Schermereylandt

Wanneer u dagbesteding zoekt kunnen wij u hier de ruimte voor geven. Terwijl onze dieren in het reservaat, genaamd 'De Eilandspolder' grazen, kunt u een nuttige en plezierige dag bij ons doorbrengen. Er is veel afwisseling op de boerderij 'Schermereylandt'. Koeien, schapen, paarden, kano-verhuur en veel natuur in een prachtige omgeving. Maar liefst 120 hectare reservaat, waar men zo nu en dan te voet of per boot kan komen.

Hier zitten wij

Schermereylandt
Oostdijkje
1483 AA De Rijp

Openingsdagen

3 dagen open

leyntje Zijp / Leyntje Melse

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Groepsgrootte

3-5 deelnemers
U kunt boerin Leyntje helpen met de verzorging van de zwart- en roodbonte kalfjes.
Mooi gelegen in het reservaat wachten de koeien totdat het 'melkerstijd' is. U geniet hier dan ook van een mooi uitzicht in de polder. De waterbak - aangedreven op zonne-energie - is riant voor de koeien, want zij behoeven dan niet geheel op de slootkant te vertrouwen.
Men kan assisteren met het verweiden van de dieren. Er zijn ook nog enkele honden aanwezig die driftig meehelpen. De koeien lopen hier 2 keer over de brug naar de boerderij (melkstal). Het is mogelijk om te gaan wandelen door de landerijen en te varen.
Wij staan open voor vrijwel alle doelgroepen, neem hiervoor even telefonisch contact met ons op.
Wij hebben het BHV certificaat en hebben het certificaat preventiemedewerker. Daarnaast heeft Leyntje de opleiding MBO Landbouw en Zorg afgerond.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden