Waar ben je naar opzoek?

Dikhoeve Melkschapen en zorgboerderij

Net boven de rook van Amsterdam vindt U landelijk gelegen het melkschapenbedrijf van de familie Kuiper met zo'n 34 ha. grasland kunt U genieten van alles wat de boerderij U biedt. Wij (Alex en Bianca) realiseren de mogelijkheid om op een ontspannen manier met U aan de slag te gaan.

Hier zitten wij

Dikhoeve Melkschapen en zorgboerderij
Nieuwe Gouw 51a
1028 AX Ransdorp
Naar website

Openingsdagen

4 dagen open

Alexander Kuiper

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Groepsgrootte

_6-9 deelnemers
In de wintermaanden staat deze stal vol met melkschapen. Het ras is: Fries Melkschaap. Zij worden 2x per dag gemolken. Hier grazen ze in de wei. Ook is er een moestuin. Onderhoud in het land. Zo hier en daar een hek repareren, onkruid verwijderen, kantjes maaien en een schrikdraadje verzetten. Op de achtergrond ziet U de toren van Ransdorp. Ransdorp wordt gekenmerkt door zijn toren zonder spits. Wanneer men hier voor voelt, kan men Alex en Bianca assisteren met werkzaamheden in de stal bij het verzorgen van de schapen en lammetjes. Voeren (melk geven), opstrooien en het verzorgen van de schapen. Onderhoud van het erf: opruimen en aanleg van een bomensingel.
Wij staan open voor deelnemers met een: - autisme spectrum stoornis - verstandelijke beperking - lichamelijke beperking - burn-out - (dementerende) ouderen
De kantine is boven de kaasmakerij en zodoende moeilijk toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden