Waar ben je naar opzoek?

Paard en Relatie

De zorgboerderij Paard & Relatie is een plek waar mensen, dieren en natuur samen komen zodat we samen weer de natuur in onszelf kunnen terugvinden. De visie is behalve er te mogen zijn ook te ontwikkelen tot dat wat je wilt zijn.
Om te kunnen groeien moet je eerst jezelf accepteren.

Iedereen hoort erbij en samen met de dieren zorgen wij voor het opbouwen van een relatie tussen jou en het dier en dan ontstaat de mogelijkheid om jezelf te ontdekken. Wij maken gebruik van de natuur, met zijn enorme positieve invloeden!

We stellen geen eisen, werken in kleine groepen en zoeken naar dat wat comfortabel voor hen is.

Hier zitten wij

Paard en Relatie
Dorpsstraat 12
1566 AK Assendelft
Naar website

Openingsdagen

6 dagen open

Wendy ten Wolde

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Volwassenen
Jongeren

Soort zorg

Begeleiding groep,Begeleiding individueel,Begeleiding naar - of op werk,Dagbesteding,Dagopvang,Gezinsbegeleiding

Groepsgrootte

4-6 deelnemers, 6-9 deelnemers
Op een (paarden)bedrijf houden we ons bezig met het verzorgen van de dieren. De dag staat gedeeltelijk in het teken van deze verzorging en jij kunt daar je steentje aan bijdragen.
Er zijn veel verschillende taken zoals; het onderhouden van de tuinen (groenvoorziening), verzorging van de dieren (dierverzorging), onderhouden van de gebouwen (schoonmaken, (timmer)klussen). En naast de dagelijkse verzorging is er ook ruimte voor creatieve of seizoensgebonden activiteiten.

Wij spelen voornamelijk in op de behoefte van elk persoon. We staan altijd open voor suggesties voor nieuwe activiteiten.
De begeleiding die wij kunnen bieden is toegankelijk voor iedereen.
Zodra iemand met een specifieke hulpvraag ons pad kruist wordt diegene geholpen door inzet van onze hele lieve paarden.

Een hulpvraag kan erg verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld heel erg op zoek zijn naar een dagbestedingsplaats waar je jezelf kunt zijn en tegelijkertijd kunt groeien. Of misschien heb je heel veel affiniteit met paarden en zou je veel over ze willen leren?
En vergeet natuurlijk niet de sociale interacties zowel met mensen (begeleiders, deelnemers en overige) en dieren (paarden, ezels, honden, katten, konijnen, cavia's en kippen).
Ons team bestaat nu vooral uit 3 begeleiders, vrijwilliger(s) en een stagiaire. De stagiaires zijn met een gerichte opleiding bezig en onze vrijwilligers hebben erg veel affiniteit met de doelgroepen en activiteiten.

De begeleiders beschikken ook nog over veel kundigheid mbt de dieren zoals coachbegeleiding, paardeninstructie en kinder-spel therapie.
Op het terrein hebben wij een kantine bij de paardenstallen (met toilet) en specifiek voor de deelnemers hebben wij een gezellige en verwarmde ruimte waarin we gezamenlijk wat kunnen drinken en lunchen en / of creatieve activiteiten kunnen ondernemen.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden