Limosahoeve

Zorgboerderij Limosahoeve opende haar deuren vanaf maart 2009 voor twee dagen en bood zorg aan twee clienten.
Al snel werden dit drie dagen voor vier clienten en sinds de zomer van 2011, toen de Limosahoeve zich een gediplomeerd zorgboerderij mocht noemen en tevens de verbouwing aan een uitgebreide zorgruimte kon afronden, biedt zij zorg aan max. tien clienten op vier dagen in de week.

Emotionele veiligheid en doe maar gewoon want de wereld is al gek genoeg staan hier hoog in het vaandel. Beweging, frisse buitenlucht, genieten van de seizoenen vrijheid en creativiteit.
Allemaal te zien, ruiken, proeven en beleven op de Limosahoeve van Piet, Mark, Mandy, Madelon en Merel.

Hier zitten wij

Limosahoeve
Oudelandsdijkje 8a
1458 PN Spijkerboor
Naar website

Openingsdagen

4 dagen open

Mandy Maas

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Ouderen

Soort zorg

Begeleiding groep,Begeleiding individueel,Dagbesteding,Dagopvang

Groepsgrootte

10-15 deelnemers
Er is iedere dag ruimte voor het verzorgen van alle dieren zoals de kalveren voorzien van melk, water, biks, kuilgras en een vers strobed. Soms moet er ook uitgemest worden.
Als de paarden op stal staan geven wij die drie maal per dag kuilgras. Ook het verschonen en voeren van de kippen is een taak en natuurlijk de vers gelegde eieren voorzichtig schoon maken en in eierdozen stoppen hoort tot een van de klusjes. De moestuin en de kas hebben ook aandacht nodig.

Dan zijn er nog 4 geiten, 2 varkentjes, div. konijnen en cavia's te verzorgen en te vertroetelen. Soms mogen er paarden geborsteld worden en rijden we een rondje in de paardenbak.
Wandelend of met de trekker samen met de boer de koeien en schapen tellen. En in het voorjaar de weidevogels tellen en beschermen. Soms nemen we dan de verrekijkers mee.
Wij staan open voor diverse deelnemers, zoals o.a.:
- met een autisme spectrum stoornis
- met een lichamelijke beperking
- met een verstandelijke beperking
- met een burn-out
- langdurig werklozen
- met een justitiƫle achtergrond
- (dementerende)ouderen
Wij werken met 5 mensen. We hebben allemaal een BHV- diploma. 6 van onze mensen hebben de opleiding ondernemer/ werkbegeleider zorgboerderij.
Wij zijn ook open om op afspraak even te kijken en mee te draaien. Vrijblijvend even met partner, familie, of vrienden kijken of dit wat is.
Wij gebruiken een sfeervolle kantine met vloerverwarming en uitzicht op de koeien in de stal. Dat is erg lekker na het werk in de gezonde buitenlucht, om even een kopje koffie te gebruiken of samen de lunch.

We hebben ook een verwarmbare werkplaats voor schilderwerk en nog heel veel kleine klusjes. Erg gezellig.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden