende beperkingen én kwaliteiten.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden